torsdag 10 februari 2011

Litet kalas med 2 tårtor och massa bakverk

Igår fyllde sambon år och vi skulle ha ett "litet" kalas, tjaae de var så fullt så tallrikar och bestick inte räckte till ;) På hela dagen diska jag nog 6 eller 7 gånger så idag skulle jag få slippa :)
Har bakat och fixat inför kalaset i några dagar nu och dagen igår gick i ett från morgon till 22.30 då sista gästerna åkte hem.

Sambon önskade sig smörgåstårta, något jag aldrig tidigare gjort men de borde ju inte vara svårare än något annat så jag testade. Fyllde den med mimosa och skinkcreme och fick höra från flera att det var den godaste smörgåstårtan de någonsin ätit :-)
Och eftersom inte alla gästerna äter räkor och jag tänkte att det kanske varit mycket marsipan/sugarpastetårtor nu så ville jag testa något helt nytt nämligen daimtårta. Var lite skakis när man gjort två olika helt nya sorters tårtor och höll tummarna för att någon iaf skulle gå att äta :) När gästerna börja äta behövde jag inte oroa mig mer, denna var en hit! Supergod =) Smaka nästan precis som denna almondy tårtan man kan köpa i frysdisken.
Åh så var man ju tvungen att ha lite andra bakverk också, sambon tyckte att det räckte med bara smörgåstårtan men är det kalas så är det =) Tyckte inte jag gjorde så mycket nu eftersom det blev så himlans mycket över efter mitt kalas men ändå så blir det massa över hehe. Här på fatet ser ni först till vänster krämbullar, daim och mandelbullar och gräddkolesockerkaka.
Sambon fråga för ett tag sen om jag kunde göra såna negerbollar som smakar precis som de man köper i affären. Tjae jag har ju bara gjort de vanliga traditionella men hitta ett recept på kioskbollar så jag testa dom och han blev nöjd iaf :) Längst ner på fatet ligger det american cookies, gjorde dom för länge sen och frös in några oklara som jag nu bara kunde ta fram och lägga på en plåt i 15 minuter så hade man nygräddade kakor, smidigt och gott :)

8 kommentarer:

  1. Wow vilket fika bord! Tänk om man hade lyxen att få en sådant bakat tills man fyller år :)
    Herregud vilket jobb du lagt ner! Din sambo kan skatta sig lycklig :) Du är så sjukt duktig :) !

    SvaraRadera
  2. Det där såg gott ut!
    Speceillt daimtårta! Mumms!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad mycket gott. Och vad smidigt att ha ogräddade kakor i frysen, det har jag aldrig testat. :-)

    SvaraRadera
  4. Förstår att du legat i.. Vilket drömbord. Båda mannen och framför allt gästerna måste varit i sjunde himlen. Mörgåstårtan lät sjukt god. Älskar smörgåstårta. Föredrar det framför tårta faktiskt. Hur gjorde du skinkkrämen? Den lät god.

    SvaraRadera
  5. Oj så många godsaker! Du måste verkligen ha legat i!

    SvaraRadera
  6. Vilket kalas, herregud vad mycket gott det fanns! Och för att vara första gången du gjorde smörgåstårta är den ju sjukt fin!!
    Min man brukar oxå önska sig smörgåstårta så det har jag gjort ett antal gånger, men det är ju faktiskt riktigt gott! :)

    SvaraRadera
  7. Ja gud vad smart att frysa in :-) Så gott med smörgåstårta de var längesen nu. De ser riktigt inbjudande ut :-)

    SvaraRadera
  8. Jag är precis likadan! Bullar mer än gärna upp inför kalas m.m. medan sambon nöjer sig med EN tårta.. :)

    SvaraRadera