måndag 16 december 2019
Grillad lussebulle på pinne - Pinnbröd med saffran
Sen vi byggde vindskyddet har vi haft massvis av folk på besök i olika omgångar och grillat massa gottigheter, så ofta att barnen nu tycker att det känns som att vi grillar varje dag fast så är inte fallet, men nästan varje helg har det nog blivit ;) Å när man ändå grillar mat så kan man ju också grilla efterrätt, att grilla våfflor är väldigt populärt och igår när vi hade besök så provade vi dessutom grillad lussebulle på pinne, tänk er pinnbröd men med saffran i degen, bara snurra degen runt pinnen, elda cirka 5 minuter och sen pensla på lite smält smör (som jag smälte i en liten kastrull ovanför elden) och strö över socker. Blev väldigt mysigt och gott fast ska jag vara ärlig så föredrar jag nog ändå riktiga lussekatter ;)
Recept:
5 dl mjöl
2 dl vatten
1 nypa salt
1 påse saffran
2 tsk bakpulver
Blanda samtliga ingredienser till en slät och fin deg. Degen kan med fördel förvaras i en glasburk med lock i flera timmar. rulla degen tunt på en pinne och grilla minst 5 minuter.
Smällt smör över elden i en liten kastrull, pensla på smör och strö på socker.
(Jag gjorde dubbel sats och det räckte och blev till och med deg över och vi var 11 personer)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar