söndag 13 november 2011

Häst tårta

Pappa Mikael ville väldigt gärna ge sin son Eric en fin födelsedagstårta på sin 11 årsdag :) Eric älskar hästar och håller själv på med dressyr och tävlingar så vad temat skulle vara var de ju ingen fråga om ;)
Även om jag känner till frugan bättre (sambons barndomskamrats mamma) så var de alltid Mikael som skötte alla samtal och ringde flera gånger bara för att kolla hur de gick osv :) Tycker de är extra kul när män beställer tårtor :)

Något annat som var extra roligt var ju att en av mina bästa kompisar var med mig för att se hur man går tillväga för att täcka och dekorera tårta, var jättekul att ha lite sällskap för en gångs skull och jag märkte flera saker om mig själv som jag aldrig tänkt på tidigare.. Exempelvis att jag pratar med mig själv och frågar hela tiden hmm ska de va så eller så, ska jag lägga den där eller där osv även om jag inte får svar så är de så jag tänker och man kan sitta hur länge som helst med en och samma detalj. Som Erica sa så är de ju faktiskt ett konstverk som i detta fallet tog 10 timmar att göra. Erica ville dessutom väldigt gärna att jag skulle stansa ut ett A och lägga efter Eric så att de skulle stå hennes namn istället ;)

När jag ringde i fredags och berätta att tårtan var klar tog de inte lång stund innan hela familjen var här och de blev väldigt nöjda och speciellt lille Eric som blev helnöjd och tackade så mycket flera gånger =) Plastmamma Karin la ut bild på tårtan på Facebook med en gång och länkar till min blogg och skriver så mycket snälla saker att jag blir alldeles rörd :)Gräset består utav en ihopslängd päronfrosting och de var första gången jag spritsade gräs och de var inte de lättaste, måste försöka hitta rätt konsistens å träna massor innan de blir lika fint som alla de andra tårtbakerskorna..!

Tårtan innehåller både vaniljbotten och chokladbotten
Daimfluff och Hallonmousse
Spacklad med smörkräm och täckt med SP.

9 kommentarer:

 1. Blev verkligen jättefin tårta och låter ju så gott också

  SvaraRadera
 2. Fin den är! Förstår att dom blev nöjda.
  Snygg struktur du fått till på brädorna!

  SvaraRadera
 3. Den blev ju jättefin!! Tycker du lyckats bra med gräset, men jag håller med om att det är ganska svårt att få det snyggt.
  :)

  SvaraRadera
 4. Så söt den blev! Verkligen jättefin!Förstår att de blev nöjda!

  SvaraRadera
 5. Jätte söt!!

  När du förbereder tårtan i 10h, skall den ätas dagen efter (antar jag?), hur förvarar du tårtan på bästa sätt till den dagen?? :)

  SvaraRadera
 6. Jätte fin, du är så duktig! :)

  SvaraRadera
 7. Men Milli vilken tårta du gjort.. Så himla fin.. Älskar staketet, gräset och blommorna. Så effektfullt. Jätte fint med grinden. Och hästen blev för söt.. Fint med svart man till de vita. Snyggt med med hjälmen och spöet.. Kan tänka mig att han blev nöjd med sin tårta

  SvaraRadera