måndag 21 november 2011

Recept:Hallonmousse, så enkelt de kan bli :)

Jag gör ganska ofta bärmousser och jag tycker de är krångligt och onödigt att göra på de vis att man behöver både äggulor och/eller gelantinblad. Tycker det är så mycket lättvindigare att bara strö på gelantinsocker och koka upp!

Enklare kan de nästan inte bli, ja om man inte bara blandar bären med grädde då men då tycker jag inte de räknas som mousse utan får nog då heta hallongrädde...

Älskar denna snabba variant och har tidigare lagt ut recept på jordgubbsmousse, rabarbermousse och päronmousse som går till på precis samma sätt bara lite olika mängder ;)

.::Recept::.
Räcker till ett normalt lager 24x24 cm

Du behöver:

135 gram Hallon (frysta går jättebra)
2 msk vatten
0,5 msk socker
2 droppar citron
2 dl gelesocker
2 dl grädde

Gör så här:

Koka upp hallonen i vattnet + lite citron tills allt har mosas sönder och ser ut lite som sylt. Häll sedan i gelesocker + socker och koka några minuter. Sen ska det stå i kylskåp några timmar. När det är helt kallt och tjockt, vispa upp grädden och blanda sen ner den i "hallonmoset". Skulle ni tycka att de känns lite löst så funkar de utmärkt att blanda i 1-2 msk marsanpulver, lät stå i kylskåp en stund och sen är den klar. Tror inte ni ska behöva använda marsanpulver men då vet ni att det funkar utmärkt att göra på det viset! Lätt som en plätt och väldigt enkelt att göra- älskar såna recept :-)

9 kommentarer:

 1. Om man använder frysta hallon. Ska det då vara 135g tinade eller frysta?

  SvaraRadera
 2. Fungerar det med riktiga också? samma mängd? Blir fyllningen lagom stadig? Kan den bära upp tyngd i t.ex en bröllopstårta? =)

  SvaraRadera
 3. Ja den blir stadig! Är den lite lös så använder du bara lite mer marsanpulver i så dne blir tjockare.. Jag använde denna mousse i våran doptårta som var i 5 våningar och de var inga problem :)

  SvaraRadera
 4. Jenny på Björkkulla17 juli 2013 23:21

  Låter jättegott, men eftersom det är mycket mer socker i denna än i vanliga mousser, blir den inte väldigt söt? Tänkte ha den till marängtårta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tycker inte de blir så sött, är ju därför jag har i lite citron som bryter av sötman och sen är de ju en del grädde i så.. :)

   Radera
 5. Testade den tillsammans med dumle fluff på mörk dumle. Dom passade bra ihop. Det blev väldigt gott. Stark och härlig hallon smak. Tack för receptet.

  SvaraRadera
 6. Testade den tillsammans med dumle fluff på mörk dumle. Dom passande bra tillsammans. Det blev väldigt gott. Stark och härlig hallon smak. Tack för receptet.

  SvaraRadera
 7. Går det att byta ut hallonen mot blåbär?

  SvaraRadera