måndag 28 januari 2013

Tårtsmaktest #2

För ett par år sen hade jag ett tårtsmaktest för att få chans att prova helt nya fyllningar och se vilka kombinationer som är goda ihop, eller äckliga för den sakens skull. Skulle ju vara hemskt tråkigt om man råka göra en fyllning man trodde var jättegod men som i själva verket inte alls var de så därför är de bra att ha såna här smakprovningar imellanåt och nu tyckte jag de var dags igen. Är några fyllningar jag alltid velat provat att göra men de har aldrig blivit av men nu tog jag chansen och gjorde 10 små testtårtor med olika fyllningar och så bjöd jag hit mamma och hennes sambo som är bra kritiker och som var med även förra gången. Förra inlägget finns att läsa här!

Denna gångens helt nya fyllningar var tobleronemousse (smaka mest mörk choklad), passionfruktsmousse (syrlig och god) samt Lime och jordgubbsmousse (också syrlig och god, nu när man åt både denna samt den vanliga jordgubbsmoussen så tyckte jag denna borde vara standard för den var mycket friskare och godare).

 
Kombinationerna jag provade denna gången var:
Nougatmousse + Glasscreme med daimkulor 16p
Nougatmousse + Lime och jordgubbsmousse med skivade jordgubbar 16p
Ahlgrensbilarfluff + Jordgubbsmousse 15,5p
Passionfruktsmousse + Chokladmousse med chokladkross 12p
Passionfruktsmousse + Tobleronemousse 11p
Passionfruktsmousse + Glasskräm 9p
Tobleronemousse + Jordgubbsmousse 8p
Hasselnötscreme + Glasskräm med skivade jordgubbar 7p
Hasselnötscreme + Lime och jordgubbsmousse med skivade jordgubbar 7p
Lime och jordubbsmousse + Vit chokladmousse 6p
Eftersom vi var 4 stycken som provade så var maxpoänget 20. Några fyllningar hade fått 5 stjärnor av några men så var de någon som inte tyckte samma och då drog de ju ner poänget. Men så är de väl alltid, alla kan ju inte tycka precis lika och de är ju delvis därför jag har detta test. De som fick högst betyg av mig var Lime &jordgubbsmousse + Nougatmousse med skivade färska jordgubbar som var väldigt frisk och god (älskar nougat) samt Ahlgrens bilarfluff och Jordgubbsmousse som jag tror kommer bli en ny barnkalasfavorit :) Den absolut sämsta var Lime och jordgubbsmousse + Vitchokladmousse, jag hade större förhoppningar om denna och trodde de skulle bli en hit men den var alldeles för söt och inte alls god, fick bara en stjärna av 3 stycken men så var de en som tyckte lite bättre om den och gav de 3 stjärnor..
Well..., de var ett mycket lyckat och trevligt test förutom att man var så mätt så man ville spy, ett förslag till nästa gång var att inte ha så många tårtor så man kanske hellre ska ta lite färre antal och ha provningar lite oftare ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar