måndag 8 juli 2019

DOTTERNS STORA BARNKALAS MED HUND OCH GLASSTEMA

Då har det gått ytterligare ett år och ännu ett stort barnkalas är över efter flera månaders planering. Det roliga med bloggen är att man kan kolla tillbaka och läsa vad man skrivit och jag inser att jag skulle kunna skriva exakt samma början som förra året :) Tänk att för ett år sen så bestämde dottern Meline att hon skulle ha ett Hund och Glasskalas nästa gång. Vi tyckte då att det var ett helt år kvar och att hon inte behövde bestämma temat redan då men hon fortsatte och höll fast vid temat ett helt år, precis som hon gjorde året innan då hon också höll fast i dinousarie temat ett år i förväg. Så förra helgen var det då äntligen dags för det efterlängtade kalaset här i trädgården. Meline som fyllde 8 år har själv varit med och hjälpt mig pyssla massvis och hon har själv bestämt hur allt ska se ut och vad allt på dessertbordet ska smaka osv precis som förra året :) Meline har ju oftast haft stora kalas ända från början med mellan 20-30 barn och i år ville hon ha ett litet kalas med bara några få barn inbjudna, först ville hon bjuda max 8 sen 10 och sen ökades det till 16 men där var maxantalet (för henne). Det var andra året i rad som jag varit med om att alla inbjudna har svarat ja på ett kalas, dock blev ett barn sjuk med kort varsel men det kom ändå 15 förväntansfulla barn. Vi får väl se hur hon gör nästa år, då blir det förmodligen Dolly Style kalas om inte detta ändrar sig ;)

När barnen kom så fick dom starta med att gå en liten tipspromenad med några hund och glassfrågor. Sen samlades vi för att äta tårta och kakor och under tiden dom åt det så dukade jag fram glassen så dom kunde ta den strax därpå. Sen fick alla barnen springa en hund agility bana med egensnickrade hinder i form av ett stort hundben samt en stor glass (allt för att passa in i temat) och även en hinder med en ring i, sen fick dom krypa igenom en tunnel och springa sicksack genom koner och sen kom dom till momentet där dom skulle ta på sig en hundnos med en lång tunga där dom skulle krypa på alla 4 och försöka plocka upp ett hundben och krypa vidare och lägga den i en hundmatskål, och när dom klarat det momentet så fick dom kasta ärtpåsar i hundmatskålar med olika poäng och när dom klarat detta så fick alla varsin medalj att hänga runt halsen. Efter detta så fick alla barnen sätta sig i en rund ring med en snurrande flaska i mitten som dom skulle snurra på för att se vems tur det var att få välja ett hundgosedjur att adoptera som dom fick ta med sig hem, eftersom Meline fyllde år så fick hon givetvis börja att välja en hund och sen snurrade hon på flaskan som satt på en spinner grej och så fortsatte dom så och detta var väldigt populärt, hade köpt fler hundgosedjur än antal barn så att även den sista personen hade flera att välja bland. Sen bjöds det på Hotdogs (korv med bröd) och paketöppning startades och här började barnen bli väldigt frågvisa och undrade över det som alla väntat på så länge, det som blev pricken över i´t och den stora fantastiska avslutningen på kalaset. Vi hade nämligen bjudit in Anita Axelsson med 3 av hennes hundar som vanligtvis tävlar både i sverige och utomlands (SM och EM) i freestyle för att göra en hundshow /dansuppvisning med musik och dans, detta efter att ha sett detta på Tv programmet Talang så ville Meline verkligen att vi skulle ha en sådan show på hennes kalas. Detta var helt magiskt och barnen satt som ljus under hela föreställningen som pågick i säkert 45 minuter och efteråt fick dom prata och klappa hundarna och även testa att ge hundgodis å testa att göra hundtrix efter att Anita visat lite tips och trix hur man ska göra. Detta var verkligen sååå värt pengarna och en toppenavslutning på ett kalas. Rekommenderas varmt!


För att se måååånga mer bilder från kalaset så hittar du 55 bilder i en egen mapp på min FB sida!
Många fler bilder från dessertbordet hittar du i detta blogginlägget!Här är Anita Axelsson och hennes 3 hundar som kom och gjorde en hundshow /dansuppvisning med massa hundtrix till musik, dessa tävlar vanligtvis i SM och EM. Kommer att lägga upp en liten filmsnutt på FB sidan om några dagar då den var för stor för att laddas upp här..


Barnen fick varsitt hundgosedjur som dom fick välja med hjälp av snurrande flaskan, sen fick dom en gåvopåse med några hotdogs godisar, några andra gelegodisar, en glasspenna och såpbubblor. Bilden nedanför visar när Meline skriver inbjudan till kalaset.

Total kostnad för kalaset denna gången blev "bara" 4498kr

Om någon är intresserad av att köpa lite grejer efter kalaset såsom dekorerade hundmatskålar både till att servera mat i men även ihop med ärtpåsarna till leken, glasskedar, flera olika sorters girlanger både med glasstema samt hundtema (hänger i taket samt ovanför dessertbordet), honecombs glassar, uppblåsbara stora glassar, hundfoderburkar med tassavtryck osv så skicka ett mail till tartorochannat@hotmail.se 
Har även kvar en del grejer efter tidigare kalas med hitta nemo tema, dinosaurietema, pippi tema osv.

Glöm inte att följa min Facebooksida Millis tårtor och annat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar