onsdag 1 januari 2014

Nyårsaftons - Bröllopstårta till 100 personer, HÖGSTA tårtan jag gjort!

Denna bröllopstårta gjorde jag till goa Therese och Peter som gifte sig igår på självaste nyårsafton :-) Therese gick i min systers klass och hennes syster gick i min parallellklass för många år sen hehe ;) 

Jag fick fria händer förutom att temat skulle vara vinter med snöflingor + färgerna vit, silver och blå, och jag hade en bild i huvudet men tårtan blev inte riktigt som den. Först hade jag problem då jag skulle starta tårtkylskåpet som bara används till stora tårtor och den brann ner dagen innan jag skulle ha den, blev lite krångel men de löste sig till slut, och den blåa tårtan var jättehög, rak och fin när jag spackla och trots att den stelnat helt så trycktes den ihop till en badboll när jag la över sockerpastan ;) De silvriga tårtorna är sprayade med ätbar färg och trots 1,5 burk så räckte de inte så de blev så silvrigt som jag ville ha egentligen.. Men de ska väl aldrig vara enkelt inte ;) 
Börja med tårtan direkt efter jag kommit hem från jobbet dagen innan och blev inte klar föres 02.30 och då hann jag sova 6 timmar innan de var dags att gå upp och åka till jobbet igen...

Alla snöflingorna är penslade med ätbart glitter och tårtorna som var beräknat till 98 personer är fyllda med Kinderäggsmousse + Lime och jordgubbsmousse. Tårtbrickan är 50cm i diamter så de var en väldigt stor och tung tårta, gissar på ca 20kg. Och den var ca 80cm hög vilket kanske kan vara svårt att se utifrån bilderna. Sammanlagd arbetstid för denna var 18,5 timme! 

Grattis Therese och Peter, ni var så fina och jag önskar er all lycka i framtiden :-)2 kommentarer: