söndag 12 augusti 2018

Mazariner med fisktema

Jag har länge varit sugen på just mazariner som ju är himla gött, och speciellt dom man bakar själv. Har en dotter som inte ens tycker om mazariner men dessa älskade hon och ville gärna äta fler ;)
Gjorde dessa inför dotterns kommande Fisk/Nemo/Doris kalas och dekorerade dom med passande fisk kex och strösselkulor. Spritsade på glasyren men den ville gärna rinna iväg lite i nedförsbackarna ;)

Mazariner (15-18st)
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 gram margarin
knappt 1/2 dl socker
1/2 ägg
Fyllning:
50 gram margarin
150 gram mandelmassa
2 ägg
3 msk mjöl
1/2 tsk bakpulver

Glasyr:
Florsocker och vatten, evt essence + färg

Gör så här:
Smörj formarna om dom är i plåt, använder du pappersformar så behövs de inte. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, matfett, socker och ägget till en mördeg. Låt den stå kallt några timmar. Tryck eller kavla ut degen och klä formarna med den. 
Fyllning: Rör matfett smidigt och blanda ner mandelmassan (gärna riven) och äggen ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulvret.  Fördela fyllningen i de degklädda formarna. Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. (Ugnstemp 200 grader, varmluft 175 grader ) 

Låt de svalna något och gör sen glasyr på vatten och florsocker (evt färg och essence) och bred på, eller sikta på florsocker.

Receptet skrev jag ner från boken "sju sorters kakor"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar