måndag 17 oktober 2011

Vanilj, jordgubb och lime panacotta i 4 lager.

Dessa gjorde jag häromdagen som ett litet experiment då jag hade en del grädde kvar som höll på att närma sig utgångsdatum. De var faktiskt väldigt goda och sambon frågade med en gång han ätit upp den om han fick ta en till ;)

Så här gjorde jag: Skivade några jordgubbar, ställde fram 5 glas (vill man ha större portion kan man ta 4 glas istället eller om man vill ha mindre så kan man ta fler glas), sen täckte jag bottnarna med skivade jordgubbar, kokade 2,5 dl grädde ihop med 0,5dl gelesocker + ca 0,5-1tsk jordgubb och lime essence och lite röd gelefärg i 30sekunder. Sen hällde jag upp de i glasen, ställde in i kylskåpet tills de stelnat (tog faktiskt inte så lång tid, kanske 20-35 minuter), la på ett nytt lager med jordgubbar och kokade vaniljpannacottan som du får genom att koka 2,5dl grädde ihop med 0,5dl gelesocker och 0,5-1tsk vaniljsocker i 30 sekunder, häll över de och låt allt stelna igen.

Verkligen jätteenkelt och supersmarrigt :-)

4 kommentarer:

  1. Det var bra respons från din sambo =) De ser väldigt läckra ut!!

    SvaraRadera
  2. Härlig färg-och smakkombination. Ser smarrigt ut!

    SvaraRadera
  3. a de ser riktigt gott ut och skulle nog också fråga om en till hehehe..gottegris som jag är

    SvaraRadera