torsdag 1 september 2011

Firar 50 000 besökare med en ROSA tävling :)

Har inte ens haft bloggen i 11 månader och jag har redan haft 50 403 besökare! Tycker såklart att detta är super-roligt och hade aldrig föreställt mig att så många ville läsa min blogg... Vill tacka er läsare för alla fina kommentarer jag får, de är guld värda och det är dom som faktiskt gör att det fortfarande är roligt att visa upp alla mina bakverk och misstag också för den delen ;)
TACK för att ni finns!!
För att verkligen visa er hur glad jag är över detta har jag köpt lite saker, självklart rosa (( ;D )) som jag tänkte lotta ut till någon av er läsare. 
Paketet innehåller en jättesöt rosa slev med grishuvud på toppen, en slickepott med grishuvud och en amerikansk måttsats så att du även kan baka utifrån amerikanska recept där det anges b.l.a en halv cup eller 1/4 ts osv. Köpte en till mig själv också och den kommer jag definitivt att använda =)

Jag tävlar hos Milli´s Tårtor och Annat. Var med och tävla här du också


Tävlingsregler:
För 1 vinstchans: Kommentera detta inlägg och skriv ner ditt bästa baktips.

För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilderna och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Kontrollera att länkarna fungerar.
För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se

Tävlingen avslutas söndagen den 18/9-2011 klockan 23.59

26 kommentarer:

  1. Jag är jättegärna med, den där mottsatsen vill jag ha! En lott till mig. :-)
    Mitt bästa baktips är att inte stirra sig blind på receptet utan titta på det du bakar och utgå från det, Ex. bröd, titta på degen inte på klockan när degen jäser. Kakan i ugnen kanske är klar 1 minut innan den tid det står i receptet. Var flexibel helt enkelt.
    Håller alla tummar!
    Kram Erika

    SvaraRadera
  2. Lott nr 1: så enkelt och 100 g godare än de som man köper på marknaden. testa detta och du kommer ALDRIG mer köpa nougat på marknader
    MARKNADS NOUGAT
    3 dl mjöl
    2 dl florsocker
    1/2 dl kakao
    1 tsk vanilj socker
    1 dl vatten
    3 dl socker
    70 g margarin
    1. ta fram en form av något slag (ugnsform, långpanna eller liknande)
    och klä den i bakplåtspapper alternativt smöra den.
    välj form och storlek efter önskad form på fugden.
    2. blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl florsocker, ½ dl kakao
    och 1 tsk vanillinsocker. det får inte finnas några klumpar,
    så sila gärna ned ingredienserna i skålen.
    3. ta fram en kastrull och häll i 1 dl vatten, 3 dl socker och 70 g smör.
    på med plattan och låt det koka max 2 minuter.
    4. tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop smeten kraftigt.
    5. häll snabbt smeten i formen och ställ i kylen för att stelna.
    när smeten har kallnat och stelnat skär du ut valfritt stora rutor.
    låt torka till lite och förvara sedan i kylskåpet tills det är dags att börja mumsa

    IKOKETMEDCHANETTE@LIVE.COM

    SvaraRadera
  3. Lott nr 2: http://ikoketmedchanette.blogg.se/2011/september/vinn-hos-milli-s-18-sep.html

    IKOKETMEDCHANETTE@LIVE.COM

    SvaraRadera
  4. Lott 1:Jag är så gärna med.

    nedan är mitt bästa baktips när man göra bröd:
    1. Använd kallt vatten och lite jäst.På så vis jäser degen långsammare vilket i sin tur ger ett godare bröd.
    2. Baka brödet på hög värme.Mycket av smaken sitter i skorpan.
    3. Skrapa ur degbunken med en slickepott så slipper du en massa degrester i diskborsten.

    Lott2:har länkat på min blogg:
    http://gratishav.blogspot.com/2011/09/vinn-bakpaket.html

    Hoppas på tur!
    Lili
    mail:he-jasmine@163.com

    SvaraRadera
  5. 1. Jag vill vara med! Grattis till så många besökare! Mitt bästa tips e dumlemuffins. Jag älskar bakning och muffinsformen i plåt var mitt bästa köp. Muffinsen blir höga och fluffiga.
    De e supersöta saker du lottar ut :)
    kramar
    /Jasmine kladdkaka1984@hotmail.com

    SvaraRadera
  6. Är gärna med mitt bästa tips just nu är vinbärs gömmor i folioformar: mördeg, rödavinbär och coccos smet inte för söta och riktigt goda
    Har länkat här:
    http://annastavlingslankar.blogg.se/?tmp=02111401

    SvaraRadera
  7. Jag är med :D Mitt bästa tips är sommarkaka. Perfekt för dom som älskar äpplen men inte tål dom. Det smakar som en äppelkaka men innehåller inga!

    SvaraRadera
  8. Jag är med & tävlar! :) Mitt bästa baktips är ha tid på dej när du bakar, brukar inte bli speceillt bra om man bara stressar ;)

    SvaraRadera
  9. Grattis till så många besökare. Va roligt!
    Jag är gärna med! :D
    Mitt bästa baktips är att ta det lugnt och njuta av stunden. Och att alltid se saker från den ljusa sidan. Även om allt går åt skogen så finns det en ljus sida av det hela att lära sig nya saker av. Man blir aldrig fullärd.:D

    SvaraRadera
  10. Jag är gärna med.Har många tips.Vill man ha kvalitet på sina bakverk så ska man använda de bästa produkterna.T.ex ekologiska ägg ger så mycket godare smak,äkta kakao mycket bättre än ögon kakao,ger en kraftig smak samtidigt mörkare färg men så klart kostar det mycket mer.men blir värt de.Man ska njuta så länge man lever och jag tycker att man ska unna sig det bästa i livet.Och blockchoklad tycker jag att ingen ska använda,utan köp på lite dyrare choklad så kan jag lova dig en riktig smakupplevelse.Och om du använder bokstavs stans så är de lättare att ha plastfolie på och sedan trycka på flowerpastan,då sitter de aldrig fast,och slipper svära.de har hänt mig många ggr hehhe.

    SvaraRadera
  11. jag är gärna med och tävlar!

    har tipsat i min blogg: http://vickantavlar.blogg.se/2011/september/bakset-189.html

    Mitt bästa baktips är att när man bakat sockerkaka eller muffins, och tar ut dom ur ugnen, så kan man pensla ytan med lite vatten. Då håller sig ytan på muffinsen eller sockerkakan mjuk, och blir inte hård, vilket kan hända. Jättebra tycker jag själv, och jag gör det alltid så fort jag har bakat något av detta :)

    victoribang83@hotmail.com

    SvaraRadera
  12. Jag är gärna med :) :)
    Mitt bästa baktips är att inte alltid följa receptet - utan våga ta lite här och där och chansa! Nackdelen blir ju ofta så att man inte kommer ihåg hur man gjorde och att det blir SUPER gott! :)

    Här kommer min länk:
    http://louisetipsar.blogg.se/2011/september/rosa-bakset-18-september.html#comment

    / Louiseoden@hotmail.com

    SvaraRadera
  13. Jag tar gärna en lott och mitt bästa baktips är att ta tillvara på sommaren! Det är härligt med vinbär i höstmörkret, lingonbröd, eller blåbärsmuffins! och utseendet på det man gör är inte allt! Det blir oftast väldigt gott ändå!

    SvaraRadera
  14. JAg är gärna med, jag tar TVÅ lotter.
    Mitt bästa baktips är att följa recepten, bakning är kemi och man ska inte höfta och göra på ett ungefär.
    Min blogglänk
    http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg/2011/september/18-september-vinn-bakredskap.html

    Spacegirl_@spray.se

    SvaraRadera
  15. Jag vill gärna tävla om det fina baksetet!

    Mitt bästa baktips är att alltid använda normalsaltat smör till bakning efter som saltsmaken framhäver och förstärker de andra smakerna. Detta gäller framför allt när man bakar något med choklad i.

    Jag har länkat från min blogg till tävlingen enl dina anvisningar:
    http://litenkakalycklig.blogspot.com/2011/09/tavling-hos-millis-tartor.html

    SvaraRadera
  16. Mitt bästa baktips - när du bakar sockerkaka kan du lika gärna använda olja i formen och mannagryn istället för ströbröd :-)

    Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2011/september/rosa-bakprylar.html

    carola(at)officefixarna.com

    SvaraRadera
  17. Mitt bästa baktips är att gå hem till mamma och be henne använda sina magiska recept..
    kommer jag bärande rosa gåvor får jag säkert fika för en månad ;)

    SvaraRadera
  18. Jag deltar gärna. Min dotter skulle bli väldigt glad om jag vinner detta. Hon älskar att baka och är faktiskt bättre på det än vad jag själv är. Mitt bästa baktips är att använda rörsocker för att få en finare färg på pajer och kakorna.
    Må så gott och Njut av årets alla dagar!
    Inga-Lill
    famwarnil@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. Jag är med o tävlar! :)

    Mitt bästa tips är att bröa formen vid sockerkaka med kokos! Supergott speciellt på en chokladkaka. :)

    SvaraRadera
  20. Jag vill också tävla!
    Mitt bästa baktips är att "bröa" formen med vetemjöl istället för ströbröd när du bakar tårtbotten. Då blir kanterna inte så hårda. :)

    Jag har även tipsat om tävlingen i min blogg: http://tartoriminadrommar.blogspot.com/2011/09/annu-en-tavling.html

    SvaraRadera
  21. Mitt bästa tips var redan "upptaget" eller vad man ska säga, så jag tipsar om att använda fantasin och våga prova på nya saker.
    För inte så längesen gjorde jag tex bullar med hasselnötsmassa mellan i stället för kanel och socker eller vaniljsocker, aldrig hört att man kan ha det tidigare men det var faktiskt jättegott!

    Har länkat här: http://theresiacaroline.bloggplatsen.se/2011/09/16/6248474-bak-saker/

    Caroliinea@hotmail.com

    SvaraRadera
  22. Mitt bästa baktips är att stoppa godis som choklad eller annat i sockerkakor. Det blir en rolig överraskning för de som inte vet om att det gömmer sig något där inuti. :P
    kontaktmejl: playnsee(at)hotmail.com

    SvaraRadera
  23. jag vill oxå ha en lott...

    tipset är inte svårare än så att istället för att använda ströbröd att ströa med så använd mjöl(till kladdkaka så slipper man smaken som blir av ströbröd) och det funkar även med strösocker till andra bakverk....
    an1_@hotmail.com

    SvaraRadera
  24. Jag är väldigt gärna med! :)
    Lott nr 1: Ett bra baktips jag har är att om man är allergisk mot mjölk så kan man ändå göra cream cheese frosting med alpro soyas nya cream cheese. Använd i så fall smält mjölkfri choklad, olika smakessenser eller mycket florsocker/vaniljsocker.

    Lott nr 2: http://melitasmat.bloggplatsen.se/2011/09/17/6260143-en-till-tavling/

    En länk till min blogg :D

    SvaraRadera
  25. Vill gärna vara med! Gjorde långpannekaka med äpplen häromdagen, smörj och bröa formen stod det..... ströbrödet såklart slut =(
    Men, vetekli fungerade lika bra!
    Dessutom så förgyller 1 tsk vaniljsocker smaken i de flesta mjuka kakor, även om det inte står i receptet så brukar det slinka ner i smeten!!
    = )

    SvaraRadera
  26. Hej, jag vill gärna vara med och tar en lott. Mitt bästa baktips är chokladmuffins med toblerone. Använd valfri smet med chokladmuffins och tryck i några bitar toblerone. Jag lovar att det gör succé =).
    / Helena S
    hellekk@gmail.com

    SvaraRadera