Har inte ens haft bloggen i 11 månader och jag har redan haft 50 403 besökare! Tycker såklart att detta är super-roligt och hade aldrig föreställt mig att så många ville läsa min blogg... Vill tacka er läsare för alla fina kommentarer jag får, de är guld värda och det är dom som faktiskt gör att det fortfarande är roligt att visa upp alla mina bakverk och misstag också för den delen ;)
TACK för att ni finns!!
För att verkligen visa er hur glad jag är över detta har jag köpt lite saker, självklart rosa (( ;D )) som jag tänkte lotta ut till någon av er läsare.
Paketet innehåller en jättesöt rosa slev med grishuvud på toppen, en slickepott med grishuvud och en amerikansk måttsats så att du även kan baka utifrån amerikanska recept där det anges b.l.a en halv cup eller 1/4 ts osv. Köpte en till mig själv också och den kommer jag definitivt att använda =)
Jag tävlar hos Milli´s Tårtor och Annat. Var med och tävla här du också
Tävlingsregler:
För 1 vinstchans: Kommentera detta inlägg och skriv ner ditt bästa baktips.
För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilderna och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Kontrollera att länkarna fungerar.
För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se
För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilderna och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Kontrollera att länkarna fungerar.
För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se
Tävlingen avslutas söndagen den 18/9-2011 klockan 23.59
Jag är jättegärna med, den där mottsatsen vill jag ha! En lott till mig. :-)
SvaraRaderaMitt bästa baktips är att inte stirra sig blind på receptet utan titta på det du bakar och utgå från det, Ex. bröd, titta på degen inte på klockan när degen jäser. Kakan i ugnen kanske är klar 1 minut innan den tid det står i receptet. Var flexibel helt enkelt.
Håller alla tummar!
Kram Erika
Lott nr 1: så enkelt och 100 g godare än de som man köper på marknaden. testa detta och du kommer ALDRIG mer köpa nougat på marknader
SvaraRaderaMARKNADS NOUGAT
3 dl mjöl
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vanilj socker
1 dl vatten
3 dl socker
70 g margarin
1. ta fram en form av något slag (ugnsform, långpanna eller liknande)
och klä den i bakplåtspapper alternativt smöra den.
välj form och storlek efter önskad form på fugden.
2. blanda ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl florsocker, ½ dl kakao
och 1 tsk vanillinsocker. det får inte finnas några klumpar,
så sila gärna ned ingredienserna i skålen.
3. ta fram en kastrull och häll i 1 dl vatten, 3 dl socker och 70 g smör.
på med plattan och låt det koka max 2 minuter.
4. tillsätt mjölblandningen och vispa snabbt ihop smeten kraftigt.
5. häll snabbt smeten i formen och ställ i kylen för att stelna.
när smeten har kallnat och stelnat skär du ut valfritt stora rutor.
låt torka till lite och förvara sedan i kylskåpet tills det är dags att börja mumsa
IKOKETMEDCHANETTE@LIVE.COM
Lott nr 2: http://ikoketmedchanette.blogg.se/2011/september/vinn-hos-milli-s-18-sep.html
SvaraRaderaIKOKETMEDCHANETTE@LIVE.COM
Lott 1:Jag är så gärna med.
SvaraRaderanedan är mitt bästa baktips när man göra bröd:
1. Använd kallt vatten och lite jäst.På så vis jäser degen långsammare vilket i sin tur ger ett godare bröd.
2. Baka brödet på hög värme.Mycket av smaken sitter i skorpan.
3. Skrapa ur degbunken med en slickepott så slipper du en massa degrester i diskborsten.
Lott2:har länkat på min blogg:
http://gratishav.blogspot.com/2011/09/vinn-bakpaket.html
Hoppas på tur!
Lili
mail:he-jasmine@163.com
1. Jag vill vara med! Grattis till så många besökare! Mitt bästa tips e dumlemuffins. Jag älskar bakning och muffinsformen i plåt var mitt bästa köp. Muffinsen blir höga och fluffiga.
SvaraRaderaDe e supersöta saker du lottar ut :)
kramar
/Jasmine kladdkaka1984@hotmail.com
Är gärna med mitt bästa tips just nu är vinbärs gömmor i folioformar: mördeg, rödavinbär och coccos smet inte för söta och riktigt goda
SvaraRaderaHar länkat här:
http://annastavlingslankar.blogg.se/?tmp=02111401
Jag är med :D Mitt bästa tips är sommarkaka. Perfekt för dom som älskar äpplen men inte tål dom. Det smakar som en äppelkaka men innehåller inga!
SvaraRaderaJag är med & tävlar! :) Mitt bästa baktips är ha tid på dej när du bakar, brukar inte bli speceillt bra om man bara stressar ;)
SvaraRaderaGrattis till så många besökare. Va roligt!
SvaraRaderaJag är gärna med! :D
Mitt bästa baktips är att ta det lugnt och njuta av stunden. Och att alltid se saker från den ljusa sidan. Även om allt går åt skogen så finns det en ljus sida av det hela att lära sig nya saker av. Man blir aldrig fullärd.:D
Jag är gärna med.Har många tips.Vill man ha kvalitet på sina bakverk så ska man använda de bästa produkterna.T.ex ekologiska ägg ger så mycket godare smak,äkta kakao mycket bättre än ögon kakao,ger en kraftig smak samtidigt mörkare färg men så klart kostar det mycket mer.men blir värt de.Man ska njuta så länge man lever och jag tycker att man ska unna sig det bästa i livet.Och blockchoklad tycker jag att ingen ska använda,utan köp på lite dyrare choklad så kan jag lova dig en riktig smakupplevelse.Och om du använder bokstavs stans så är de lättare att ha plastfolie på och sedan trycka på flowerpastan,då sitter de aldrig fast,och slipper svära.de har hänt mig många ggr hehhe.
SvaraRaderajag är gärna med och tävlar!
SvaraRaderahar tipsat i min blogg: http://vickantavlar.blogg.se/2011/september/bakset-189.html
Mitt bästa baktips är att när man bakat sockerkaka eller muffins, och tar ut dom ur ugnen, så kan man pensla ytan med lite vatten. Då håller sig ytan på muffinsen eller sockerkakan mjuk, och blir inte hård, vilket kan hända. Jättebra tycker jag själv, och jag gör det alltid så fort jag har bakat något av detta :)
victoribang83@hotmail.com
Jag är gärna med :) :)
SvaraRaderaMitt bästa baktips är att inte alltid följa receptet - utan våga ta lite här och där och chansa! Nackdelen blir ju ofta så att man inte kommer ihåg hur man gjorde och att det blir SUPER gott! :)
Här kommer min länk:
http://louisetipsar.blogg.se/2011/september/rosa-bakset-18-september.html#comment
/ Louiseoden@hotmail.com
Jag tar gärna en lott och mitt bästa baktips är att ta tillvara på sommaren! Det är härligt med vinbär i höstmörkret, lingonbröd, eller blåbärsmuffins! och utseendet på det man gör är inte allt! Det blir oftast väldigt gott ändå!
SvaraRaderaJAg är gärna med, jag tar TVÅ lotter.
SvaraRaderaMitt bästa baktips är att följa recepten, bakning är kemi och man ska inte höfta och göra på ett ungefär.
Min blogglänk
http://spacegirl.blogg.se/tavlingsblogg/2011/september/18-september-vinn-bakredskap.html
Spacegirl_@spray.se
Jag vill gärna tävla om det fina baksetet!
SvaraRaderaMitt bästa baktips är att alltid använda normalsaltat smör till bakning efter som saltsmaken framhäver och förstärker de andra smakerna. Detta gäller framför allt när man bakar något med choklad i.
Jag har länkat från min blogg till tävlingen enl dina anvisningar:
http://litenkakalycklig.blogspot.com/2011/09/tavling-hos-millis-tartor.html
Mitt bästa baktips - när du bakar sockerkaka kan du lika gärna använda olja i formen och mannagryn istället för ströbröd :-)
SvaraRaderaLänk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2011/september/rosa-bakprylar.html
carola(at)officefixarna.com
Mitt bästa baktips är att gå hem till mamma och be henne använda sina magiska recept..
SvaraRaderakommer jag bärande rosa gåvor får jag säkert fika för en månad ;)
Jag deltar gärna. Min dotter skulle bli väldigt glad om jag vinner detta. Hon älskar att baka och är faktiskt bättre på det än vad jag själv är. Mitt bästa baktips är att använda rörsocker för att få en finare färg på pajer och kakorna.
SvaraRaderaMå så gott och Njut av årets alla dagar!
Inga-Lill
famwarnil@hotmail.com
Jag är med o tävlar! :)
SvaraRaderaMitt bästa tips är att bröa formen vid sockerkaka med kokos! Supergott speciellt på en chokladkaka. :)
Jag vill också tävla!
SvaraRaderaMitt bästa baktips är att "bröa" formen med vetemjöl istället för ströbröd när du bakar tårtbotten. Då blir kanterna inte så hårda. :)
Jag har även tipsat om tävlingen i min blogg: http://tartoriminadrommar.blogspot.com/2011/09/annu-en-tavling.html
Mitt bästa tips var redan "upptaget" eller vad man ska säga, så jag tipsar om att använda fantasin och våga prova på nya saker.
SvaraRaderaFör inte så längesen gjorde jag tex bullar med hasselnötsmassa mellan i stället för kanel och socker eller vaniljsocker, aldrig hört att man kan ha det tidigare men det var faktiskt jättegott!
Har länkat här: http://theresiacaroline.bloggplatsen.se/2011/09/16/6248474-bak-saker/
Caroliinea@hotmail.com
Mitt bästa baktips är att stoppa godis som choklad eller annat i sockerkakor. Det blir en rolig överraskning för de som inte vet om att det gömmer sig något där inuti. :P
SvaraRaderakontaktmejl: playnsee(at)hotmail.com
jag vill oxå ha en lott...
SvaraRaderatipset är inte svårare än så att istället för att använda ströbröd att ströa med så använd mjöl(till kladdkaka så slipper man smaken som blir av ströbröd) och det funkar även med strösocker till andra bakverk....
an1_@hotmail.com
Jag är väldigt gärna med! :)
SvaraRaderaLott nr 1: Ett bra baktips jag har är att om man är allergisk mot mjölk så kan man ändå göra cream cheese frosting med alpro soyas nya cream cheese. Använd i så fall smält mjölkfri choklad, olika smakessenser eller mycket florsocker/vaniljsocker.
Lott nr 2: http://melitasmat.bloggplatsen.se/2011/09/17/6260143-en-till-tavling/
En länk till min blogg :D
Vill gärna vara med! Gjorde långpannekaka med äpplen häromdagen, smörj och bröa formen stod det..... ströbrödet såklart slut =(
SvaraRaderaMen, vetekli fungerade lika bra!
Dessutom så förgyller 1 tsk vaniljsocker smaken i de flesta mjuka kakor, även om det inte står i receptet så brukar det slinka ner i smeten!!
= )
Hej, jag vill gärna vara med och tar en lott. Mitt bästa baktips är chokladmuffins med toblerone. Använd valfri smet med chokladmuffins och tryck i några bitar toblerone. Jag lovar att det gör succé =).
SvaraRadera/ Helena S
hellekk@gmail.com