tisdag 27 november 2012

Dopbebisar till trillingar

För ett tag sen fick jag ett mail från Anna-Maria som berättade att hon skulle beställa doptårtor från ett konditori i Uppsala där hon bor, men att hon inte tyckte de var så bra på dekorationer och undrade om jag hade lust att hjälpa henne. De var inte bara en dopdekoration hon ville ha utan 3 stycken till hennes små trillingar. Tyckte de var så himla häftigt med trillingar så givetvis sa jag att jag skulle hjälpa henne (är nog inte så ofta man får förfrågningar från en trillingmamma:)). Så jag gjorde 3 bebisar enligt hennes önskemål, alla skulle ha spetsklänningar varav tjejens gick i rosmönster och var mer mörkhårig än pojkarna och packade sen in dom i massa bubbelplast, wellpapp och kartong så skickades dom på posten :-)
Nu väntar jag bara på att de ska bli januari och att jag får en bild på hur tårtorna ser ut med mina dopbebisar på.. :))



Du har väl inte missat att jag gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör denna typ av bebissäng, om du har de och vill veta hur man gör så tryck på länken så kommer du direkt till de inlägget..

Vinnaren blev...

Min äldsta lilla dotter hjälpte mig att dra en vinnare, dock var de väldigt svårt att få med på kort när hon höll en lapp eftersom hon direkt efter hon öppnat den första lappen tog en ny och ville sen öppna alla hehe. Borde kanske ha filmat henne egentligen för hon var riktigt söt och ville såklart gärna hjälpa mamma ;) Men det namn som stod på första lappen gäller så vinnaren blev... Johanna! Grattis :) Skicka mig ett mail med din adress så ska jag se till att du snart får de digitala köksmåttet i brevlådan.

De var riktigt roligt att läsa vad alla skulle ha valt om de fick välja EN grej :) Tack alla som var med och tävlade! Och tack CoolStuff för förfrågan!

fredag 23 november 2012

Milli´s Knäckiga Pepparkakskladdkaka

Idag provade jag att baka något helt nytt (igen), de är så himla roligt att prova nya saker. Ibland blir de skit men ibland lyckas man få ihop något riktigt gott..! Denna gången ville jag baka en kladdkaka med julig smak, så de fick bli en pepparkakskladdkaka. Jag bytte bara ut kakaon från ett vanligt kladdkakerecept mot pepparkakssmulor och den blev verkligen god och påminner lite om pepparkaksdeg fast knäckig på ytan. Väldigt gott ihop med grädde och pepparkakskross :) Denna ska jag nog göra och bjuda alla gäster på julafton då de passar perfekt som ett litet extra tilltugg efter desserterna :))



Milli´s Pepparkakskladdkaka

4 dl socker
2,5 dl vetemjöl
ca 1dl pepparkakssmulor (50gram)
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram margarin
3 ägg

Krossa pepparkakorna till ett fint pulver. Smält smöret under tiden som du blandar alla torra ingredienser. Blanda i smöret och rör ner äggen ett i taget. Häll ner smeten i en bröad form och ställ in i mitten av ugnen i 150 grader i ca 35 minuter. Den ska vara som en kladdkaka så lite seg innuti men gräddad runtom :)

Den är jättegod när den är kylskåpskall tillsammans med grädde och pepparkakskross eller glass!

torsdag 22 november 2012

4 dagar kvar...

Vill bara påminna om att de bara är 4 dagar kvar tills tävlingen där man kan vinna ett digitalt köksmått går ut! Än är de inte så många som tävlat så de finns stor chans att vinna :-) För att komma direkt till tävlingen klickar du här!

måndag 19 november 2012

Steg för steg beskrivning på Bebissäng

Har några gånger gjort doptårtor med bebisar på olika liknande bäddar och jag har fått massvis med mail och förfrågningar om hur jag gjort sängen. Så nu när jag gjorde 3 till så passade jag på att ta kort under tiden så att ni enkelt kan se hur jag gjort sängen :)




Du behöver:
Sugarpaste
Skärverktyg
Kavel
Pensel
Vaxduk
Vatten eller ätbart lim
Evt verktyg som gör snören
 

1. Ta en bit sugarpaste, beror ju på hur stor säng du vill ha men min bit vägde ca 110gram och är perfekt till Pme bebisen (blir ca 5x8cm). Knåda den och forma den till en rektangel, använd bordets kanter till att fixa till kanterna så den blir rak och fin. De gör inte så mycket om den inte är helt slät på kanterna för de kommer ändå att döljas. Lägg den på en vaxduk eller bricka med plastfolie på så är de lättare att få loss den när den är klar!

2. Ta en liten bit sugarpaste och kavla ut en lång smal remsa så tunt du kan, ca 50cm behövs till denna storleken. Skär den i ca 1,5 cm, ett multiribbon verktyg underlättar verkligen men annars skär man bara med en pizzaslizer, kniv eller liknande.

3-4. Vecka hela bandet med hjälp utav fingrarna, det behöver inte vara fina jämna veckar över hela utan de kan gott och väl vara lite ojämnt. De är lättare att få till fina veck om remsan är tunt kavlad!

5-6. Nu är de dags att limma fast remsan längst ner på bädden. Man kan använda ätbart lim givetvis men de räcker med vanligt vatten som penslas på längst ner runt om hela bädden. Sen är de bara att sätta fast den veckade remsan runt om.

7. Remsan kan vara lite för lång och de är nästan bättre de än att den inte räcker till. Skär bara av den med ett lämpligt modelleringsverktyg när du ser exakt hur lång remsan ska vara.

8. När remsan är fastlimmad, tryck till kanten längst upp längst med hela så den är smal upptill och står ut som en kjol längst ner.

9. Den ska vara helt tät längst kanten längst upp som på bilden.

10-11. Kavla ut en lång remsa lika lång som tidigare och skär till i samma storlek, vecka den och limma fast med hjälp av pensel och vatten lite ovanför den andra veckade bandet, i höjd med kuddens översta kant. Platta till kanten längst upp så att även den är helt tät i överkant.

12. Tryck ut tunna "sugarpastesnören", jag har använt mig utav detta smarta verktyg som jag skrivit och tipsat om här , men har man inte den eller liknande så funkar de lika bra att rulla för hand men jämnast och snyggast blir de såklart alltid med smarta verktyg ;) Den ska vara så lång som omkretsen av bädden, i detta fall ca 30cm lång.

13. Ta penseln igen och limma längst med kanten längst upp på bädden.

14-15. Lägg dit snöret och forma längst med skarven så den inte syns. Skär av när du vet längden på bandet. Lättast är att göra de efter du lagt dit snöret så att de inte riskerar att bli för kort.

16. Klart! Nu är de bara att tillverka/modellera bebisen eller vad annat de nu kan vara som ska ligga på sängen :)




Vill du se fler smarta tips och steg för steg beskrivningar jag gjort kan du kika i etiketten Tips och steg för steg här till höger, eller klicka på länken.

fredag 16 november 2012

Farsdag Cupcake

Såna här muffins gjorde jag på farsdag då vi skulle till svärfar och hälsa på. Min pappa bor ju tyvärr 20 mil härifrån så då får man fira de papporna som finns i närheten :) Älsklingen fick varsitt paket från barnen som jag hade gömt under deras täcken eftersom dom fortfarande är för små för att fira dagen på riktigt. Jag hade beställt presenterna 3 veckor innan och låtsades som att jag inte hade en aning om när de var fars dag, han hintade om de ett par gånger dagarna före, allt i hopp om att jag skulle bli påmind och att han skulle bli firad men jag bytte bara samtalsämnen och låtsades inte höra ;) Så han trodde inte jag hade tänkt på den dagen och blev riktigt överraskad så de var roligt att se:))

Iaf när de gäller cupcake´sen så är de fyllda med jordgubbssylt och doppade i choklad, toppat med kokos och jordgubbar direkt från frysen :)

Formarna kommer från Kalasform

torsdag 15 november 2012

Bullar med Nöt Creme

För någon vecka sen bakade jag 100 bullar, gjorde halva satsen med en ny fyllning -Nöt Creme. När man var liten köpte jag alltid såna små påsar med Nöt Creme som godis, nu finns de ju i större förpackningar och går att använda till så mycket mer än att bara äta som de är :) Gjorde en vanlig sats med vetedeg och bredde sen på hela burken och gjorde sen bullar på vanligt vis, garnerade med hackade mandlar. Tyckte bullarna blev jättegoda men de kunde nog varit lite mer fyllning ändå :) Och de gick väldigt snabbt att göra då fyllningen redan var färdig och klar för att bres på med en gång..! Favoritbullarna är nog ändå Daim och mandelbullar med pistagenötter, godare än dom finns nog inte ;)
Vilken är din favoritbulle?


tisdag 13 november 2012

Årets julklappstips, ett man MÅSTE ha i köket!

För 3 veckor sen fick jag ett mail från Stina på CoolStuff som undrade om jag ville prova någon av deras nyheter. Har tidigare fått en silicon sifferbakform som var jättebra så att få testa fler saker säger man inte nej till ;) Jag fick välja vad jag ville och de finns verkligen jättemycket roligt och fiffigt på deras hemsida så de är inte svårt att veta vad man skulle vilja ha, listan kan göras hur lång som helst! Men jag var tvungen att välja en grej och valet föll då på smetfördelaren. Har tidigare sett olika chokladtrattar som jag tänkt jag kanske skulle köpt och använt till exempelvis cupcakes så när jag såg denna smarta grej så kunde jag bara inte motstå den :)


Redan när jag öppnade paketet och fick se smetfördelaren så blev jag kär direkt! Den är så fin så man nästan nöjer sig med att bara titta på den hehe. Färgen är verkligen superhärlig och passar perfekt i mitt kök. De tog inte många dagarna innan de kliade allt för mycket i fingrarna och jag var tvungen att testa den på en gång. Valet föll då givetvis på muffins men den passar också jättebra till att portionera ut exempelvis pannkakor, plättar, våfflor, macarons, mousser, panacotta, chokladmousse mm. Den har verkligen stort användningsområde och de bästa är att man slipper allt kladd som de annars blir speciellt vid muffinsbak och sen är de mycket lättare att få muffinsen exakt lika stora och så går det snabbt, den hade verkligen underlättat de gånger då jag gjort 100 cupcakes, den hade verkligen sparat in mycket kladd men framförallt tid..! Med bara ett klick så kommer smeten ut och när man släpper handtaget så stoppar den direkt. Den är verkligen helt suverän och kommer att bli välanvänd här i hemmet! Rekommenderar verkligen denna och tycker att alla borde skriva upp den på sina önskelistor nu inför jul :)


 



Här hittar du produkten samt kan läsa mer om den:

Tack Stina för att jag fick chansen att prova den, jag är verkligen supernöjd!
 


måndag 12 november 2012

Tävla om en smart KitchPro Digitalt köksmått!

I samarbete med CoolStuff har jag nu fått chansen att lotta ut ett digitalt köksmått till någon av er läsare. Den verkar verkligen supersmart då man både kan väga och måtta ingredienserna samtidigt! Skulle själv vilja ha en :))

Så här står de om den på hemsidan:
Enlitersmått med volymmarkeringar på sidan och digital köksvåg i botten sparar tid och besvär i köket. På displayen ser du vad du har i ditt mått och med ett enkelt klick nollställer du vågen.
Du kan läsa ännu mer om detta smarta köksmått samt läsa kundernas recensioner här http://www.coolstuff.se/KitchPro-Digitalt-Koksmatt
För att tävla gör du följande
För 1 vinstchans: Gå in på CoolStuff´s hemsida och kika runt, svara här i en kommentar vad du skulle välja för något om du fick välja EN grej :)

För 2 vinstchanser: Blogga om tävlingen och de måste finnas med en fungerande länk både till CoolStuff och Milli´s Tårtor och annat . Har man inte en blogg kan man även skriva på facebook, bara båda länkarna fungerar. Svara på den översta frågan samt länka till ditt inlägg för att få två vinstchanser.



Tävlingen avslutas måndagen den 26 november klockan 21.00




torsdag 8 november 2012

VÅRAT STORA HALLOWEEN DESSERTBORD

Nu äntligen har jag haft tid att gå igenom och fixa med alla (710) bilderna vi tog på årets halloweenfest. Vi hade ju som ni säkert redan läst massor av gånger nu, 10 års jubileum och de ville vi fira ännu mer än vanligt och slå på stort. Vanligtvis brukar vi (när ni läser ni så menar jag mig och min syster då det är vi som är festarrangörerna) bjuda på 3 rätters men nu gjorde vi ett stort dessertbord eller buffebord kanske passar bättre då de inte bara var desserter utan faktiskt några varmrätter också :)) Eftersom vi ville ha med så mycket som möjligt och vet att alla alltid "klagar" på att de alltid är så mycket att välja på och så stora desserter så valde vi att ha ett litet "mini-tema" och gjorde allt på bordet väldigt smått. Det blev väldigt uppskattat och jag tror faktiskt att alla gäster orkade en av varje grej utan att bli så där jobbigt proppmätt :)

Tror vi la ner ca 50 timmar bara på maten/desserterna och då har jag inte räknat med all tid de tog att "tapetsera" alla väggar, duka, ordna med massa lekar och förberedelser, pynta trädgården med gravstenar och hänga upp ett fullstort skelett i trädet, och all tid som gått åt att googla och shoppa på nätet mm. Ca 4000 kostade denna halloweenfesten men de var de värt då det blev så fint och vi hade så sjukt roligt, och de tråkiga är att festen alltid tar slut så himlans fort och man funderade ibland på om de var värt all den tid och energi man lagt ner men när man dagen efter fick höra vad alla gästerna tyckte så var de helt klart värt de och jag längtar redan tills nästa år! Planeringarna är redan i gång :))

Det som fanns på vårat bord var:
Avhuggna fingrar
Tomat och paprikasoppa
Minimorötter
Körsbärstomater
Läskigt godis i form av vampyrtänder, dödskallar, ormar och råttor

Vissa av dessa grejerna är länkade till ett eget inlägg där recept, tillvägagångssätt och i vissa fall steg för steg beskrivning finns, klicka på namnet för att komma dit.



Egengjorda flasketiketter på miniflaskor och panacottor i snapsglas
Piroger i form av pumpa
Gjorde fingrarna några timmar före och de blev jättefina men så skulle jag värma på dom i micron strax före vi ställde fram allt och glömde helt av dom så därför ser de ut som de sprängdes och de flesta naglar hade pluppat ut och gick då inte att sätta tillbaks men tur de smaka som vanligt iaf :)
Mumiepizzor
Små söta chokladbitar, en stor favorit bland barnen
Även dessa små popcornboxar blev en stor hit bland barnen
Tomat och paprika soppa
Massa läskigt godis på hela 2kg
Läskiga chokladfingrar. De figurerna som syns på bordet har jag målat (såkallat kallborstning) för flera år sen.
Minicupcakes
Budapest spökbakelser
Vid sidan om buffebordet står en kittel och ryker, väldigt häftigt i verkligheten. Även den var många år sen jag köpte. Har ju som sagt mer halloweensaker än julsaker då jag älskar halloween :))
Så här såg bordet ut när vi dukat upp :)
Å till sist bjuder jag på en gruppbild på alla deltagare :) Jag och min familj är "familjen pumpa", och tmina tjejer var givetvis dom sötaste pumporna någonsin =)

onsdag 7 november 2012

Mumie minipizzor -Halloween-

Dessa minipizzor ska föreställa mumier där osten ska likna bandage men osten var för tunn och smälte lite för fort, man ville ju ändå vara säker på att botten var färdiggräddad ;) Men även om de inte såg ut exakt som jag tänkt mig så var de iaf jättegoda och ett perfekt komplement till vårat dessert/buffebord på Halloween :)



Jag utgick från samma degrecept som jag gjorde till köttfärsfyllda pumpor (pirog), detta recept räcker till 12 stycken minipizzor.
 
1/2 paket jäst
25gram margarin
2 1/2 dl mjölk
1tsk socker
1/2 tsk salt
6-7dl vetemjöl
 
ketchup
oliver
ost

Så här gör du:
-Smält fettet och tillsätt mjölken.
-Smula sönder jästen. Häll ner lite degvätskan så att jästen löser upp sig.
-Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen så den blir smidig och släpper från bunkens kanter.
-Låt degen jäsa i ca 40minuter.
-Dela degen i 12 bitar, kavla ut en bit i taget till en cirkel
-Bred på ketchup på varje rundel
-Skär remsor av osten, se till att skivorna är lite tjockare
-Skiva några oliver så du har till ögonen, lägg på ett par på varje rundel
-Lägg på oststrimlorna lite kors och tvärs så att bara ögonen syns
-När du är nöjd med resultatet så ställer du in dom i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

Budapest Spökbakelser

Dessa söta spökbakelser är egentligen en ny variant av budapestbakelser. Jag gjorde budapestbotten utifrån standardreceptet, stansade ut ringar med pepparkaksform, bred på hallonsylt, spritsade grädde och toppade med spöken som jag gjort i sugarpaste. Hur lättvindigt som helst och lika gott som om de vore en hallon budapest :)


Här kommer standardreceptet men tänk på de modifieringarna jag gjort som jag skrivit om här ovanför. Alltså ska mandarinerna byta ut mot sylt och botten ska inte rullas ihop osv..

Budapestrulle 8 - 10 bitar
Ugn 175°
100 g hasselnötter (malda)
6 äggvitor 2 dl strösocker
1 påse (3/4 dl) snabbmarsanpulver
2-3 dl vispgrädde
1 burk mandariner 172 g

Mal hasselnötterna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ned strösocker, marsanpulver och de malda hasselnötterna. Klä en form 20 x 30 cm, med smort bakplåtspapper, och bred ut smeten i den. strö på lite flagad mandel. Grädda ca 20 minuter på mittfalsen. När kakan har svalnat stjälpes den upp på bakplåtspapper, eller smörpapper, gärna med en fuktig handduk under. Låt formen ligga över till kakan är helt kall. Vispa 2-3 dl grädde och blanda den med avrunna mandarinklyftor (från burk med 172 g frukt) Bred på gräddblandningen och rulla ihop till en längd med skarven underst.

tisdag 6 november 2012

Pannacotta i form av små Frankenstein och Pumpor

Väntar ni på att få se bilder på hela desserbordet? Är de några nyfikna här? ;) Ni ska snart få se ska bara lägga upp receptet på några av buffets alla läckerheter innan ni får se helheten så de slipper bli massa recept i det inlägget :)) Ni har ju iaf fått en del tjuvkikningar från bordet ;)

Dessa pannacottor är verkligen jättegoda och superenkla att göra, vi serverade dom som dessert för några år sen på halloween men då i vanlig storlek, nu hade vi ju temat mini och valde att göra dessa i små snapsglas. De var verkligen väldigt pilligt med att spritsa ögon och mun i så små glas så stora är att rekomendera men de blev verkligen jättesöta att se på, och lagom storlek om man har väldigt mycket annat att bjuda på också ;)

De gröna är smaksatt med vanilj enligt receptet och de oranga är smaksatta med tutti frutti essence, på toppen gjorde jag dekorationer i sugarpaste då jag tryckte ut stjärna och satte dit en stjälk, de var verkligen jättefina som nygjorda men efter ett dygn i kylskåp så smälte sugarpasten och de såg ut som gele de också. Tur de inte gjorde något med smaken :))
Här kommer en bild från de jag gjorde för några år sen i normalstora plastglas :)

Ingredienser till 4 stora monster eller 12 små:
2dl gelésocker
5dl vispgrädde
1tsk vaniljsocker (eller några droppar essence)
Grön /Orange karamellfärg eller gelefärg
Genomskinliga glas eller plastmuggar
70gram Choklad (spelar ingen roll vilken sort det är)

Gör så här: Börja med att lägga några bitar choklad i en djup tallrik som du sätter upptill på en kastrull med kokande vatten. Låt kastrullen stå kvar på den varma plattan så smälter chokladen fortare. När chokladen är helt smält så låter du den svalna lite innan du häller i en spritspåse eller alternativt i en liten platspåse där du klipper av ett litet hörn i ena kanten, ett annat alternativ är att rulla ihop bakplåtspapper som en spritspåse. Spritsa sen ut ansikten i muggarna och ställ sedan muggarna i kylskåpet tills gelémassan är färdig.
Sen börjar du med att blanda grädde, gelésocker, vaniljsocker och några droppar karamellfärg eller gelefärg i en kastrull. Prova med någon droppe i taget för det blir stark färg väldigt fort. Låt det koka i några minuter och rör om hela tiden så det inte stelnar, sen kan du låta kastrullen stå i diskhon med iskallt vatten (inte högre än så hög som kastrullen är) och kom ihåg att röra runt hela tiden för här vill det gärna börja stelna längs kanterna. När du kylt av gelémassan några minuter så kan du hälla i de i muggarna som du gjort i ordning. Ställ in dom med en gång i kylskåp på avsvalning så att inte choklad ansiktet smälter bort av värmen. Det ska stå någon timme i kylskåp och du kan känna lite med fingret när det är som en tjock gummimassa, då kan du riva resten av chokladen som ska föreställa frankensteins hår. Lägg den rivna chokladen på toppen av gelémassan och dom är färdiga för servering. Man kan förbereda dessa och låta som stå i kylskåp en dag före servering. Gör du istället pumpor så gör du en stjälk och strjärna (löv) i sugarpaste istället för frankensteins chokladhår :)

måndag 5 november 2012

Halloween: 3 snabba tips på pyssel

Här nedan visar jag lite snabba enkla tips som förhöjer lyxkänslan på dessertbordet om man gillar att pyssla förstås ;)
Skriv ut egna etiketter och klistra fast på flaskan och jag lovar de blir coolt :) Jag skrev ut bilderna på klisterark så de bara var att dra bort skyddslappen och klistra på. Man måste inte heller ha så många flskor eller så små utan man kan dekorera en 2 liters flaska om man hellre vill det ;)
Gör egendesignade chokladkakor. Man kan ta vilka chokladbitar som helst men då vi ville ha mini tema på vårat stora dessertbord så föll valet på mini kit kat. Slog in dom i folie och skrev ut bilder som jag linda runt chokladen och tejpa fast. Väldigt snyggt och effektfullt, en stor favorit bland barnen :))
Gör egna "popcornboxar" och fyll med olika sorters snacks. Även dessa blev en stor hit bland barnen ;) Även dessa är väldigt små, ca 3 cm i botten. Jag ritade först en mall på ena sidan och la till 3 sidor till och förlängde den yttersta med en smal kant som jag sen limmade ihop när jag klippt ut i de arket jag ville ha. I botten är de som trekanter som hänger ihop med varje sida som limmats ihop så att boxen blev hel i botten och står stadigt. Var inte alls så svårt som de kanske låter ;)

Och man måste ju inte göra dessa just till halloween utan byter man bara ut bilderna och mönstrena så passar de ju till vilket kalas som helst! :-) Varför inte göra egen spidermandricka, hello kitty saft, eller blixten mcqueen dricka med blixten choklad mm :)

Köttfärsfyllda pumpor -piroger-

Dessa piroger i form av pumpa gör vi varje år och enligt gästerna så är dessa dom godaste pirogerna någonsin, det var ett år vi istället serverade monsterpajer och då saknade dom dessa pumpor så varje år tjatar dom om att vi måste servera dessa piroger :) De är fyllda med skinka och köttfärs smaksatt med tacokrydda.


Detta behöver du till 5st stora pumpor eller 10 små:
1/2 paket jäst
25gram margarin
2 1/2 dl mjölk
1tsk socker
1/2 tsk salt
6-7dl vetemjöl
1 gul lök
600gram blandfärs
1 påse tacokrydda
1dl creme fraiche
1dl vatten
5 skivor rökt skinka (eller 10) 
1 ägg
Lite soya
 
Så här gör du:
-Smält fettet och tillsätt mjölken.
-Smula sönder jästen. Häll ner lite degvätskan så att jästen löser upp sig.
-Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt mjöl. spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen så den blir smidig och släpper från bunkens kanter.
-Låt degen jäsa i ca 40minuter.
-Skala och hacka löken. Lägg i lök och köttfärs i stekpannan och fräs tills köttfärsen blir genomstekt. Tillsätt tacokryddan, creme fraichen och vatten, låt puttra några minuter.
-Dela degen i 5 eller 10 bitar beroendes på vilken storlek du vill göra, kavla ut en bit i taget till en cirkel. Lägg på en skinka på den utkavlade degen och lägg sedan på en hög med köttfärs. Ta upp degen runt om och forma till en pumpa. Gör sedan så med resten av degen och köttfärsen också.
-Pensla på uppvispat ägg på alla pumpor och ställ in dom i ugnen i 225 grader i ca 25 min.
-Precis när dom kommit ut från ugnen tar du en pensel och målar ögon och mun med soyan på pumporna.
Färdigt för att serveras!

söndag 4 november 2012

Läskiga Chokladfingrar med Steg för steg beskrivning

Jättegoda och enkla chokladfingrar, kanske lite pilliga men roliga att göra och de blir väldigt effektfullt :)

Du behöver:
wilton fingerform
15gram choklad
180gram choklad
gelefärg eller chokladfärg
pensel
spritspåse
tjocka salta pinnar eller brödpinnar
Börja med att smälta 15 gram choklad till naglarna, (jag använde marabous nya vita choklad med vaniljsmak som är supergod), sen färgar du den i önskad färg och penslar på ett lager, ställ in i kylen ett par minuter och pensla på ett lager till.
Lägg i tjocka salta pinnar eller som i mitt fall brödpinnar, de är ca 1 cm i diamater.
Smält resterande choklad och färga in, låt de svalna lite och häll sen i en spritspåse och spritsa i formen. Provade först med sked men det var mycket smidigare med spritspåsen och blev dessutom mindre kladd. Ställ in i kylen tills de stelnat och sen är de bara att lossa på dom vilket var mycket enklare än jag föreställt mig. Tadaa och de är färdiga för att mumsas på :-)