söndag 6 februari 2011

Sugarflowers - Blomsterbindningskurser och tips sökes

Har länge velat lära mig att göra massa fina sockerblommor och binda ihop till en fin bukett. Problemet är bara att jag inte har en aning om vart man kan lära sig detta till ett bra pris. Nu frågar jag alltså er mina kära läsare om ni vet vart det finns såna kurser i Sverige eller Norge och helst av allt ska det inte kosta miljoner ;) Har sett på något ställe för runt 3000kr men det tycker jag är väldigt mycket.
Om ni inte känner till några kurser så kanske ni vet om det finns någon bra sida på internet där de visar klipp på hur man gör eller om det finns bra dvd filmer man kan köpa som beskriver steg för steg. Jag vet att det finns massa böcker om detta men jag lär mig bäst av att se andra göra och sen få prova själv. 
Alla tips och förslag är varmt välkomna :-)

************************************

Har Idag haft bloggen i 4 månader och har redan haft nästan 12000 besökare eller rättare sagt 11832 i skrivande stund. Vill bara säga att jag är oerhört glad av att se att så många verkar gilla min blogg och blir superglad för varje kommentar jag får. Tack snälla ni =)

************************************

13 kommentarer:

 1. Tack för svaret!! :D Än en gång superfin blogg! :D

  SvaraRadera
 2. Haha ja man bara sliter upp paketet, även om jag vet vad som är i ;)
  Jag vill med lära mej göra blommor, men tycker böckerna är lite dyra eftersom man inte kan bläddra i dem innan man köper dem.
  Jag ska göra våran bröllopstårta i Juli så måste öva ;)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med en uppmärksammad blogg, men så är den ju också väldigt fin :-)
  När det gäller blommorna vet jag tyvärr inte, men jag brukar söka på YouTube på engelska där finns massor :-)

  SvaraRadera
 4. Maria: Tack själv =)

  Sara: Jo böckerna är väl lite dyra men de är ju mycket billigare och köpa en sån än å gå en kurs. Men jag tror man lär sig mer på att se hur man gör än bara kolla på bilder. Åh vad spännande med egen bröllopstårta. ska också göra min egna när det blir dags ;)

  Linda: Tack :) Jag brukar söka på youtube men hittar bara hur man gör enstaka blommor och inte hur man gör dessa stora fina blomsterarrangemang. Vet inte riktigt vad jag ska söka på heller..

  SvaraRadera
 5. Ja du jag tror med att man lär sej med på det, synd bara att det ska vara så dyrt :(
  Har du gått någon kurs någon gång? Jag bor i eskitlsuna så det blir så långt att gå på kurs. De jag har hittat är i stockholm eller göteborg :(

  Ja det ska bli roligt att göra den. Är det några planer för bröllop för dej med? =)

  SvaraRadera
 6. Jo det är ju just det. Har gått en kurs på Scandinavium cake show i göteborg, modellerade en bebis och kursledan var Karen Davies från England. Hon har skrivit flera böcker och producerar även egna produkter i hennes namn. Är verkligen jättekul att gå kurs men som sagt så brukar man ju få åka en bit då.

  Nja jag planerar ännu inget bröllop fast jag skulle mycket väl kunna göra det då sambon friar var och varannan dag hehe. Men jag har sagt att jag vill ha två barn innan dess så att de får vara med på bröllopskortet. Så det är nog ett tag kvar :)

  SvaraRadera
 7. Okej vad roligt! Ja om man ska åka dit så måste man ha någonstans att sova och så.

  Ojojj vad roligt! :)
  Har ni några barn nu? Får man fråga hur gammal du är? =)

  SvaraRadera
 8. Nemen vad roligt! Grattis! Är det lågn tid kvar tills den lilla ska komma? =)
  Jag har 2 barn. En dottar som är 2½ år och en son som blir 1 år den 3 mars =)
  Jag är 23 år =)
  Min granne tycker också om att baka, men annars så gilla rinte folk att baka lika mycket som jag gör, som jag känner alltså ;)

  SvaraRadera
 9. Ja det är jätte bra med alla som bloggar, får nya ideer osv =) Är man inte helt själv ;)

  Vad roligt, snart halvtid avklarad! kan sägar såhär, graviditeten går sakta men när bebsien väl är här så kommer det att gå super fort!
  Nej nej jag vill ha flera! Känns så tidigt att vara klar med barn när man är 23 år. Men en till vill i ha men det får änta några år =)
  Hur många vill ni ha?

  SvaraRadera
 10. Oj det var många syskon! Så måmnga barn vill jag absolute inte ha :P
  Nej jag är en ganska ung mamma =)
  Men 3 barn det känns bra, när de kommer till 4 barn då är det ju ny bil och sånt som spelar in med

  SvaraRadera
 11. kolla in på delänkar där de säljer bakgrejor, har för mig att några av dem har kurser typ kakburken.se. annars får du bara träna du är ju duktig nu så du behöver inte lära dig så mycket mer. kramisar

  SvaraRadera
 12. Kolla in tårtdecors sida www.tartdecor.se de har blomkurser, ska gå bröllopsblom arrangemang i maj tror jag. De brukar ha kurser för 800kr och uppåt. www.kakburken brukar ha kurser också i tårtdekorering men de har två dagars kurser som kostar över 3000kr med material och då ska man hitta boende också om man inte bor i närheten.
  Som sagt tårtdecor går jag hos i mellan åt och tycker de är fantastiska . Sedan kan man ju köpa en bok där grunderna ingår och arbeta sig uppåt utefter det.

  SvaraRadera
 13. Tack för era tips, ska genast kolla in dom :)

  SvaraRadera