Vad ska ni baka för gott till JUL?
Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för mer inspiration!
Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för mer inspiration!
Idag fick vi besök gånger två, och jag gjorde därför sista halloweenfikan idag och gjorde då två citronsockerkaka med hallonglasyr och en kniv som jag gjort med vitchoklad, samt två daimkladdkakor med spöken och så bjöd jag på fladdermuskakor med chokladsmak :) Så detta blir sista halloweeninlägget i år så nu får ni vänta 11 månader på nästa halloweeninlägg eller kika i Halloweenkategorin i bloggen där det finns över 100 inlägg :)
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Igår bjöd jag familjen samt syrran och hennes son på denna Halloweensoppan som gjordes på fri hand och innehöll vitlök, lök, köttfärs, tomatpure, chilikrydda, sambal oelek, paprikakrydda, vatten och halloweenpasta i form utav pumpor, fladdermöss, spöken och spindlar (köpt på lidl). Gjorde även några spindelköttbullar med halloweenpasta till barnen. Och till efterrätt bjöd vi på daimkladdkaka med spöke.
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
Följ mig gärna på FB sidan Millis tårtor och annat =)
Igår bakade jag dessa fladdermuskakor med chokladsmak både på glasyren och kakdegen =)
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
CHOKLADKAKOR UTAN BAKPULVER
(jag gjorde en halv sats och fick ut kanske 60st)
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
400 g vetemjöl (7,5 dl)
50 g kakao
200 g smör
Gör så här:
Rör
ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt
smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta
lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord.
Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kakmått. Lägg kakorna på
en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de
börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd
sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och
låt dem svalna där.
Glasyren rörde jag ihop på fri hand av florsocker, kakor och vatten och spritsa sen på och la dit godisögon.
I helgen när vi hade besök så skulle jag baka något snabbt och ville då ha Halloweentema eftersom den högtiden börjar närma sig, så det fick bli en enkel daimkladdkaka som var supergod tillsammans med färska hallon och glass!
Du har väl inte missat att jag har över 100 blogginlägg i enbart Halloweenkategorin här i bloggen med massvis av recept, tips på lekar, dukning, kläder mm.
Följ mig gärna även på Facebook för mer inspiration!
Recept
4 dl socker
2,5 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
150 gram smör/margarin
1 dubbeldaim
evt florsocker till garnering
-Smält smöret.
-Hacka daimen grovt
-Blanda alla torra ingredienser och rör ner smöret, tillsätt äggen ett i taget och rör till sist ner daimbitarna. Häll upp i smörjd och bröad form (ca 24cm).
- Ställ in formen i mitten av ugnen på 150 grader, ca 40 minuter
Vill du dekorera som jag gjort här så behöver man skriva ut mallar och klippa ut valfritt motiv, sen lägga på dom på kladdkakan där du vill ha dom, evt måste du sätta fast ändarna med tandpetare, sen strö på florsocker och plocka bort mallarna.
Serveras med färska hallon och glass eller grädde
Äntligen är det den bästa månaden på hela året, oktober är månaden då jag dels fyllde år och dels så är det Halloween och som ni vet så ÄLSKAR jag Halloween och har i år firat den högtiden 20 år i rad och fixat stora halloweenfester och brukar därför bjuda på massvis av tips både här i bloggen men även på min facebooksida. I halloweenkategorin här i bloggen har jag i skrivande stund exakt 100 olika inlägg med massvis av recept men även tips på dukning, kläder och för några år sen gjorde jag även en lista med 30 olika förslag på lekar man kan göra på Halloween vilket brukar vara väldigt uppskattat.
Följ gärna min FB sida "Millis tårtor och annat" för mer inspiration!
I lördags höll jag i ett muffinsevent för Ladies Circle och det var ett 30 tal härliga kvinnor som kom från olika LC klubbar. Det var nog väldigt uppskattat med ett tourevent i Värmland. Alla gäster fick dekorera tre muffinsar var, både att göra dekorationer å sen spritsa sina egna cupcakes och sen avslutade vi med en fika. Känns som att detta blev ett väldigt lyckat event då många sa att dom var supernöjda så det var ju jätteroligt att höra. Jag hade i förväg bakat 106 stycken hallonmuffins och det receptet hittar du här. Alla var så himla duktiga å gjorde sååå fina cupcakes, en del gjorde dekorationer på fri hand också vilket var väldigt roligt att se hur kreativa alla var.
Tack alla som kom, jag hoppas vi ses snart igen runt om i landet <3
Jag utgick ifrån receptet jag hitta på WePoPoP men valde att göra lite extra kryddblandning på 1 msk socker och en halv matsked kanel som jag strödde över alltihop på slutet efter jag gojsat med smörblandningen. Jag använde Woody muschroompopcorn från WePoPoP.
Recept!
Ingredienser
1 msk kanel
1 msk socker
40 gram smör
1 krm salt
3 msk neutral olja
0,75 dl popcornkärnor butterfly, exempelvis Cochise
Steg för steg
1. Skira smöret innan du poppar popcornen. Blanda sedan det smöret med socker och kanel.
2. Poppa popcornen enligt WePoPoP:s metod för att poppa perfekta popcorn.
3 . Ringla smörblandningen över de färdiga popcornen. Se till att du blandar/skakar om så att blandningen blir jämt och fint fördelad.
4. Strö eventuellt på extra krydda ovanpå för ännu mer smak.
Wepopop har ju en hemsida där man kan beställa bland 17 olika sorters kvalitetspopcorn både 1kg, 3kg, 5kg samt snygga 500 grams burkar men vi har även många olika popcornkryddor varav flera är efter egna recept, samt så finns det flera olika popcornupplevelser där du får en snygg låda med olika antal popcornpåsar så att man själv kan testa sig fram vilket är en superpopulär present för alla tillfällen! Bruno och Mirre som driver fabriken har även tagit fram ett tillvägagångssätt på hur du poppar dina popcorn på bästa sätt utan att få några brända popcorn plus att i stort sett alla kärnor verkligen blir poppade. Och ett måste är ju givetvis att använda deras speciella finmalda popcornsalt direkt i oljan som verkligen smälter i munnen, man slipper också lösa saltkorn i botten av popcornskålen :)
Om flera älskar popcorn precis som jag så rekomenderar jag verkligen dessa popcorn och kan även tipsa om våran nyhet som säljs i begränsad upplaga nu, nämligen adventsboxen med 4 olika paket, en för varje advent :) Bor man i närheten kan man ju desstom välja att hämta upp beställningen vid fabriken i Jössefors (utanför Arvika) men då behöver man ha gjort beställningen i förväg.Jag har ju redan testat dom flesta av våra popcornsorter men tänkte att det vore roligt att ha ett större test så att man kan jämföra dom med varandra och fixade därför ett stort popcorntest idag där jag bjöd in en kompis samt syrran och våra barn för att tillsammans med min familj testa 8 olika sorter plus 4 av våra egna popcornblandningar. Sen fick alla ett protokoll där dom kunde skriva betyg samt kommentarer om vad dom tyckte om varje specifikt sort. De sorter vi testade idag var Arnold, Mini, Mikki, Robert, Moby Dick, Senorita, El-Toro och Iri samt kryddblandningarna Dracis, Umamis, Lökis och Chilis. Var verkligen supertrevligt och alla popcorn är ju verkligen goda men det är ju väldigt olika vilka sorter man får som favoriter och de sorter som fick högst betyg idag var Senorita, Robert, Mikki och Mini.
Förra helgen fixade jag och maken vårat tredje kräftkalas med ett tjugotal av grannarna vilket var supertrevligt! :) Så hade jag bakat semmelkladdkaka, banooffeepai och chokladbollskladdkaka så att det fanns något som passade för alla.
Här kan ni se bilder från första kräftkalaset 2017 samt det andra som var 2019.