tisdag 7 december 2010

Hemlagad Bounty godis

Ofta när jag är i affären å känner mig lite godissugen så brukar jag köpa en sån där dubbelbit med Bounty. Så häromdagen fick jag se på någon blogg (minns inte vilken) att någon hade gjort sånt godis. Direkt blev jag sugen på att testa så igår när jag var ledig så slängde jag ihop en sats. De var lite trixigt faktiskt att få till men de smakar faktiskt nästan precis som orignalet.

Bounty godisar

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna i kylskåp i några timmar. Rulla sedan små bollar eller ovala kulor och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen och doppa kulorna (eller kleta på den ;) ) Garnera gärna med lite kokos eller något annat fint.

7 kommentarer:

  1. Vilka goda godisar du har gjort den senaste veckan! Bounty är farligt gott, ska se om jag vågar testa att göra dessa nån dag, risken finns ju att man äter alltför många ;-)

    SvaraRadera
  2. Mmmm måste hinna testa dessa oxå... Måate,måste, måste :)

    SvaraRadera
  3. De är vrålgoda! :D

    Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights

    SvaraRadera
  4. Såna har jag gjort med mint! Så gott!!!

    SvaraRadera
  5. Gott, gott! Önskar dig en riktigt god jul!

    SvaraRadera