måndag 28 februari 2011

Tävla om presentkort från Lyxiga Plåtburkar

Fick ju för ett tag sen hem två supercoola burkar från Lyxiga Plåtburkar och jag måste säga att deras namn verkligen lever upp till förväntningarna. Blev galet förtjust i dessa lyxiga burkar på direkten och jag skulle gärna vilja ha allihopa ;)

Därför är det riktigt kul att jag får ge någon av er chansen att vinna ett presentkort på 300:-

.::För att vara med och tävla krävs följande::.

 * Kopiera bilden och skriv antingen på facebook eller i din blogg att du är med och tävlar. I inlägget ska du beskriva med minst 30 ord VAD du gillar med Lyxiga Plåtburkar.  Se till så att det finns en fungerande länk till både det här inlägget och Lyxigaplatburkar.se i ditt inlägg.

* När detta är gjort skriver du en kommentar till det här inlägget och skickar med din länk.
Tex:
” Jag tävlar om ett presentkort på 300:- från Lyxigaplatburkar.se hos Millis tårtor och annat.
Jag gillar deras burkar för att… ”

Tävlingen avslutas fredagen den 11 mars kl 23.59

Lycka till :-)

söndag 27 februari 2011

Påminnelse tävling - Vinn bakprodukter

Vill påminna er om tävlingen jag har HÄR  går ut på tisdag. Ni som inte redan är med borde passa på för det är jättefina vinster :-) Ny tävling kommer snart :)

fredag 25 februari 2011

Äppelkaka med vaniljsås

Idag var det dags för fredagsmys igen, guud vad fort en vecka går... Orkade inte ta mig till affären för att handla så jag fick se vad jag hade hemma och slängde ihop en äppelkaka. Var mycket gott =) Receptet hitta jag på Tasteline

Recept Äppelkaka

Ingredienser:

0,5 msk 
2 msk 
1 dl 
1 tsk 
3 dl 
2 st 
2 dl 
100 gram 
2 st 

Tillagning:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.

Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.

Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Servera med vaniljsås eller glass.

Recept: Tårtbotten "Lika delar"

Har provat många olika recept och även bytt ut en del mot potatismjöl som sägs göra tårtbotten ännu fluffigare men detta recept är enligt mig det bästa, använder alltid detta recept när jag gör vanlig tårtbotten. Innehållet är det samma som vanlig tårtbotten, bara ett betydligt enklare och roligare sätt att göra det på, de ända du behöver är ägg, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Receptet bygger på lika delar av ägg, mjöl och socker och det är bakformens diameter som avgör antalet ägg.

Man kan även byta ut en tredjedel av mjölmängden till kakao så går man en luftig god chokladbotten!

Till en form på 15 cm i diameter behövs 3 ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 5 ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 7 ägg
Till en form på 30 cm i diameter behövs 10 ägg
Änvänder medelstora ägg.

 
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset. I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker.

Beräkning - Bakpulver + vaniljsocker
1 tsk av varje till 2-3 ägg
1½ tsk av varje till 4-5 ägg
2 tsk av varje till 6 ägg
3 tsk av varje till 8-10 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösigt, gärna 5-10 minuter så en vispmaskin underlättar jättemycket. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och häll smeten i smord form. Grädda längst ner i ugnen.

Ca 20 minuter för 2 ägg
25-30 minuter för 3-4 ägg
35-40 minuter för 5-7 ägg
45-50 minuter för 8-10 ägg
Låt botten svalna i sin form innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper.
*Tips*
-Ett tips är att ställa klockan lite innan för att kolla så botten är klar med exempelvis provssticka eller tandpetare eftersom gräddningstiden är olika för olika ugnar. När botten är helt torr är den klar.
- Ingredienserna vispas bäst om de är rumsvarma. Ta fram äggen i god tid.
- Smörj formen med flytande margarin, det är riktigt smidigt.
- Klä bakformens kanter med bakplåtspapper, detta för att tårtbotten ska kunna bli högre och jämnare.
- Häll inte ner den sista klicken smet i formen då den kan göra att botten sjunker ihop i mitten. Man kan också fördela den sista klicken jämt runt om men jag brukar hoppa över den.
- Öppna aldrig luckan under de första 20 minuterna eftersom de annars kan resultera i att den sjunker ihop.
- Skulle kakan ha fastnat i formen trots att man smörjt och bröat formen bra så kan man prova att kyla ner formen med hjälp utav en fuktig handduk.

Bilden hitta jag på google.se vet inte från vilken blogg den kommer ifrån då sidan inte kunde visas.

fredag 18 februari 2011

Kladdkaka med apelsintäcke

I samband med tävlingen jag har så blev jag så himlans sugen på kladdkaka så jag testade en ny variant med apelsintäcke, receptet hittade jag  här. Dock valde jag att använda sån flytande marmelad på flaska så det tog mycket längre tid att göra klart kladdkakan. Var en stor pool i mitten men efter lite omskakningar och mer tid så lyckas den försvinna och kladdkakan var jättegod ihop med vaniljglass :)
Perfekt fredagsmys :-)


Fått hem 2 supercoola burkar!


Fick möjligheten att välja ut valfria burkar till ett värde av 400kr från LyxigaPlåtburkar.se. Ska erkänna att det inte var helt enkelt att bara välja ut någon enstaka då de har så grymt många supercoola och snygga burkar, man vill ju helst ha allihopa =) Men tillslut så bestämde jag mig för att gå efter min favoritfärg så dessa burkarna blev det, de kommer från Derrière la porte/Dixie/Valérie Nylin och de är verkligen lika snygga i verkligheten som på bild! Tack så hemskt mycket snälla LyxigaPlåtburkar.se för detta paket :)

Kan passa på att säga att de har lägsta pris-garanti och en fast frakt på bara 29kr, beställer man varor före klockan 13 så skickas dom iväg samma dag. Supersnabbt och billigt :) Ta er en titt på alla fina burkar.

Ps´ Framöver kommer de dyka upp en tävling då någon av mina läsare har en möjlighet att välja burkar, håll utkik ;)

onsdag 16 februari 2011

Tävla om massa bakprodukter- värt 500kr

I samarbete med Lyckas med mat anordnar jag nu en tävling där du kan vinna massa bakredskap till ett värde av 500kr. Priset är sammansatt av mig för att passa temat så att vinnaren snabbt och enkelt kan lyckas med att göra sin favoritkladdkaka eller någon av alla smarrigheter från Kladdkakan.


Jag tävlar hos Millis tårtor och annat i samarbete med Lyckas med mat och Kladdkakan.se var med och tävla Här du också.


Vinsten består av följande:
Springform 26cm med lock: Enkelt att baka i, när kakan svalnat kan man bara sätta på locket och gå över till grannen med fika :)
Blandskål 1,8L Dalla Piazza: Rostfri blandskål med silikonbotten som gör att du kan vispa vispgrädde med en hand. Skålen står där! Servera sallad, chips eller vad du vill. Tål även 280 graders ungsvärme. Praktiskt lock gör att du kan spara eventuella rester i kylskåpet.
Ballongvisp -Jamie Oliver: Skitsnygg visp som gör det lite enklare att vispa fluffigt.
Bakspray: Ett smidigt verktyg som enkelt smörjer din bakform genom att spraya på fettet. Inget ströbröd behövs utan smeten kan hällas direkt i formen.

Tävlingsregler:
För 1 vinstchans: Om du har facebook ska du gilla gruppen Kladdkakan och dessutom besökt hemsidan Kladdkakan.se där du kikar runt och sen skriver en kommentar här om vilken kladdkaka du härnäst skulle vilja testa att göra.

För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilden och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Du ska också skriva kort om vilken kladdkaka som ser godast ut och du får gärna använda en bild på den. Bifoga sedan länken där du skrivit om tävlingen i en kommentar.
För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se

Tävlingen avslutas tisdagen den 1/3-2011 klockan 23.59

tisdag 15 februari 2011

Alla hjärtans dag tårta

Har länge haft i tankarna att jag skulle göra en alla hjärtans dag tårta till sambon på just alla hjärtans dag. Hur den skulle se ut hade jag inte riktigt bestämt utan man kanske har en ide men så ändras de alltid när man väl står vi bordet och grejjar. Nu var de extra jobbigt att göra en tårta eftersom jag är dunderförskyld så man hosta väldigt mycket mellan varven och fick springa på toa och snyta sig hundra gånger i sekunden kändes de som. Fick helt enkelt bli en enkel en. Denna gången prova jag en helt ny fyllningskombination nämligen kokosmousse och hallonmousse och den var riktigt god =) Mamma och hennes gubbe kom senare på kvällen så de fick sig också en tårtbit :)



lördag 12 februari 2011

Recept: Daimtårta alá almondy

Denna tårta gjorde jag häromdagen och den blev en riktig höjdare så därför delar jag med mig av receptet. I smaken så är den väldigt likt Almondy därav namnet. Jag har gjort en dubbelsats men tårtan blir inte så jättehög ändå, kanske 5-6cm.

Receptet kommer från Sju sorters kakor-boken

Ugnstemp 200
1 1/2 (100g) sötmandel
1 1/2 dl socker
4 äggvitor

Äggkräm
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl socker
50 g smör

Markera 2 bottnar, ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj och mjöla dem (gjorde inte jag, funkade alldeles utmärkt). Lägg dem på plåt.
I receptet står det att man ska skålla och skala mandeln innan man mal den, men jag tycker bottnarna blir mycket godare om man tar mandeln som den är - med skalet på. Det blir grövre konsistens på bottnarna, lite fullkorn-känsla. Så här får ni välja- mal mandeln med eller utan skalet.
Blanda den med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. rör ihop försiktigt och bred ut smeten på papperet. Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller tills de fått fin färg. Lossa bottnarna från papperet och låt dem svalna.

Blanda äggulor, grädde, socker och smör i kastrull. Låt massan sjuda under vispning tills den tjocknar (sätt till lite kokande vatten om krämen skulle skära sig). Krämen ska bli tjock - blir den inte tjock så är det bara att fortsätta sjuda den tills den tjocknar.
Låt krämen kallna - man kan sätta den i kylskåpet när den har svalnat, då tjocknar den lite till.
Bred hälften av krämen på den ena tårtbotten, lägg på den andra och bred resten av krämen ovanpå.

Vill man spackla sin tårta med äggkrämen får man nog göra en extra sats för receptet räcker bara till två lager fyllning. Jag spacklade med 3,5dl Daimfluff enligt receptet som du kan se här. Och sen strödde jag på daimkulor över hela tårtan, gick åt 4 påsar.

 Till sist gjorde jag lite dekorationer som jag pudrade med lite glitter :)

fredag 11 februari 2011

Kom ett överraskningspaket på posten =)

Fick för ett par dagar sen en postavi, om att jag hade ett paket på 7kg att hämta ut. Då jag inte visste vem mottagaren var så var jag ju givetvis mycket nyfiken så igår så fort bilen kommit hem så åkte jag och hämtade paketet som visade sig komma ifrån Garant. Ett varumärke som för mig var helt nytt men som säljs i ganska många butiker bla Willys, Hemköp, Tempo, Handlarn, PrisXtra och Vi-butikerna. Har ju tyvärr ingen av dessa butiker i min närhet så ett paket från dessa var mycket uppskattat. De passa mig verkligen bra då vissa saker höll på att ta slut och stod med på inköpslistan så de måste verkligen vara synska på Garant ;) Gillar verkligen deras design, när jag har tömt innehållet kan jag nog nästan inte med att slänga förpackningarna för de var verkligen kanonläckra =) Fanns massa bra tips och recept på baksidorna så man blev ju genast sugen på att sätta igång och testa produkterna men de får vänta lite.


Tack så jättemycket Elin för alla dessa produkter =)

torsdag 10 februari 2011

Litet kalas med 2 tårtor och massa bakverk

Igår fyllde sambon år och vi skulle ha ett "litet" kalas, tjaae de var så fullt så tallrikar och bestick inte räckte till ;) På hela dagen diska jag nog 6 eller 7 gånger så idag skulle jag få slippa :)
Har bakat och fixat inför kalaset i några dagar nu och dagen igår gick i ett från morgon till 22.30 då sista gästerna åkte hem.

Sambon önskade sig smörgåstårta, något jag aldrig tidigare gjort men de borde ju inte vara svårare än något annat så jag testade. Fyllde den med mimosa och skinkcreme och fick höra från flera att det var den godaste smörgåstårtan de någonsin ätit :-)
Och eftersom inte alla gästerna äter räkor och jag tänkte att det kanske varit mycket marsipan/sugarpastetårtor nu så ville jag testa något helt nytt nämligen daimtårta. Var lite skakis när man gjort två olika helt nya sorters tårtor och höll tummarna för att någon iaf skulle gå att äta :) När gästerna börja äta behövde jag inte oroa mig mer, denna var en hit! Supergod =) Smaka nästan precis som denna almondy tårtan man kan köpa i frysdisken.
Åh så var man ju tvungen att ha lite andra bakverk också, sambon tyckte att det räckte med bara smörgåstårtan men är det kalas så är det =) Tyckte inte jag gjorde så mycket nu eftersom det blev så himlans mycket över efter mitt kalas men ändå så blir det massa över hehe. Här på fatet ser ni först till vänster krämbullar, daim och mandelbullar och gräddkolesockerkaka.
Sambon fråga för ett tag sen om jag kunde göra såna negerbollar som smakar precis som de man köper i affären. Tjae jag har ju bara gjort de vanliga traditionella men hitta ett recept på kioskbollar så jag testa dom och han blev nöjd iaf :) Längst ner på fatet ligger det american cookies, gjorde dom för länge sen och frös in några oklara som jag nu bara kunde ta fram och lägga på en plåt i 15 minuter så hade man nygräddade kakor, smidigt och gott :)

söndag 6 februari 2011

Sugarflowers - Blomsterbindningskurser och tips sökes

Har länge velat lära mig att göra massa fina sockerblommor och binda ihop till en fin bukett. Problemet är bara att jag inte har en aning om vart man kan lära sig detta till ett bra pris. Nu frågar jag alltså er mina kära läsare om ni vet vart det finns såna kurser i Sverige eller Norge och helst av allt ska det inte kosta miljoner ;) Har sett på något ställe för runt 3000kr men det tycker jag är väldigt mycket.
Om ni inte känner till några kurser så kanske ni vet om det finns någon bra sida på internet där de visar klipp på hur man gör eller om det finns bra dvd filmer man kan köpa som beskriver steg för steg. Jag vet att det finns massa böcker om detta men jag lär mig bäst av att se andra göra och sen få prova själv. 
Alla tips och förslag är varmt välkomna :-)

************************************

Har Idag haft bloggen i 4 månader och har redan haft nästan 12000 besökare eller rättare sagt 11832 i skrivande stund. Vill bara säga att jag är oerhört glad av att se att så många verkar gilla min blogg och blir superglad för varje kommentar jag får. Tack snälla ni =)

************************************

lördag 5 februari 2011

Shopping från Storbritanien :)

För bara en vecka sen beställde jag flera grejjer från Cakes, Cookies and Craft som ligger i Storbrittanien. Har ju hört att det är billigare att handla utomlands än i Sverige så jag ville helt enkelt testa. Blev förvånad över att pundet dessutom var så lågt så jag fick alla dessa grejjer för bara 727kr och hade jag beställt det i Sverige hade det kostat 1055 så jag tjäna flera hundra =) Och jag blev dessto mer förvånad när paketet redan låg i postlådan i fredags med tanke på att jag beställde den 28e. Kan verkligen rekommendera dessa =)

Passade på att köpa de olika utstansarna med präglingsmönster i en och samma, har länge velat ha dessa men har tyckt de varit dyra så jag har klarat mig med de verktyg jag haft. Men nu passade jag på att ta alla dessa som jag länge sneglat på. Fick också med mig en kvadratisk form för å spara mer tid vid fyrkantiga tårtor, En större "pizzaskärare" än den lilla jag redan har, fanns dessutom flera mönster att byta emellan så de var en överraskning. Och så blev de 4 färger jag inte sett säljs i Sverige. I färgerna turkost, limegrönt, cerise och hudfärgad (förmodligen slipper jag blanda till hudfärg med olika färger :D ).


Brukar ni handla från utlandet? Ni får jättegärna tipsa om bra ställen. De jag gilla med denna hemsidan var att man såg vad frakten blev istället för att de ska väga och sen får man sig eventuellt en chock när man får reda på fraktkostnaden? Gillar att kunna se hela kostnaden. 
Nu tror ni kanske att jag bojkottar Sverige med detta reklaminlägg men jag handlar att från Sverige också, har fått två paket från Sverige på en månad och på tisdag ska jag besöka en tårtbutik i Karlstad så visst är de svenska butikerna också bra =)

TILLÄGG: Upptäckte när jag la in sakerna på rätt ställe att bakformen har 20 års garanti! =) Måste verkligen vara en bra form. Är nog inte sista gången jag beställer därifrån.

Efter en kommentar som gjorde att jag kolla hemsidan igen så verka de som att de höjt priserna lite så min tabell stämmer inte trots att det bara är en vecka sen jag beställde men ni ser iaf på ett ungefär hur priserna ser ut..

torsdag 3 februari 2011

Fyllda vaniljbullar - Krämbullar

Bläddrade igenom "7 sorters kakor" häromdagen för lite tips och inspiration till sambons kalas nästa vecka. Såg då ett recept på vaniljbullar och jag läste snabbt igenom receptet och blev förvånad över hur lätt det verka att baka dessa så därför var jag tvungen att prova. Har aldrig tänkt på att man kan baka dom själv hehe men det var ju grymt enkelt, kommer aldrig mer köpa en krämbulle haha =)
Man kan också frysa in bullarna men då ska man inte sockra dom utan de gör man när dom tinats upp.

Vaniljbullar från sju sorters kakor
ca 20 st
2 dl kaffegrädde (Vanlig mjölk går också)
25 g jäst
75 g smör 
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
ca 4 dl färdig marsankräm
Gör så här
Värm kaffegrädden till 37 grader och lös upp lite av jästen i den. Rör matfett och socker smidigt i en degbunke. Tillsätt ägget, jästen och degspadet och rör om. Tillsätt mjölet och rör om till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Gör fyllningen och låt den stå i kylskåpet tills degen jäst färdigt.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Ta med runda mått ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg bullen på bakplåtspappers klädd plåt med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader.
När de ska serveras så penslar du dom med smält matfett och doppar dom sen i socker..

tisdag 1 februari 2011

Saftig sockerkaka med gräddkolesmak

En arbetskollega bjöd för några veckor sen på en helt vanlig sockerkaka där smaksättningen istället bestod av gräddkolaessence och det var jättegott :) Sockerkaka kan ju annars vara lite vanligt och tråkigt men på detta viset så kändes det som en helt ny kaka. Sambon ska ju snart ha kalas och jag har därför börjat baka en del till det och då gjorde jag bland annat denna sockerkaka. Bröade dessutom formen med kokos och det var också jättegott :)

Recept

Ingredienser:
50 gram smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1,25 dl mjölk eller vatten
3 dl Mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk gräddkola essence

Gör så här:
1, Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag valde kokos men det är valfritt.
2, Smält matfettet och och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
3, Vispa ägg och socker pösigt.
4, Tillsätt fettet och vätskan.
5, Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
5, Tillsätt essencen.
6, Häll smeten i formen, den ska rymma 2l.
7, Grädda i nedre delen av ugnen på 175° , ca 35-40 min.
8, Låt svalna något innan den skärs upp.