Jordgubbig kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.
mmmm den ser så somrig och en riktig frestelse
SvaraRaderaåh nu längtar man till bröllopstårtan
Såg också det receptet hos Bagerskan. Din jordgubbiga kladdkaka ser också jättegod ut!! Får se till att baka en också :)
SvaraRaderaser gott ut!
SvaraRaderaJag såg också denna kaka hos Bagerskan och den ser jättegod ut!
SvaraRaderaSer jättegod ut, har också spanat in den hos Bagerskan! :)
SvaraRaderaHärligt att höra att du gillade den!
SvaraRaderaKram Karin