måndag 26 januari 2015

Husvagnstårta med solstol, klotgrill och glass!

Även i år fick jag äran att göra Elis födelsedagstårta, tidigare har han ju fått en 3D Cars tårta och förra året en med Angry Birds. Men i år ville han så gärna ha en med mamma och pappas husvagn, en hobby 650kmfe. Å givetvis ville jag gärna göra den så lik orginalet som möjligt och så även på pojken så han fick blont hår, magrutor och turkosa badbyxor med rött snöre precis som han själv har.

Tårtan är beräknad till 15 personer så alla detaljer är rätt så små, solstol och grillen tex är ca 6 cm hög, bilen är ca 1 cm osv. Hela denna tårtan tog sammanlagt 15 timmar att göra! 

Å varje gång han fått en tårta så har jag fått ett fint mms med en bild på en stolt kille bredvid sin tårta som JAG gjort :) Så himla roligt att få när man själv inte kan vara med och se dom ögonblicken =) Åh så fick jag detta underbara sms från mamma Linda: 
 "Elis var såååå enormt nöjd, stolt och glad för sin husvagnstårta. Den var nog snäppet finare än han hade kunnat önska sig :) Fantastisk fina detaljer och så smakade den jättegott också. Tack! Du är ju helt otroligt duktig!"

Ser fram emot vad nästa års utmaning blir för något roligt till denna fina grabb =)

Här kommer nu en massa bilder, säger förlåt i förväg ifall någon tycker de är jobbigt att bläddra men denna tårtan har sååå många detaljer så man vill ju gärna visa fram de flesta ;)


Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta så om man känner för det så kan man fint äta upp hela solstolen eller bordet osv ;)

Denna tårtan bestod utav chokladbottnar, Jordgubbsmousse och Glasscreme. 
Tårtan samt alla dekorationer är gjorda i SP.
Sammanlagt arbetstid 15 timmar!
Beräknad till 15 personer

Blir lite sugen på att ta fram våran husvagn och åka och campa nu, även om den inte är lika stor och lyxig som denna ;) Åh av någon anledning så spelas ett par låtar upp i hjärnan som "man ska ha husvagn...." och "nu är de sommar, nu är de sol, fast utan koskit i hagen" ;) Men tittar man ut genom fönstret så är de ju typ en meter snö så de får nog vänta några månader.. :)

4 kommentarer:

 1. Helt underbar! Så fantastiska detaljer. Bra med många bilder! ;)

  SvaraRadera
 2. Åh tack snälla du :) Skönt att höra att du tyckte mängden bilder var okej =)

  SvaraRadera
 3. Hej! Tårtan är jättefin men hur bred är husvagnen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, minns tyvärr inte exakt då det var några år sen jag gjorde den men den var ju rätt liten så kanske 14cm bred.

   Radera