måndag 22 november 2010

Bakat med gäster =)

Varje år gör jag en dubbelsats för att baka Lussekatter. De två eller tre senaste åren så har ju Erica varit med mig och bakat. Förra året blev assistenten lite full och de flög deg överallt. Jäklar vad roligt vi hade då :) Nu är ju Erica tyvärr i Usa och pluggar (fast de är inte många veckor kvar innan hon äntligen kommer hem :D) så istället hyrde jag in min syster med son i fredags för visst är de så mycket roligare att vara flera när man bakar :)

Jag använder vit choklad i min deg för de gör dom saftigaste bullarna någonsin. Hatar lussekatter som blir torra dagen efter men de slipper man med detta hemmagjorda recept :) Provade dessutom att göra saffransbullar för första gången som jag fyllde med mandelmassa. Blev väldigt smarrigt ;)

Nu kommer en rad söta bilder på busfröt när han bakar sina första egna lussekatter, tungan ut på varenda kort ;) Han var så duktig och skulle göra allt själv. Var dessutom han som satte i alla russin i lussekatterna. Blev lite förvånad över att han förstod så snabbt att de skulle sitta ett russin i varje ände. Fast på sina egna gjorde han såklart på sitt egna vis =)








Syns de vilka lussekatter Liam gjort? :)

4 kommentarer:

 1. Haha vad härliga bilder. Mysigt :)

  SvaraRadera
 2. Jag ska försöka hinna baka lussekatter nästa helg. Min son vill alltid vara med och baka och han är jätteduktig. Jag längtar verkligen efter saffranssmaken. Vit choklad i låter spännande. :-)

  SvaraRadera
 3. Å, dette så godt ut! Hvit sjokolade i deigen kan jo bare ikke bli feil. Vil du dele oppskriften?

  Flinke Liam! Den gutten har talent!

  M:)

  SvaraRadera
 4. Så fine lussekatter :) Du har en utmaning på http://bakekos.blogspot.com/2010/11/en-utrordring.html

  SvaraRadera