söndag 30 januari 2011

Tips på stämplade dekorationer...

Tänkte visa er hur man enkelt kan stämpla på sugarpaste för att få snabba enkla och dekorativa dekorationer.

Du behöver:
Sugarpaste
Stämplar
Akrylkloss om du har omonterade stämplar
Liten pizzaskärare eller kniv
Evt utstickare
En duttpåse

Det finns miljoners miljarder stämplar att välja på och man kan använda i princip vilken som helst. Rekommenderar väl att bara använda stämplarna till detta ändamål då det nog inte är så bra om lite stämpelbläck skulle överföras till pastan.

Det finns stämplar som är monterade på en träkloss, å så finns det omonterade stämplar som du måste montera på ett ezmount för att kunna fästa på ett akrylkloss och så finns de clearstamps som är helt genomskinliga och klibbiga som du också fäster på en blank akrylkloss.
Jag har använt mig utav clearstamps som jag satt på en akrylkloss, om de känns väldigt klibbiga på ovansidan så pudra lite med duttpåsen sen är det bara att trycka stämpeln på den utkavlade sugarpasten och i detta fall skära runt om med en liten pizzaskärare eller kniv.
Även i detta fall är det clearstamps som gäller men här har jag tryckt ut ett hjärta med en hjärtutstickare och sen är det bara att stämpla mitt i hjärtat.
Ett annat sätt är att stämpla flera gånger uppepå och runt om så hela plattan blir täckt så kan man exempelvis täcka en tårta med det mönstret. Mycket billigare än mönstermattor och så kan man variera mycket mer. Har tryckt ut en blomma och ett hjärta i detta mönstret för att visa er hur den varianten ser ut..
Så här blev resultatet, de blir jättefint att tex sätta bokstäver på eller bara lägga på som de är på tårtan eller cupcaksen :)
Och här är lite tips på hur jag har använt mig utav dessa sätt.

9 kommentarer:

 1. Det blir så himla fint med stämplar! Problemet är just att jag har använt alla mina till just bläckstämpling... Får nog åka på shoppingtur snart :-)

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blir. Jag har samma stämpel med hjärtan. Hade planer på att göra precis som du, stämplpa m ånga gånger med samma och sen skära ut. :-)
  Skulle vilja köpa fler men vet inte riktigt vart jag ska få tag i dem.

  SvaraRadera
 3. Vilket bra tips! Har faktiskt köpt clear stamp på rea, tänkte man kunde göra nåt kul med dem :) har inte hunnit prova men det måste jag ju göra snart när jag ser hur fint det blev. Urtjusiga grejer du gjort!!

  SvaraRadera
 4. Så fint! Vilket bra tips! Har inte allt tänkt så långt...

  SvaraRadera
 5. Linda: Ja min största samling har jag också för att stämpla med bläck på. Men sen jag börja med tårtor så har jag kunnat använda de nya stämplarna då man bara har tid för en hobby i taget hehe :)

  Erika: ja visst blir de fint, och enkelt är det ju också =) De finns att köpa bla på Panduro men de finns ju massa scrap och stämpelbutiker. Sök på clearstamps på google så kommer de upp massa webbutiker att handla från :)

  Pernilla: Tack. Ja då måste du absolut testa snart då :)

  Carina: Kul att du gilla tipset :)

  SvaraRadera
 6. Tårtan är underbar! Jag har flera sticken i en låda med barn-djur motiv. Dags att ta dem från lådan.

  SvaraRadera
 7. Jag köpte ju en hög stämplar för säkert ett år sedan och nu hade jag alldeles glömt bort dom! Tack för påminnelsen! :-)

  SvaraRadera
 8. Vart har du köpt ditt stamps med hjärtat med mönstret? :)

  SvaraRadera