Ischoklad är ju ett måste på julafton och den kan man ju variera i all oändlighet med när det gäller olika smaker. Denna gången testade jag att göra ischoklad med schweizernötchoklad och det var jäkligt gott, påminner lite om wienernougat fast utan mandel och nougat :)
Tidigare har jag förutom vanlig traditionell ischoklad även testat att dekorera den med strösselkulor, Ischoklad med jordnötter eller Ischoklad med apelsinkrokant eller Marabou choklad med Daimbitar !
Recept!
200 gram Marabouchoklad Schweizernöt
100 gram kokosfett
hackade mandlar
Smällt ihop choklad + kokosfett i en djup tallrik ovanför vattenbad tills allt smällt. Häll upp i ischokladformar för mig blev det 44st. Låt dom stå i kylskåp några minuter så dom stelnar lite och strö sen på lite hackade mandlar medans den ännu inte har stelnat helt.
Vill du ha mer tips på julgodis så hittar du dom här!
Facebooksidan Millis tårtor och annat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar