tisdag 28 juni 2016

Enhörning kak-klubbor med jordgubbsmilshake kristyr, tog 6h att göra!


Här kommer lite mer sneak peak inför dotterns enhörningkalas. Jag har använd mig av ett standard recept på vaniljkakor utan bakpulver som gör att kakorna håller formen superbra, detta har jag använt i flera år men jag kopierar in receptet här iaf (jag brukar dock göra halva receptet då det blir så himla många kakor ändå! Kristyren har jag gjort med jordgubbsmilkshake florsocker så dom blev väldigt goda. Tog ca 6h att göra dessa då jag dessutom skärt ut alla enhörningar med skalpell då jag inte hittade någon pepparkaksform som bara var ett enhörnings huvud! 
Gjorde 25 stycken och frös in, så tar jag fram dom dagen innan kalaset :)

VANILJKAKOR UTAN BAKPULVER

100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.

Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.

 Vill du sätta kakorna på pinne? Då lägger du pinnen under degen och trycker ner degen runt pinnen. Grädda som ovan och var extra försiktig när du lyfter över kakan till gallret, använd stekspade. Se till att inte lyfta i pinnen innan kakan har svalnat helt.
 
Receptet är hämtat från Oförglömliga tårtor

2 kommentarer:

  1. Vart kan man hitta receptet på glasyren? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inget exakt recept då jag gör den på fri hand tills jag får lagom konsistens. Men använde bara vatten och jordgubbmilkshakesflorsocker :)

      Radera