söndag 10 november 2013

1 års tårta med Kids Collections - bord, stolar och bakverk

Helgens tårta gjordes till en kompis dotter Alva som idag fyller 1 år :) Önskemålen var pastellfärger och temat Kids Collection (eller Concept som de står på vissa sidor) som är märket på möblerna, mattan, vimpeln mm och utöver de så har de även massa leksaker (lampor, speglar, krokar, lådor, docksäng, ramar mm) och till och med ett tårtfat vilket jag genast snappa upp idén på att den såklart måste vara med på tårtan. Är tredje gången jag gör tårta till mamma Emma (har bland annat gjort deras bröllopstårta) så jag antar att hon litar på mig nu för jag fick helt fria händer bara jag höll mig inom deras collection samt pasteller..

Har inte sett någon tårta med detta temat så de var ett jätteroligt uppdrag att få göra något heeeelt annorlunda..! Var dock inte helt lätt att få till bord och stolar när man inte har några mönster utan gör efter egna skisser och funderingar, blev inte helt nöjd med dom men jag har iaf lärt mig massa på att ha gjort dom och vet precis vad jag skulle gjort annorlunda inför nästa gång (om man nu skulle få den möjligheten igen).

ALLA dekorationer är gjorda i sockerpasta och är alltså helt ätbara!

Detta tårtfatet är ca 3 cm högt och på den ligger de bullar som är ca 5 mm små, samt kolakakor och dammsugare i ungefär samma storlek, samt en liten prinsesstårta som är ca 1,5 cm hög. Syns lite dåligt på bilden men tårtfatet är mönstrat ;)Tårtan fylldes med Jappmousse och Ahlgrensbilar fluff och spacklades med jordgubbssmörkräm. 
Antal portioner: 18

Härifrån fick jag min inspiration, utifrån deras collection =D Måste vara alla småtjejers dröm att ha ett så fint rum och såklart kunna bjuda på massa fin fika :-)

3 kommentarer:

  1. Hääärlig! Vilken kul idé!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Ja det måste ju vara alla småtjejers dröm...(???)

    SvaraRadera