fredag 3 september 2010

Traktor muffins

Idag fyller ju min älskade systerson år och ni har väl säkert inte missat att han fullkomligt älskar traktorer! Givetvis ska han ju få en tårta med traktor på som jag snart ska börja med men under tiden tänkte jag visa er mina traktor muffins jag gjorde igår som ska matcha tårtan :)

Det är Rabarber och Halloncupcakes med en cream cheese frosting på som inte alls blev som den skulle! Hehe. Florsockret räckte inte till hade nästan en hel, så jag använde min fantasi och tänkte att marsanpulver kan man säkert ha i för att de ska tjockna... Njae de hjälpte inte något nämnvärt mer än att smaken blev lite godare fast de blev prickigare då :( Rotade mer i skafferiet och hittade maizena stärkelse som jag provade och de blev tjockare så jag tänkte ja de funka. Smaka av och kom fram till att här behövs massa mer vaniljsocker. Men sen när jag skulle börja fylla spritspåsen så var den lös igen så de blev som de blev alltså. Konstigt att jag förra veckan hade 5 paket florsocker och nu har jag inget. Borde finnas 2kg´s påsar eller så av de också så man kan ha lite på lager...

För er som vill ha receptet på muffinsen så kommer de här, som ni förstår så behöver jag nog inte lägga ut receptet på frostingen ;)

Rabarber & hallonmuffins

av Matilda Karlsson, 8 juli 2007
Normalstora formar, 12 st/plåt (ca 8-9 stora)

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 stor stjälk rabarber
1 dl hallon

Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret och hacka rabarbern.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker och rör sedan ner mjölken och smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Blanda i rabarbern och hallonen
och skeda upp smeten i en smord muffinsform eller pappersformar. Grädda i ca 12-15 min.

2 kommentarer: