fredag 30 september 2011

Steg för steg: Glitterbokstäver

Har gjort två tårtor som jag givetvis ska visa er men först tänkte jag lägga ut en ny steg för steg beskrivning ;) Denna gången på hur man skär ut bokstäver utifrån vilken stil som helst på datorn samt hur du dekorerar den med effektfullt glitter, givetvis ätbart =)  (Mer steg för steg beskrivningar hittar du i etiketten "Tips och steg för steg" här till vänster).


Du behöver:
Ätbart glitter
Sugarpaste + Flowerpaste (evt modelleringspasta)
En mall
sax
Modelleringsverktyg
Pensel
Vatten
Platt tallrik, papperstallrik vore bra
Kavel
Tandpetare
Galler

  • Börja med att skriva ut den bokstav eller siffra du vill ha, självklart kan du trycka ut en bokstav/siffra om du har stora utstickare men på datan finns det så mycket olika stilar och de är kul med lite variation och du kan få precis i den storlek och stil du önskar. (Finns ju massa gratis fonter att ladda ner om man bara har de vanliga traditionella stilarna).
  • Klipp ut bokstaven.
  • Blanda 50/50 med SP + FP, detta för att den ska torka fortare och bli helt stel så den kan stå exempelvis ovanpå en tårta.
  • Kavla ut pastan ca 1 cm tjock, lägg på mallen och ta kaveln och rulla över så att du får ett avtryck i pastan. 
  • Skär ut bokstaven med hjälp utav olika modelleringsverktyg. Snygga till kanterna.
  • När du är nöjd med bokstaven trär du i en tandpetare längst ner (om du nu valt att ha den ståendes på en tårta).
  • Låt den torka på ett galler några timmar tills den blivit helt hård.
  • Häll upp glittret på en platt tallrik, gärna en papptallrik så du enkelt kan vika den och hälla ner de överflödiga glittret i burken igen. (Jag fick böka och krångla lite men man lär sig av misstagen ;) ).
  • Pensla hela bokstaven med vatten, även kanterna och baksidan och lägg i bokstaven i glittret, strö även glitter längst kanterna.
  • Skaka av glittret och lägg upp bokstaven på gallret igen och låt den torka ett par timmar till. 
  • Även när den torkat helt behöver du skaka om den lite för glittret dröser ner ändå.
Nu är den klar för att användas :-) Hoppas guiden var till er hjälp :) Om ni undrar på något eller inte förstod hur jag mena så är det bara att fråga =)

    onsdag 28 september 2011

    Tårta med änglavingar

    I söndags eftermiddag fick jag ett telefonsamtal från Nadja som undrade om jag kunde göra en tårta till hennes dotter redan till dagen efter. Har ju väldigt svårt att säga nej och trots den knappa tiden och att jag faktiskt har 9 tårtor att göra på en vecka så sa jag givetvis ja. Var tvungen att börja med mousserna med en gång och baka botten för att sen snabbt lägga ihop allt dagen efter. Var som sagt väldigt ont om tid och jag hade inte ens tid att googla efter inspiration så de fick bli som de blev..! Måste säga att jag faktiskt inte alls är nöjd, som vanligt så går ingenting som de ska gå när man är stressad och inte heller var de några snygga vingar men jag hade inte mer tid så...


    Tårtan bestod ut av chokladbottnar och fylldes med mjölkchokladmousse och glasscreme.

    måndag 26 september 2011

    Har gjort världens godaste glass! =)

    Kan faktiskt med att säga att jag nog gjort världens godaste glass ;) Har flera gånger sagt att hemgjord glass är hundra gånger godare än köpt men nu har jag hittat en storfavorit nämligen Dulce de leche glass med parannötter, kolasås och hasselnötsstänger :) Mmmmmm :-)
    Tanken var egentligen att göra glassen med pecannötter men jag läste fel i butiken och fick istället med mig parannötter, a ja de funka lika bra de också ;) Nästa gång provar jag nog med PECANnötter men annars var denna väl värd ett MVG =)


    ~Dulce de leche glass~ 2 liter
    4 äggulor
    ½ dl socker
    1 burk Dulce de leche*
    5 dl vispgrädde
    2 äggvitor
    100gram parannötter

    Gör så här:
    1. Hacka nötterna, gärna lite grövre.
    2. Vispa äggulorna tillsammans med sockret så att det blir riktigt vitt och luftigt.
    3. Häll i burken med Dulce de leche. Vispa tills allt har blandats ordentligt.
    4. Vispa grädden för sig tills den är "lagom" hård (varken mjuk- eller hårdvispad, något däremellan).
    5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
    6. Vänd ner nötterna tillsammans med grädden och äggvitorna i smeten.
    7. Häll sedan ner i en form (jag använde en 2liters gammal glasslåda) och ställ in i frysen över natten.
    Har du en glass maskin så är det ännu bättre, då antar jag att du redan vet hur du gör då :)

    *Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad, kondeserad mjölk i 2-3 timmar. (Burken måste vara täckt med vatten hela tiden, annars kan den sprängas). När den har kokat klart, kyl burken genom att låta kallt vatten rinna över den eller låt den stå kvar i vattnet över natten.

    söndag 25 september 2011

    3e gången gillt? Nej nu ger jag upp!


    Nu är de tredje gången jag bakar macarons och nu är de förmodligen sista gången jag provar..?!? De måste verkligen vara världens svåraste kaka att baka? Jag lyckas iaf inte trots att jag provat både med och utan sockerlag och trots att jag provat recept som andra lyckats med efter många misslyckanden men nej jag är nog inte gjord för dessa. Men, denna gången lyckades de nästan behålla färgen (provade lägre ugntemperatur) och de blev faktiskt ännu godare än sist så visst blir de bättre och bättre men långt från perfekt..! Får hoppas att mina gäster inte vet hur macarons ska se ut eller smaka hehe ;)

    De är fyllda med Wild Berries cream. 

    Den snygga blombuketten som för övrigt håller på att vissna fick jag förresten av darlingen förra fredagen bara sådär :-)

    lördag 24 september 2011

    Nu ska här bakas!! :-)

    Köpte igår de ingredienser som behövs till doptårtan , ser väl gott ut =) Ska bli intressant att se hur mycket tårtan kommer att väga ;)

    • 7kg mjöl
    • 6kg socker
    • 5kg florsocker
    • ca 54 st ägg
    • 4 liter grädde
    • 1,4kg dumle
    • 1,5 kg hallon

    onsdag 21 september 2011

    Kärlekstårta med ätbar bild på oss.

    Igår hade jag och darlingen varit ihop i 1,5 år och egentligen är de väl inget att fira men vi har alltid varit bortresta de gånger vi firat ett halvår eller ett år så nu såg jag chansen att kunna fira en dag och göra en kärlekstårta =D

    För de första hade jag en del strul med den ätbara bilden som jag tyckte att jag beställt i god tid innan (2veckor) och när jag efterlyste den i förrgår så sa de att de skickade bilden den 8e men de skulle skicka ut en ny. Trodde alltså inte att denna skulle komma i tid och jag var inte längre inställd på att göra en tårta. Men så igår så fanns den i postlådan, dock var den väldigt mörk (se orginalbilden) samt så var de flera ränder i bilden ungefär som att bläcket inte torkat och sen har smetats ut. Vet dock inte om de skickade bilden sån eller om de kan ha hänt under den fuktiga resan?!?

    Iaf så hade jag en del ärenden igår men när jag kom hem klockan 15.00 så bestämde jag mig för att slänga ihop en tårta ändå och ta vad jag hade hemma. Så jag slängde ihop en tårtbotten, vispade pulvermousse som jag hade liggandes, och fortsatte sen med att lägga ihop tårtan. Delade botten medans den fortfarande var varm och de gick de med, och de var fortfarande varma när jag la på mousserna, trodde nästan de skulle smälta men de gick. Slängde ihop tårtan fort som tusan (tyckte iaf jag) från de att jag börja med botten tills den var klar tog de nästan 5 timmar och då amma jag ändå en sväng därimellan :) Är egentligen inte helt nöjd men med tanke på tiden och hur stressad jag var och hur sleten jag blev så är jag ändå supernöjd. Hade jag haft mer tid hade jag kunnat göra lite mer utav ett men men...

    Iaf så blev jag klar 20.08 och darlingen tyckte att vi borde ringa in lite folk då denna var beräknad till 13 personer ;) Så vi ringde runt efter lite folk och 45 minuter senare hade vi kalas med 11 personer =) Snacka om kort varsel å bjuda in folk hehe :) Men de var så nöjda och glada så :) Och även idag har vi käkat tårta :)

    Bilden kommer ifrån gravidfotograferingen vi gjorde =) Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med bilderna än men.. Vad har ni gjort med dom?

    Tårtan innehöll chokladbotten och var fylld med nutella, hallonsylt och hallonmousse.

    tisdag 20 september 2011

    Vinnaren av de rosa bakgrejerna..!

    Tack så jättemycket allihopa som deltog i tävlingen! Var riktigt kul att se att så många deltog =) Och de var riktigt kul att läsa igenom alla era bästa baktips, så svårt att jag inte kunde plocka ut en vinnare utan skrev alla namnen på lappar, tror de blev 35 stycken och drog en vinnare. Och vinnaren blev.......


    Anna K =D Hennes inlägg löd så här "Mitt bästa baktips är att stoppa godis som choklad eller annat i sockerkakor. Det blir en rolig överraskning för de som inte vet om att det gömmer sig något där inuti. :P"

    Grattis :-) Skicka mig ett mail med din adress eller så kontaktar jag dig de närmsta dagarna (just nu är de full rulle ;) ).

    söndag 18 september 2011

    Drömrulle med rosa smörkräm

    Gjorde en lite snyggare drömrulle häromdagen =) Lite färg och de blir som en helt ny bakelse ;) Har även bakat massa annat de senaste dagarna men de är saker jag bakat tidigare och som ni alltså redan har fått se så därför blir de inga bilder på de. Visar hellre upp nya bakverk :)

    lördag 17 september 2011

    Blogaward

    Blev superförvånad när jag kikade in på Smulans Bakblogg och fick se att jag fått en blogaward av henne och motiveringen löd "Milla-millis tårtor och annat, där kan jag lova att de blir en massa tårtor, och så detaljerat. Gillar hur hon designar sina tårtor,så personliga. Grymt bra steg för steg beskrivningar också ".
    Blev verkligen oerhört glad och de känns fantastiskt roligt :-) Tack snälla för alla söta ord!

    Med denna awarden ska jag svara på 5 frågor och sen skicka vidare denna award till 5 andra bloggare.


    Varför började du blogga?
    Jag bloggade om allt jag gjorde i min vanliga blogg och jag upptäckte tillslut att de blev en hel del bakinlägg i den och vissa av mina läsare var inte intresserade av att se allt jag bakat utan ville bara veta vad jag gör om dagarna och vissa ville bara se vad jag bakat och inte veta ett dugg om vad jag gör på fritiden så därför bestämde jag mig för snart ett år sen att starta en blogg bara för mina tårtor och bakverk. Ett beslut jag aldrig ångrat =)

    Vilka bloggar följer du?
    Alla de bloggar som ligger i länklistan här till vänster.

    Vilken är din favoritfärg?
    Behöver jag ens svara på det?!? ROSA såklart ;)

    Vilken är din favoritfilm?
    Oj detta var en svår fråga. Ser väldigt mycket på film och kan inte säga någon speciell film då de finns så många och dessutom har jag svårt för att komma ihåg filmtitlar :( Men jag älskar att se på skräckfilmer eller komedier.

    Vilka länder skulle du besöka och varför?
    Amsterdam: skulle jag vilja besöka för att de ser så himlans fint ut och för att jag vill besöka både Madame Tussauds och The Dungeons som jag verkligen älskade att vara på när jag var i London.
    Prag: Även detta ser ut att vara en mysig stad men de som lockas mest är knotterkyrkan (hette den så?), den är iaf uppbyggd på en gammal kyrkogård och hela kyrkan är byggd med skelett och huvuden. Något som absolut är i min stil =)
    Annars skulle jag gärna vilja åka till Turkiet eller Thailand för att shoppa i massvis! ;)

    Jag vill skicka denna award vidare till dessa 5 fantastiska tjejer:
    My Cakes: Carola är verkligen supertrevlig och svarar på alla knäppa frågor man har. Förutom de uppdaterar hon väldigt ofta med enormt fina tårtor och jag har fått massa tips bara av att se allt hon bakat :-)

    Sockerrus: Lisa som driver denna bloggen är oerhört kreativ och är en stor inspirationskälla för mig och visar upp mycket roliga och nykonstruerade bakverk. Saker som man aldrig tidigare sett hittar man här :)

    Marias Baksida: Denna tjej är grymt duktig på att modellera och gör fantastisk fina tårtor!

    Oförglömliga Tårtor: Ja man kan väl säga att namnet på bloggen verkligen stämmer in. Sofias tårtor glömmer man inte i första taget ;)

    Bli min jäst: Även Pernilla är en bloggare jag följer där man kan få massa tips och inspiration =) Hon är dessutom jättehärlig och trevlig på alla sätt och vis :-)

    onsdag 14 september 2011

    Tårtöversikt 4

    Nu har jag gjort 10 tårtor till sedan förra tårtöversikten och ni som följer bloggen vet väl att det då är dags för en ny tårtöversikt med alla de tårtor jag gjort. I denna översikten räknas bara de tårtor som är täckta med sugarpaste, övriga tårtor finns att se i etiketten "Tårtor". Som ni kan se har jag nu kommit upp i 40 tårtor på lite mer än ett år :-) 

    Första bilden visar den första tårtöversikten med tårta nummer 1 till och med 10. Den första längst upp till vänster och den sista längst ner till höger.
    Tårtöversikt 2, visar tårta nummer 11-20
    Tårtöversikt 3, visar tårta nummer 21-30
    Tårtöversikt 4, visar tårta nummer 21-40
    Som vanligt går det att se alla tårtor i etiketten "tårtor" i större format och de finns även fler bilder på varje tårta.

    Glöm inte tävla om dessa fina saker :)

    Vill bara påminna er om att söndag är sista dagen för att ha chans att vinna de rosa baksakerna =) 
    Tävlingen hittar du här!

    måndag 12 september 2011

    Tårta: Dator och World of Worldcraft

    I fredags fyllde mammas gubbe år och givetvis var de jag som gjorde tårtan :) Alla i släkten verkar förvänta sig att få en tårta så ingen blir överraskad längre, hehe ;) Tommy älskar datorer och när han inte reparerar datorer så spelar han World of Worldcraft typ dygnet runt så de var inte så svårt att bestämma vilket tema tårtan skulle få =) Detta är den andra tårtan jag gör med temat W.O.W, den första kan du se här!

    Och eftersom de ändå var en tårta till familjen så passade jag på att prova att göra egen SP. Den var verkligen mjuk och lättarbetad, påminde om dekorfondanten fast mjukare ändå. Tyckte dock den var för mjuk så den sprack lite efter att man lagt på locket, och man såg alla ränder efter kavlingen :( Nästa gång ska jag prova ha i mer florsocker annars är de ju väldigt lättvindigt att köpa färdig =D Den var iaf jättegod  men än vågar jag inte använda hemgjord Sp på finare tårtor.. Som tur är så verkar inte familjen lägga märke till alla småsaker som jag gör ;)



    Tårtan fylldes med nötnougatcreme och glasscreme
    Täckt med hemgjord SP
    Dekorationer är gjorda i Köpt SP blandat med FP

    söndag 11 september 2011

    Hund Cupcakes

    I torsdags hade vi besök av en av sambons systrar. Hon har precis fyllt 30 så vi bjöd på pizza och efteråt bjöd vi på fika plus att hon fick hund cupcakes att ta med hem. Kan säga att de var en mycket lyckad present då hon fullkomligt älskar hundar =)
    Cupcakesen består utav Saftiga vaniljmuffins fyllda med nutella och toppade med jorgubb & lime frosting. De är sen dekorerade med chokladsugarpaste eller vaniljsugarpaste i form av hundar...


    fredag 9 september 2011

    Massor av muffins...

    I söndags ville darlingen att jag skulle baka helt vanliga enkla chokladmuffins utan krusiduller (ja så lät hans beställning=D) som han kunde ta med på första arbetsdagen efter 9 veckors ledighet :-)
    Iaf så provade jag ett nytt recpet som jag hitta i boken massor av muffins men jag tyckte inte alls om dom faktiskt :( Är något med eftersmaken, tror kanske det beror på att de skulle vara bikarbonat i? Men älsklingen och alla kollegorna tyckte iaf att de var jättegoda så de är ju bra :) Män är inte likna kräsna som tjejer tror ja ;)


    Igår gjorde jag hundcupcakes och idag grejjar jag med en tårta =)

    onsdag 7 september 2011

    Supergod snabblagad dessert :)

    Häromdagen gjorde jag dessa supergoda desserter. Har inget namn på dom och heller inget recept då jag bara slängde ihop dom och de var verkligen jättegoda och tog inte alls lång tid att slänga ihop.
    I botten av glaset är det saftig vaniljmuffins, sen ett lager med lemoncurd, ett lager med hallon och blåbär och ett tjockt lager med glasskräm toppad med riven choklad och ett strössel i form av ett hjärta. Säger bara mmmmm vad gott, vattnas i munnen bara jag skriver om desserten :-)

    måndag 5 september 2011

    Monstertruck tårta

    I lördags fyllde min systerson 3 år och de skulle ju självklart firas med tårta. Förra året fick han en traktortårta eftersom han hade dilla på de men nu är det största intresset monstertruck. Han har redan varit på 3 monstertruckshower (jag har varit med på 2 av dom) så kanske är det inte så konstigt att han ville ha just monstertruck. Han fick själv välja temat :) Ska bli intressant att se vad han vill ha nästa år, vem vet de kanske är barbie som gäller då haha ;)
    Tårtan blev ganska enkel eftersom jag hade lite tidspress och dessutom blev dålig mitt i tårtskapandet och så vill man ju helst vara med familjen och eftersom tårtan ändå var till en familjemedlem så behöver det inte vara så avancerat :-) 




    Tårtan bestod utav vanilbottnar fyllda med pollyfluff och vitchokladmousse.

    Saftiga vaniljmuffins med amerikanska mått

    Nu är de ju några dagar sen jag gjorde dessa men måste bara visa er dessa muffins jag gjort. Har använt mina amerikanska mått för första gången och de var jättekul :) Receptet var lite bökigt och innehöll många moment men guud så saftiga och goda dom blev :) Receptet hitta jag hos Pernilla.

    Funderar på vad jag ska visa er härnäst, har ju en tårta att visa er och även en jättegod snabblagad dessert och så har jag ännu mer muffins att visa som jag slängde ihop sent igår kväll för att sambon böna och bad, haha =) Han gör sin första arbetsdag idag efter 9 veckors ledighet så de känns lite konstigt att man ska vara själv med Meline varje dag men man kommer väl in i det :)

    Vaniljcupcakes
    - ca 15 stycken normalstora
    (1 Cup motsvarar 2,4 dl)

    1 1/4 cups mjöl
    1 1/4 tsk bakpulver
    ½ tsk bikarbonat
    ½ tsk salt
    2 ägg
    3/4 cup socker
    1½ tsk vaniljextrakt
    ½ cup neutral olja (jag använde rapsolja)
    ½ cup "buttermilk"
    (finns ingen svensk motsvarighet som är lätt att få tag på, men man kan göra egen genom att hälla i ½ tsk citronjuice i ½ cup mjölk och låta det stå i fem minuter)



    Gör så här:
    Sätt ugnen på 177 grader.
    Blanda de torra ingredienserna i en skål och sätt åt sidan.
    Vispa ägg och socker i en annan skål, häll i vaniljextrakt och olja.

    Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning.
    Till sist har man i resten av mjölet och mjölken och rör om.
    Rör helst inte för mycket, då kan det bli sega muffins.

    Smeten är tunn, men det ska den vara. Häll smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt, fyll ca 2/3 av formarna.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter, känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

    söndag 4 september 2011

    En jättesmart uppfinning: Äggseparerare

    Vet inte hur många ägg jag har blivit tvungen att kasta för att äggulan spruckit och ramlat ner i äggvitan eller att bara lite äggula åkt ner och man måste kasta allt ändå, senast var bara häromdagen och jag fick kasta 2 ägg! :(
    Så när jag fick syn på denna supersmarta uppfinning som ser ut som ett litet durkslag fast för ägg så blev jag genast jätteglad och var tvungen att köpa. Har aldrig ens hört talas om äggseparerare innan, har ni?
    Har redan testat den och jag är supernöjd :-) Tycker att alla borde ha en sån här i sitt kök =) Om någon är intresserad av att köpa en äggseparerare så har jag ett par extra som jag kan sälja för 35kr inklusive frakt. Skicka i så fall ett mail till tartorochannat@hotmail.se

    lördag 3 september 2011

    Bakat massor!

    Har bakat massor de sista dagarna. Bara igår bakade jag muffins, monstertruck tårta och slängde ihop en supergod dessert (vem säger att fredagar är en vilodag?). Inlägg om detta kommer när det finns lite mer tid över :) 
    Först tänkte jag visa er mina tekakor jag gjorde häromdagen :) De blev verkligen saftiga och jättegoda =)


    Recept

    Ingredienser
    250 gram smör eller margarin
    1 liter mjölk
    100 gram jäst
    1 msk salt
    1 dl vit sirap
    6,5 dl rågsikt
    2 liter vetemjöl, efter behov

    Gör så här
    Smula ner jästen i bunken.Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader.Tillsätt salt sirap, rågsikt och det mesta av vetemjölet tills degen känns smidigt. Låt jäsa i ca. 30 min. Arbeta degen igen och ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika delar och knåda den smidig, tillsätt mer mjöl om det behövs. Kavla ut till ca 1 cm. tjocklek och ta ut runda kakor. Storlek bestämmer man själv (jag tryckte ut mina med en 10cm´s mått), man kan också baka 10 stycken stora kakor.
    Låt jäsa igen(jag jäste i 30 minuter), därefter lägg brödet på plåtar. Grädda 5-7 min på 250 grader.
    Man kan använda vetemjöl istället för rågmjöl.Vetemjöl tillsätts efter behov.

    torsdag 1 september 2011

    Firar 50 000 besökare med en ROSA tävling :)

    Har inte ens haft bloggen i 11 månader och jag har redan haft 50 403 besökare! Tycker såklart att detta är super-roligt och hade aldrig föreställt mig att så många ville läsa min blogg... Vill tacka er läsare för alla fina kommentarer jag får, de är guld värda och det är dom som faktiskt gör att det fortfarande är roligt att visa upp alla mina bakverk och misstag också för den delen ;)
    TACK för att ni finns!!
    För att verkligen visa er hur glad jag är över detta har jag köpt lite saker, självklart rosa (( ;D )) som jag tänkte lotta ut till någon av er läsare. 
    Paketet innehåller en jättesöt rosa slev med grishuvud på toppen, en slickepott med grishuvud och en amerikansk måttsats så att du även kan baka utifrån amerikanska recept där det anges b.l.a en halv cup eller 1/4 ts osv. Köpte en till mig själv också och den kommer jag definitivt att använda =)

    Jag tävlar hos Milli´s Tårtor och Annat. Var med och tävla här du också


    Tävlingsregler:
    För 1 vinstchans: Kommentera detta inlägg och skriv ner ditt bästa baktips.

    För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilderna och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Kontrollera att länkarna fungerar.
    För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se

    Tävlingen avslutas söndagen den 18/9-2011 klockan 23.59

    Vinnaren av valfritt oblat blev...

    Gjorde på det gamla hederliga sättet och skrev alla namn på varsin lapp, skakade runt dom och tog lappen där de stod Cupcakesfluffan. Grattis!! :-) Skicka mig ett mail med din adress samt vilket oblat du vill ha så ska jag se till att den snart kommer till din brevlåda :)

    Och för er som missade tävlingen eller själv vill köpa ett oblat eller något annat roligt från Barnkalaset.se så har jag fått turen att erbjuda er läsare 10% rabatt på erat köp (gäller ej rea varor) fram till och med 30 september. Ange rabattkoden "TARTOROCHANNAT" när ni kommer till kassan och klicka sedan på "Aktivera kod" så dras rabatten av automatiskt.