Har länge varit sugen på både kladdkaka och kakdeg så igår bakade jag en kombination, kladdkaka med cookie dough, chokladknappar och grädde. Det var väldigt gott och mäktigt! Fick lite deg över så jag gjorde dessutom några chocolate chips cookies med restrerande deg 😋🍫😋
Vill du ha mer recept på goda bakverk jag gjort så hittar du i skrivande stund 238 recept i kategorin "Övriga bakverk" 🍰🍪
Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att inte missa några smarrigheter 🎂
Ingredienser
Kladdkakan
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Kakdeg
150 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
120 g chokladknappar (använd resten av påsen till garnering)
Gör så här:
Kladdkaka
Börja med att smälta smöret. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Lägg ner kladdkakesmeten i en bröad form på cirka 20 cm.
Kakdeg
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret, tillsätt farinsocker, strösocker och ägg. Blanda allt till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och ha i chokladknapparna. Undvik att röra degen alldeles för mycket. Tryck ut plattor med kakdegen och lägg på ovanpå kladdkakesmeten (man kan spara 1/3 av degen och göra några chocolate chips cookies med den om man vill, gör bollar och stek i några minuter). Ställ in kladdkakan i ugnen i cirka 35 min. Den ska fortfarande dallra i mitten när den är färdig. Låt svalna, täck med folie och ställ in i kylen några timmar eller över natten.
Spritsa på Grädde och dekorera med restrerande av chokladknapparna. Serveras med mer grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar