lördag 5 februari 2011

Shopping från Storbritanien :)

För bara en vecka sen beställde jag flera grejjer från Cakes, Cookies and Craft som ligger i Storbrittanien. Har ju hört att det är billigare att handla utomlands än i Sverige så jag ville helt enkelt testa. Blev förvånad över att pundet dessutom var så lågt så jag fick alla dessa grejjer för bara 727kr och hade jag beställt det i Sverige hade det kostat 1055 så jag tjäna flera hundra =) Och jag blev dessto mer förvånad när paketet redan låg i postlådan i fredags med tanke på att jag beställde den 28e. Kan verkligen rekommendera dessa =)

Passade på att köpa de olika utstansarna med präglingsmönster i en och samma, har länge velat ha dessa men har tyckt de varit dyra så jag har klarat mig med de verktyg jag haft. Men nu passade jag på att ta alla dessa som jag länge sneglat på. Fick också med mig en kvadratisk form för å spara mer tid vid fyrkantiga tårtor, En större "pizzaskärare" än den lilla jag redan har, fanns dessutom flera mönster att byta emellan så de var en överraskning. Och så blev de 4 färger jag inte sett säljs i Sverige. I färgerna turkost, limegrönt, cerise och hudfärgad (förmodligen slipper jag blanda till hudfärg med olika färger :D ).


Brukar ni handla från utlandet? Ni får jättegärna tipsa om bra ställen. De jag gilla med denna hemsidan var att man såg vad frakten blev istället för att de ska väga och sen får man sig eventuellt en chock när man får reda på fraktkostnaden? Gillar att kunna se hela kostnaden. 
Nu tror ni kanske att jag bojkottar Sverige med detta reklaminlägg men jag handlar att från Sverige också, har fått två paket från Sverige på en månad och på tisdag ska jag besöka en tårtbutik i Karlstad så visst är de svenska butikerna också bra =)

TILLÄGG: Upptäckte när jag la in sakerna på rätt ställe att bakformen har 20 års garanti! =) Måste verkligen vara en bra form. Är nog inte sista gången jag beställer därifrån.

Efter en kommentar som gjorde att jag kolla hemsidan igen så verka de som att de höjt priserna lite så min tabell stämmer inte trots att det bara är en vecka sen jag beställde men ni ser iaf på ett ungefär hur priserna ser ut..

15 kommentarer:

 1. Ja men när jag ser på priserna på de tre första produkterna du har där kostar de mer än vad du har angett. 1= 8.06 2=9.65 3=8.66 men du kanske fick rabatt å något sätt? Men visst är det roligare att handla från utlandet då de oftast har större sortiment. Brukar köpa därifrån men min frakt brukar vara mera än din konstigt nog. 155 kr låter väldigt billigt.

  SvaraRadera
 2. Oj vilken skillnad. Blir nog tvungen att göra ett besök där. :-D Jasså finns de en tårtaffär i Karlstad. Mina svärföräldrar har en stuga i Åmål så vi bruka ta en tripp te Karlstad ibland. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tårtpinglan har flyttat till en mycket större lokal där det får plats med ännu mycket mer saker, på Lamberget i Karlstad, Engholmsgatan 16. Öppet tis-ons-tors 14-18 och en del lördagar, se hemsidan eller Facebook för mer info. 070-2131448/Tårtpinglan

   Radera
 3. Vilken härlig blogg!
  Jag lägger den i min länklista om det är okej? =)

  Man kanske skulle tetsta att beställa ifrån utlandet om man tjänar på det =)

  SvaraRadera
 4. Jag beställde därifrån den 31 januari..
  Fast de vart några cakeboards och en smother. Än så länge väntar jag på paketet :)

  SvaraRadera
 5. Jag vill också handla utomlands. Men har varit för feg. Bra tips där och bra med din tabell. då ser man verkligen skillnad. Nu skall jag också våga. Denna sida har jag hittat. Dessa siliconformar är svindyra i sverige. http://www.globalsugarart.com/cat.php?cid=816&s=&name=CK%20SILICONE%20MOLDS i vilken webshop handlade du? Sedan finns det ju sååå mycket mer spännande att handla utomlands. Vill även tips om denna webshop http://www.designmeacake.com/catalog/i8.html hon har många specialgrejer som jag inte hittat i sverige

  SvaraRadera
 6. pehrnilla: Kollade på hemsidan nu och de måste ha höjt priserna sedan jag handla. Kollade min mail med orderbekräftelsen och de summorna jag skrivit här stämmer med vad jag betala iaf. Frakten där baseras ju på hur mycket man handlar för jag handla för 70£ och då var frakten 15£ handlar man mer var dne såklart dyrare och mindre så blev den billigare. Du kanske har beställt från någon som har faktiskt fraktkostnad för då kanske det blir dyrare?

  Sara: Jo de finns en liten butik lite utanför karlstad. Tårtpinglan heter den :)

  Sara: Självklart är det okey =) Bara kul det :) Ja det är bara att testa, man blir lätt beroende när det är billigt ;)

  M: Jaha okey. Ja då kommer de säkert till veckan då. Hade också tänkt beställa cakeboard men jag glömde av det hehe. Får ta det nästa gång.

  SvaraRadera
 7. Carola: Länken jag handla från står i översta raden, den är ljusgrå så det kanske syns dåligt? Men det är bara att klicka på den. Tackar för dina tips och ska genast kolla in dom ;)

  SvaraRadera
 8. Tack för din jättefina kommentar :)
  Visst får man en chock över priserna?
  Sist jag var i london nu i december besökte jag en tårtbutik och shoppade loss, allt är verkligen jätte mycket billigare :)

  SvaraRadera
 9. Tack själv för alla dina kommentarer :) Jo man blev ju lite förvånad att de skiljde så mycket men man förstår ju att de svenska butikerna också måste tjäna något.
  När jag var i London så hade jag ännu inte hittat denna hobby *dumt* men däremot när jag var i Paris så försökte jag leta på internet massa men hitta ingen butik som sålde grejer. Var lite synd. Men de fanns massa härliga cafe´er iaf =)

  SvaraRadera
 10. Kul att funkade bra att beställa, jag har själv funderat på att göra det. Men det har inte blivit av. Men det får nog bli ändring på det :-)

  SvaraRadera
 11. Tack vare dig så beställde jag från USA igår :) Är himla nöjd nu.. beställde denna http://www.firstimpressionsmolds.com/ac109cuppedangelwings312x314x114.aspx och denna
  http://www.firstimpressionsmolds.com/ac109cuppedangelwings312x314x114.aspx
  Frakten blev dyr men ville verkligen ha vingarna. Bäbisen finns på kakburken men det blev ändå billigare att beställa från USA.
  Kan tipsa om frakten som det skrevs om ovan att på många sider kan man välja express el vanlig och de skiljer sig något i pris så kolla detta innan du skickar din order..

  SvaraRadera
 12. Jaha vad kul att du våga ta steget :) Handla du från den länken du skicka? Guud vad många fina såna former det fanns då! :) Du köpte bara de två sakerna? Vad gick frakten på då? Hitta ingen information om att de ens skickar utomlands.

  SvaraRadera
 13. Tack för tipset. Det tål ju att kolla upp lite närmare. =)

  SvaraRadera
 14. frakten var ju tyvärr dyr. Nästan lika mycket som de två sakerna ihop kostade, 33.25$ var frakten på. Billigare att beställa från England tror jag. Jo, jag beställde änglavingarna och bäbisen. Skall ha dem till doptårtor b.l.a

  SvaraRadera