Supersaftiga pepparkaksmuffins med vaniljfrosting och dekorerad pepparkaka serverad i en silikontekopp. Äntligen fick jag användning av dom formarna som jag haft i flera år och väntat på rätt tillfälle 😁 Några av gästerna tyckte dom smakade morotskaka trots att det inte fanns någon morot i men vi var överens om att dom var väldigt goda 😋
Vill ni ha fler tips på vad man kan baka så finns det i dagsläget närmare 160 recept fördelade i Julkategorin och Julgodiskategorin 🤶🎄🎅
Följ gärna min FB sida Millis tårtor och annat för att inte missa några smarrigheter 🍬
Pepparkakscupcakes
- ca 15 stycken normalstora
(1 Cup motsvarar 2,4 dl)
1 1/4 cups mjöl
1 1/4 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 tsk pepparkakskryddor
2 ägg
3/4 cup socker
1½ tsk vaniljextrakt
½ cup neutral olja (jag använde rapsolja)
½ cup "buttermilk"
(finns ingen svensk motsvarighet som är lätt att få tag på, men man kan göra egen genom att hälla i ½ tsk citronjuice i ½ cup mjölk och låta det stå i fem minuter)
3/4 cup socker
1½ tsk vaniljextrakt
½ cup neutral olja (jag använde rapsolja)
½ cup "buttermilk"
(finns ingen svensk motsvarighet som är lätt att få tag på, men man kan göra egen genom att hälla i ½ tsk citronjuice i ½ cup mjölk och låta det stå i fem minuter)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sätt åt sidan.
Vispa ägg och socker i en annan skål, häll i vaniljextrakt och olja.
Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning.
Till sist har man i resten av mjölet och mjölken och rör om.
Rör helst inte för mycket, då kan det bli sega muffins.
Smeten är tunn, men det ska den vara. Häll smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt, fyll ca 2/3 av formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter, känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.Denna tiden varierar väldigt från ugn till ugn, mina var väldigt kladdiga efter 16 minuter och helt färdiga efter 21 minuter så ha lite koll på dom och stirra er inte blind apå äggklockan ;)
Frosting
120 gram smör
200 gram Phiadelphia ost
600 gram florsocker
2 tsk vaniljpulver
Ställ
fram smöret och phiadelphian så dom blir rumsvarma. Vispa smöret först
och tillsätt sen phiadelphian och vispa lite till, häll ner resten och
vispa till en len frosting. Räcker till ca 15 normalstora cupcakes
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar