Jag fyllde fyra plåtar och det blev 32 stycken av en sats och i min ugn gräddade jag dom bara i 17 minuter men tiden varierar ju från ugn till ugn :)
Receptet ger 15 stora eller 30 små drömmar med daim.
Ingredienser:
100 g rumsvarmt, mjukt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
3 dubbeldaim à 55 g
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Arbeta samman smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet.
Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
Grovhacka daimen och tillsätt den till degen. Arbeta in den bara precis tills den fördelat sig jämnt i degen.
Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor.
Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar dem eller förvarar dem i lufttät burk i rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar