tisdag 30 augusti 2011

Påminnelse!

Ni har väl sett tävlingen jag har där ni kan vinna ett valfritt oblat att lägga på tårtan? Just nu är det väldigt stor chans att vinna då det inte är många som deltagit så passa på att skriv en kommentar och var med i utlottningen för i morgon är det sista dagen. Tävlingen hittar du här.


Kommer även att dyka upp en ny tävling så snart jag passerat 50 000 besökare :-) En liten ledtråd är... ROSA :-)

söndag 28 augusti 2011

Tårta till mamma och bebisträff

I fredags träffade jag de tjejerna som jag träffa på föräldrakursen som jag var på för några månader sen, då var vi gravida och nu är vi plötsligt mammor allihopa ;)
Tur de finns facebook och mobiltelefoner så man kan kontakta de i efterhand :) På så vis så bestämde vi att vi ville ha en återträff och ses allihopa igen och de var verkligen trevligt så de var nog inte sista gången :)
Jag gjorde i vanlig ordning en tårta som jag tog med =) Var dock inte alls nöjd med den, gillar inte att göra tårtor i sommarvärmen och sen åka bil långt ut i vischan.. Men tjejerna var så glada för min gåva :) Och bebisarna får såklart växa till sig innan de får lov att smaka ;)

Provade att göra en nalle för första gången och så fick jag anledning till att prova de nya alfabetet jag köpte för flera månader sen..
Tårtan fylldes med glasskräm + hasselnötscreme

fredag 26 augusti 2011

Testning av dekorfondant

Fick för nån vecka sen eller två hem ett paket med dekorfondant från Strössel och annat för att testa. Tanken är att hitta den perfekta sugarpaste/dekorfondanten som inte smälter så fort på grädde och som är lättarbetad och aldrig krånglar... 
Har idag täckt en tårta med denna och jag är verkligen nöjd över hur otroligt mjuk, smidig och elastisk den var, dock så "smälte" den ganska fort ovanpå grädden. Dock vet jag inte om de beror på att det är semestertider och varmt ute eller om den helt enkelt trivs bäst ihop med smörkräm..
Ska absolut ge den mer chanser då den var så himlans smidig och smaka dessutom bra. Men än så länge får den hamna på testtårtor och inte beställningstårtor då jag inte vill råka ut för några "olyckor".

Vilken är eran favorit när de gäller Sugarpaste eller dekorfondant?

Tack så jättemycket för dekorfondanten :-)

torsdag 25 augusti 2011

Fått ett stort härligt paket från Nostalgeek :)

Har varit utan internet några dagar så därför har de blivit lite tomt här :( Tänkte börja med att visa er vilket härligt paket jag fått från Nostalgeek . De är enligt mig ett av de coolaste företagen jag stött på och de har verkligen massa coola saker mest i 50 tals stil men de har även en hel del grejer som passar oss bakälskare såsom fikaset med cupcakesmotiv, serveringsbrickor, godis med cupcakesmak, handdukar, förkläden, plåster med cupcakes, plåtburkar av olika slag, tårtpapper, muffinsformar, cupcakesörhängen, tandpetare med kanelsmak eller sockervadd smak, wunderbaum (doftgranar) i form av cupcakes med antingen chokladdoft eller hallon och grädde mm.
Har handlat av dessa varje gång jag sett dom på olika veteranmarknader, de är verkligen svårt att inte köpa något då det har så himla mycket coola saker och sen så är ju personalen så trevlig :-) Tycker verkligen ni borde titta inom webbutiken, deras blogg eller om ni bor i Lidköping så borde ni besöka deras affär för coolare butik finns det nog inte ;)


Jag som i vanliga fall hatar wunderbaumn eftersom de är så himlans fula ändrade helt uppfattning så fort jag fick en cupcakes-doftgran (med choklad doft), den var ju jättesöt och så luktade den jättegott så den sprang jag och satte in i bilen med en gång ;) När den tar slut måste jag nog köpa den andra cupcakes "doftgranen" med hallon och grädd smak :)

Vill tacka snälla Tone med personal för alla fina saker, jag är mer än nöjd och de var helt klart värt att vänta på :-)

måndag 22 augusti 2011

Tävling + Rabattkod endast för mina besökare!

I samarbete med Barnkalaset.se har jag fått turen att erbjuda er läsare 10% rabatt på erat köp (gäller ej rea varor) fram till och med 30 september. Ange rabattkoden "TARTOROCHANNAT" när ni kommer till kassan och klicka sedan på "Aktivera kod" så dras rabatten av automatiskt.
De har verkligen allt man kan tänkas behöva för kalaset och det finns jättemånga teman att välja på. Har ni tex sett deras stora golvpussel som man färglägger själv och varje bit är 25 cm, eller deras godistorn som är fullt av överasskningar och godsaker. Ta en titt i butiken och se om det är något du gillar. Gillar verkligen att de har så låg fraktkostnad (39kr) och så svarar de supersnabbt på mail :-)

Och förutom detta så har jag även fått chansen att lotta ut en valfri oblat till någon av er =D  En tårtbild kan verkligen liva upp tårtan på ett snabbt, enkelt och dekorativt sätt.

Jag tävlar hos Milli´s Tårtor och Annat om en valfri oblatbild i samarbete med barnkalaset.se.
I Milli´s blogg finns även en unik rabattkod som är giltig till och med 30 september!


Tävlingsregler:
För 1 vinstchans: Gilla Barnkalaset.seFacebook. Skriv sen en kommentar i detta inlägg.

För 2 vinstchanser: Gör du som ovan + kopiera bilden och den kursiverade texten ovan och publicera i din blogg. Kontrollera att länkarna fungerar.
För dig som inte har blogg men som ändå vill ha två lotter kan du kopiera bild + text och skicka till 5 vänner och skicka en kopia till tartorochannat@hotmail.se

Tävlingen avslutas onsdagen den 31/8-2011 klockan 23.59

fredag 19 augusti 2011

Recept: Gräddig guldnougat glass

Sambon har varit dålig i 2 veckor och har typ inte kunnat prata eller ens äta, vissa dagar åt han inget medans vissa dagar åt han bara en gång om dagen och då var de bara yoghurt, gröt eller pasta...
Nu börjar han dock kunna äta lite mer varierad mat (tack och lov för det) men fortfarande vågar han inte äta något som är hårt som kan riva upp i munnen såsom knäckebröd, chips eller nötter. Minns ni denna snickers cheesecaken jag gjorde häromdagen? Han som i vanliga fall är värsta kakmonstret våga inte smaka eftersom han har så ont, var ju tvungen att frysa ner den så att han också skulle få smaka när han blivit normal igen. Han längtar verkligen efter att få smaka och hoppas på att kunna få smaka idag, så när ett kakmonster inte vill smaka på något då är de verkligen illa..! (Han ville egentligen inte ens att jag skulle baka eftersom han inte kan få ta del av det)...

Så när han fråga så snällt i förrgår om jag inte kunde göra hemgjord glass eftersom han gillar de så mycket och de faktiskt gick lätt att slinka ner så kände jag att: givetvis gör jag det så han får i sig något mer, om än onyttigt ;) =)
Så de var bara att tänka ut smak och denna gången provade jag att göra glass med guldnougat och jag måste säga att de numera är min favoritglass, den blev verkligen supergod :-) Och guud så stor skillnad det är på hemgjord glass och köpt, sambon säger att vi aldrig mer ska köpa glass längre och inte blir väl jag ledsen för det ;) De innebär ju bara att jag får testa mer i köket :)


Jag gillar inte när man måste dela på äggen för man vet aldrig vad man ska göra med den andra delen så detta recept tycker jag är jättebra! Principen går ut på lika delar ägg, socker och grädde tex 2 ägg + 2dl socker + 2dl grädde + valfri smaksättning i valfri mängd.

.::Recept::.
5 ägg
5 dl socker
5 dl grädde
1,5 msk vaniljsocker
150 gram Guld Nougat
Räcker precis till att fylla en 2 liters låda

Börja med att skiva så mycket nougat som du vill ha, jag använde 3 paket.
Häll i vaniljsockret i grädden och vispa den ganska hårt.
Dela på äggen och vispa äggulorna ihop med sockret så de blir fluffigt.
Vispa äggvitorna så det blir hård och stelt.
Blanda sen ihop grädden med äggblandningen samt äggvitefluffet så det blir en jämn smet.
Tillsist häller du ner nougaten och rör runt.
Sen är den färdigblandad och färdig för att hällas ner i en låda, ställ in den i frysen några timmar eller helst ett dygn innan du provsmakar.

måndag 15 augusti 2011

Snickers Cheesecake :-)

Snickers är ju verkligen supergott likaså cheesecake så när jag fick syn på snickers cheescake så såg den ju verkligen otroligt god ut så jag var tvungen att testa ;) Hmmm måste säga att jag inte alls var så förtjust i den med det första, kanske är det för att jag egentligen inte gillar "rå" philadelphia utan den måste vara blandat med andra godsaker så det inte bara smakar ost eller så är det för att jag egentligen inte är så förtjust i "mjuka" cheescake. Så när jag satt och tänkte att jag gillar bättre fryst cheescake så kom jag på att de borde väl gå att göra fryst cheescake även av denna så jag la en bit snickers cheescake på aluminiumfolie och in i frysen, tog ut den när den var halvfryst och mmmmm så mycket godare den var =) Efter det åkte hela kakan in i frysen ;)



Snickers Cheesecake
8-10 bitar

Botten
200 g digestivekex
100 g smör
50 g slätt jordnötssmör


Smet

600 g philadelphiaost
2½ dl kesella gourmet
½ dl socker
2 msk maizena
1 msk vanlijsocker
3 ägg
2 snickersbars
100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint pulver och blanda det med smörblandningen. Fodra en springform (ca 23 cm diameter) med bakplåtspapper, svep in den i aluminiumfolie och tryck ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en bambupinne eller gaffel så det bildas ett fint mönster.

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen ca 40-60 minuter (beroende på hur din ugn är). Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.

Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Jag valde att garnera cheesecaken med kolasås, skivad snickers och hackade jordnötter.


Recetet kommer från Louise´s Spis

lördag 13 augusti 2011

Tårta till kräftkalas =)

För de första vill jag fråga heter det kräftkalas eller kräftskiva? Varför säger alla olika och är det egentligen någon skillnad på namnen?
Hur som helst så gjorde jag igår en tårta som jag tog med till kräftkalaset i Gravås, förutom att vi åt massa räkor och kräftor blev det badtunnebad för dom som ville. Var där även förra året och jag hoppas det blir kräftkalas på samma ställe även nästa år för det är så trevligt :) Tårtan jag gjorde är beräknad för 13 personer men vi var 15 stycken och några tog flera bitar och ändå blev det typ en fjärdedels tårta över. Fick iaf mycket kommentarer för tårtans utseende och de tyckte den var supergod :-) Ett par tyckte det var bra jag kom med tårta för då visste de vart de skulle beställa bröllopstårta när det blir av ;)






Som ni ser så räcker inte glasen till och de beror på att bilderna inte kommer från festen utan från mitt kök, var ju tvungen att duka upp lite snyggt ;) Mer bilder på kräftkakorna hittar du här.

Tårtan bestod utav vaniljbottnar fyllda med Dumlemousse och Jordgubbsmousse. 
Spacklad med grädde och täckt med SP. 
Dekorationer är gjorda i SP+FP och sanden är egentligen krossad degistivkex =)

torsdag 11 augusti 2011

2 sorters kräft-kakor till kräftkalas

I morgon ska vi på kräftkalas med våra kompisar, vi brukar då bada badtunna och äta massvis med kräftor och räkor :) Och i år kände jag att jag ville ta med mig en tårta så jag har hållt på med den idag, men så kom jag på i all hast att jag har ju en kräft-pepparkaksform och den måste jag ju också passa på att använda så därför blev det några kräftkakor också ;) Antar att vi blir mer än mätta =)

Kakorna smakar absolut inte kräftor som man kanske kan tro på namnet utan det är helt vanliga vaniljkakor enligt detta recept. Hälften provade jag att färga röd och tryckte ut kräftor, gick bra det också men det går åt himlans mycket färg, de andra hälften fick vara sin vanliga färg och täcktes med röd citronglasyr.




måndag 8 augusti 2011

Stilren tårta med annorlunda innehåll :)

Igår var några av mina vänner här på besök som egentligen bor långt undan :) De var första gången de träffade vårat nytillskott och givetvis kände jag att jag ville bjuda på något ;)
Gjorde en trippeltest-tårta vilket betyder att jag passade på att prova 3 nya saker som jag länge velat prova. De första var att baka bottnar i olika rosa nyanser, de andra var att använda ganache och färska bär alá cakeboss, och de sista var att prova ätbara sockerark. Förutom allt detta så provade jag även nya fyllningar som jag för de mesta brukar göra med tårtor till familj eller vänner, hur ska man annars veta vad som smakar bra =)
Förutom att sockerpastan var helt slut och bara sprack och hade sig så blev jag ändå ganska nöjd med tårtan. Den blev iaf supergod och de är väl egentligen det viktigaste ;) Man är alltid lika orolig när man provar nya smaker, tänk om det inte alls är gott.. :)

Tårtan har 4 bottnar och blev därmed 15 cm hög, var lite orolig när jag brett på alla fyllningar och den var jätteostadig och nästan svajja men efter några timmar i kylskåp så var de bara att fortsätta med nästa steg :)

Tårtan innehåller rosa vaniljbottnar.
Glasscreme med ganache och färska hallon, hasselnötscreme och ett lager till med glasscreme med ganache & hallon. 
Spacklades med grädde och täcktes med Sp.

lördag 6 augusti 2011

Recept: Milli´s Hasselnötscreme

Häromdagen när jag gick förbi konservhyllorna på konsum så fick jag syn på något alldeles nytt (iaf för mig), nämligen hasselnötschoklad. Baktokig som man är så var jag ju tvungen att köpa en sån och tänkte att något måste man ju kunna göra av den.. Så idag testade jag att göra hasselnötscreme som tårtfyllning och det blev supergott :-) Kan verkligen rekommendera den!

Någon annan som sett chokladen innan? Tar gärna emot mer förslag på vad man kan hitta på med den :)

Det är jag som hittat på receptet så därför döpte jag den till Milli´s Hasselnötscreme.

.::Recept::.


Börja med att ta fram ingredienserna, grädden saknas på bilden. Tog bilden mest för att ni skulle se hur hasselnötschokladen ser ut...
Mät upp ingredienserna och värm hasselnötschokladen i grädden, obs grädden får INTE koka för då kan den skära sig. När allt har smällt ska den stå i kylskåp i minst 6 timmar. Jag gjorde den mindre satsen och vispade efter 4 timmar och det funkade utmärkt, har man den större satsen skulle jag för säkerhetsskull vänta längre.
När den svalnat helt efter iaf minst 4-6 timmar så vispa den till en fluff.
Tillsätt sen hasselnötsmassan och vispa till en tjock konsistens.
Skulle den kännas lös kan man vispa lite till eller ställa in den i kylskåpet en stund.

Nu är den klar för att bredas på tårtan eller varför inte äta upp den som den är ;)