Wow äntligen, äntligen efter en hel veckas bloggproblem kunde jag äntligen logga in på bloggen! Jag vet att det inte bara är jag som haft problem med att komma in på bloggen men det är ändå otroligt störande då jag gärna vill visa er allt fint jag gjort. Men nu framöver kanske det kan rulla på igen :)
Här får ni iaf se tårtan jag gav till min mor på mors dag =) Hon blev som vanligt supernöjd och ville inte skära i tårtan ;)
När jag gör tårtor till familjen så brukar jag alltid prova nya fyllningar för att jag ska få ett större utbud och mer kunskap om vilka fyllningar som faktiskt passar ihop (har ni sett att jag har en lista med betygsättning på alla fyllningar jag provat?), iaf så testade jag denna gången Dumlemousse och hallonmousse + ett tunt lager hallonsylt och det var en klockren Mvg :-) Till och med syrran som inte är så himlans glad i denna typ av tårtor tyckte den var supergod och det är verkligen ett gott betyg =)
tisdag 31 maj 2011
lördag 21 maj 2011
Candy Cakes - London
Igår eftermiddag satte jag på tv och skulle starta upp dvd´n för att se ytterligare ett avsnitt av CakeBoss men så såg jag något intressant på den kanalen som sattes på, man såg massor av muffins/cupcakes och programmet handla om den muffinsaffär och de som jobba där. Vart sittandes och såg klart på det istället och kom då på att jag faktiskt varit på en liknande ställe i London =) Så jag gick igenom Londonkorten och vips så hitta jag massa intressant som jag tänkte kanske kunde vara kul även för er att se :) Om en månad är det 3 år sen jag och kompisarna åkte dit, då hade jag ingen aning om vad cupcakes eller macarons var men nu tre år senare så är det de ända man tänker på haha ;)
Denna butiken råka vi gå förbi och jag minns att jag tyckte det var skithäftigt. Fanns flera cupcakesbutiker men man hade ju inte det intresset då så det vart mest att man stanna till och titta lite och sen gick vidare..
Tyckte stolarna de hade utanför affären var asgrymma =)
Vi tog även en titt inni affären och jag passa på att smygta lite kort. Och nu när jag titta närmare på dom så ser jag att de även sålde macarons (längst upp till vänster). Visste inte att det funnits så länge hehe..
Jag tyckte muffinsen var ashäftiga, hade det varit i dagens läge så hade jag nog sett ner på muffinsen och tyckt att de varit alldeles för enkla haha. Iaf så köpte vi inget utan gick vidare...
Men dagen efter så köpte en av kompisarna 2 cupcakes, en till mig och en till henne =) Tänk att jag hade glömt dessa hehe. Kan säga att jag nog föredrar de jag gör själv än dessa för så speciella var de inte..
Vi satt i Hyde Park på midsommarafton och åt fruktsallad, det var de ända vi hitta med jordgubbar i och efter det åt vi muffinsen. Strax därefter kom det fram en ekorre mitt framför ögonen och snodde muffinspappret och sprang iväg ;)
Vi gick även förbi en Ben och Jerry glassbutik! Tror inte ens jag hade hört talas om Ben och Jerry då så de tyckte jag var lite kul :D .
Åh så fick man ju syn på liknande hemglassbilar med massa disneyfigurer på. Tyckte de var jättecoola så även dom får bli med som en sista bild här på bloggen ;)
fredag 20 maj 2011
Recept: Kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar
Oj oj vad tiden flyger iväg trots att en är ledig men nu äntligen hade jag lite tid över till att lägga ut receptet på de kladdkakemuffinsen jag gjorde till picknicken förra veckan.
Jag använde mig utav Leilas kladdkaksmuffins recept men trots att jag bytte ut chokladen till vanlig mjölkchoklad så tycker jag de vart väldigt chokladiga och mastiga. Kan tänka mig att de som älskar choklad säkert älskar dessa men jag provar nog ett nytt recept nästa gång...
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Jag använde mig utav Leilas kladdkaksmuffins recept men trots att jag bytte ut chokladen till vanlig mjölkchoklad så tycker jag de vart väldigt chokladiga och mastiga. Kan tänka mig att de som älskar choklad säkert älskar dessa men jag provar nog ett nytt recept nästa gång...
Recept
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispgrädde och färska bär till servering
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispgrädde och färska bär till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
onsdag 18 maj 2011
Recept: Ost,bacon och purjolökmuffins
Här kommer receptet på de matmuffins med ost och bacon som jag gjorde och hade med på picknicken förra veckan. Jag blev förvånad över hur gott det faktiskt är med matmuffins. I orginalreceptet står det att det ska vara lök men jag bytte ut den till purjölök och de blev väldigt gott! Ska faktiskt göra en likadan sats idag som darlingens arbetskollega beställt =)
Detta behöver du:
| ||||
|
måndag 16 maj 2011
Bloggproblem och picknick!
Har haft problem med att logga in i bloggen ända från onsdag-fredag, kunde logga in jämt en snabbsväng på onsdagen och publicerade lite kommentarer men sen hade jag problem igen. Hörde att de var flera som hade problem med bloggen då.. Jag hade iaf tänkt lägga ut flera tidsinställda inlägg under helgen eftersom jag var bortrest men tänkte att ni måste ju ha något att läsa ;) Men då de inte gick att logga in ens 5 minuter innan vi åkte på fredagen så fick de helt enkelt bli tomt.. Idag gick de att logga in men de kommentarer jag fick under denna tiden har försvunnit :( Lite synd med tanke på att jag har publicerat dom men de finns ingenstans...
Nu nog om detta...
I torsdags var vi på Veteranåkdonspicknick och de var i princip min första picknick så de har varit en hel del googlande och tänkande på vad man ska göra för något att ta med sig. Vad brukar ni ha med er i picknickkorgen?
Här får ni iaf bilder på vad vi hade med i våran korg :) Recept kommer lite senare.
Nu nog om detta...
I torsdags var vi på Veteranåkdonspicknick och de var i princip min första picknick så de har varit en hel del googlande och tänkande på vad man ska göra för något att ta med sig. Vad brukar ni ha med er i picknickkorgen?
Här får ni iaf bilder på vad vi hade med i våran korg :) Recept kommer lite senare.
Då de är massa amerikanska bilar på träffen så tyckte jag det passa bra med usa tema på picknicken :)
Kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar.
Matmuffins fylldla med ost, bacon och purjolök. De var faktiskt mycket godare än jag trott =)
Tunnbrödsrullar med skinkost, skinka och persilja. Otroligt lätta att göra och goda!
Pastasallad med kyckling, sallad, tomat, gurka, paprika och massa italiens salladskrydda :)
onsdag 11 maj 2011
Världens enklaste dessert!
Denna dessert är så enkel att jag inte ens vet om man får blogga om den haha ;) Grejen är den att min sambo som har nio helsyskon inte har fått smaka på speciellt mycket i sitt liv. Under våran tid tillsammans har jag duttat i han massa saker som han aldrig innan hade hört talas om en gång såsom blåbärspaj, marängswich, banana split, vaniljglass med varma hallon, äppelpaj, äppelkaka, rabarberpaj, almoundy tårta, marängtårta och ja inte ens en helt vanlig chokladpudding har han fått smaka så därför fick han nu smaka en sådan ;)
Kan ni tro jag skratta första gången jag fråga han om jag skulle göra pannkakor och han svara helt förvånad "vadå kan du göra det? det är ju typ som godis så ja de får du jättegärna göra" och ännu mer förvånad blev han över att jag steker med två stekpannor samtidigt ;) Jag är mest förvånad över att han är så förvånad haha. Trodde att alla stekte pannkakor med två stekpannor, hör väl till en vanlig hushållsmor? :)
Nu börjar han dock bli van vid alla godsaker och har väl kommit ikapp med allt han missat i sina dar =)
En helt vanlig enkel chokladpudding (pulvervariant) med vispad gräddetoppat med en jordgubbe.
Kan ni tro jag skratta första gången jag fråga han om jag skulle göra pannkakor och han svara helt förvånad "vadå kan du göra det? det är ju typ som godis så ja de får du jättegärna göra" och ännu mer förvånad blev han över att jag steker med två stekpannor samtidigt ;) Jag är mest förvånad över att han är så förvånad haha. Trodde att alla stekte pannkakor med två stekpannor, hör väl till en vanlig hushållsmor? :)
Nu börjar han dock bli van vid alla godsaker och har väl kommit ikapp med allt han missat i sina dar =)
En helt vanlig enkel chokladpudding (pulvervariant) med vispad gräddetoppat med en jordgubbe.
Cake Boss
De här är ju inte riktigt vad jag hade tänkt blogga om (har ju inte ens visat upp allt jag bakat i helgen än) men måste bara smita in med ett tips om ett program som heter Cake Boss.
Mamma som har en miljon tv kanaler har flera gånger nämnt att hon sett på ett program där de gör fantastiska tårtor. Men eftersom jag inte har TLC så har jag inte kunnat se det och sen visste jag inte heller vad programmet hette. De var först häromdagen när jag fick en kommentar på min frågestund där jag fick reda på att programmet hette Cake Boss. Efter lite googlande så såg jag att de gjort flera filmer från olika säsonger. Så jag ringde ett samtal och igår kom kära mamma med 3 säsonger = 6 skivor :-) Tack snälla mamma!
Har bara hunnit se de tre första avsnitten på säsong 1 än men jag är redan helt fast! Så imponerad över vilka tårtor de gör. Mina tårtor jag gjort som jag tyckt varit stora och mäktiga är ingenting mot Cake Boss som nog inte gör många tårtor under en meter. De är ofta flera personer som bär ut en tårta och när de levererar tårtorna så är de alltid personal med bak i bilen för att passa tårtan :)
Vilken dröm de hade varit att få jobba på deras bageri om så bara för en dag, ja jag är verkligen imponerad!
Här nedan ser ni tårtor de gjort, se bara på bilen som är lika stor som en riktig bil eller brandstationen där de byggt in en rökmaskin som ryker samt sirener på brandbilarna som blinkar och låter.. Gud vilka simpla tårtor jag gör haha =)
Nää nu får de vara färdigpratat om detta. Ni ska snart få se de sista jag gjorde i helgen. Sen i morgon är de massa bakning igen som gäller då vi ska på veteranåkdonspicknick =) Så ni kan vänta er massa inlägg härifrån de närmsta dagarna :)
Mamma som har en miljon tv kanaler har flera gånger nämnt att hon sett på ett program där de gör fantastiska tårtor. Men eftersom jag inte har TLC så har jag inte kunnat se det och sen visste jag inte heller vad programmet hette. De var först häromdagen när jag fick en kommentar på min frågestund där jag fick reda på att programmet hette Cake Boss. Efter lite googlande så såg jag att de gjort flera filmer från olika säsonger. Så jag ringde ett samtal och igår kom kära mamma med 3 säsonger = 6 skivor :-) Tack snälla mamma!
Har bara hunnit se de tre första avsnitten på säsong 1 än men jag är redan helt fast! Så imponerad över vilka tårtor de gör. Mina tårtor jag gjort som jag tyckt varit stora och mäktiga är ingenting mot Cake Boss som nog inte gör många tårtor under en meter. De är ofta flera personer som bär ut en tårta och när de levererar tårtorna så är de alltid personal med bak i bilen för att passa tårtan :)
Vilken dröm de hade varit att få jobba på deras bageri om så bara för en dag, ja jag är verkligen imponerad!
Här nedan ser ni tårtor de gjort, se bara på bilen som är lika stor som en riktig bil eller brandstationen där de byggt in en rökmaskin som ryker samt sirener på brandbilarna som blinkar och låter.. Gud vilka simpla tårtor jag gör haha =)
Nää nu får de vara färdigpratat om detta. Ni ska snart få se de sista jag gjorde i helgen. Sen i morgon är de massa bakning igen som gäller då vi ska på veteranåkdonspicknick =) Så ni kan vänta er massa inlägg härifrån de närmsta dagarna :)
tisdag 10 maj 2011
Gräddig daimglass
Har för första gången gjort egen glass. Har funderat på att göra glass länge men det är ju så svårt att veta vilket recept man ska gå efter eller vilken smak man vill ha. När jag köper kulglass så köper jag alltid daimglass så därför fick det bli smaksättningen på min första glass. Hitta ett recpt där man använder hela ägget och inte bara gulan vilket jag tyckte var jättebra :)
Glassen blev väldigt gräddig och god och sambon tyckte den var mycket godare än köpt daimglass så det är nog inte sista gången jag gör glass här i huset :-)
Enkel Daimglass
Ingredienser
3 dl vispgrädde (
3 ägg
0,75 dl rårörsocker (jag använde rörsocker)
1 dubbeldaim
Gör så här
Vispa grädden ganska hårt.
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ned grädden.
Bryt sönder daimen i förpackningen och rör i. Bred ut smeten i en form som rymmer lite mer än en liter.
Frys in. Rör om efter 1 timme.
Ätbar efter 3-4 timmar.
måndag 9 maj 2011
Rabarbernöt smulpaj
Har så himlans mycket rabarber kvar i frysen så häromdagen bestämde jag mig för att göra en rabarberpaj. Hittade då ett lite annorlunda recept med nötter i och det var verkligen gott =)
För övrigt så har de verkligen märkts av att jag varit ledig för vad gör jag då, jo bakar =) Kommer komma ut massa bakverk i bloggen denna veckan :)
Recept
Ingredienser:
Pajdeg:
Margarin 200 g
Socker 1 dl
Havregryn 3 dl
Vetemjöl 1 dl
Vaniljsocker 2 tsk
Fyllning:
Rabarberstänger 2 st
Hasselnötter (hackade) 0,5 dl
Socker 0,5 dl
Vaniljsocker 1 tsk
Kanel 2 tsk
Garnering:
Mandelflarn
Börja med pajdegen genom att blanda margarin med socker, havregryn, vetemjöl och vaniljsocker. Blanda det tills det blir en fast massa som går att smula. Bland eventuellt i lite mer havregryn för att få den extra smulig. Ställ pajdegen i kylen medan du förbereder fyllningen.
Skala rabarber och hacka den fint, hacka eventuellt hasselnötter om de inte redan är hackade. Blanda rabarber, hasselnötter, socker, vaniljsocker och kanel i en pajform. Smula sedan degen över fyllningen och garnera med mandelflarn. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30 minuter. Servera gärna med vaniljsås eller glass.
Jag delade receptet på 4 och fick då 2 portionspajer, perfekt då vi bara är två =)
Receptet hittade jag här.
söndag 8 maj 2011
Annorlunda frågestund...
Har sett på väldigt många bloggar att de har en frågestund och att vem som helst får skriva frågor som bloggaren sen ska svara på... Jag tänkte istället göra tvärtom då jag har flera frågor som jag funderar på och istället för att fråga flera stycken och leta svar överallt så tänkte jag skriva ner mina frågor här och hoppas att någon har svar på iaf någon fråga :-) Skulle bli jättetacksam för alla svar :)
1. Vilken färg använder ni då ni ska färga sugarpaste mörkbrun? Jag har en gelefärg som heter bulrush som ska vara mörkbrun men jag tycker de går åt så himlans mycket färg för att få normalt brun. Finns det någon annan färg som är bättre eller borde man köpa färdigfärgad pasta om man ska ha så mörk?
2.Finns det utstansare (helst med ejektor) som gör små cirklar? Brukar nu använda mig av tyllar osv men de är ju lite pilligt att få ut dom.
3. Finns det bokstavsstansar med matchande skuggor att ha bakom bokstäverna? Ge gärna tips.
4. Är det någon som har fryst in hela förpackningar med SP pga kort utgångsdatum? Har läst att det ska gå men undrar om den är likadan att använda som innan eller om den blir exempelvis grynigare eller svårarbetad?
5. Om ni hade en bröllopstårtebeställning och inte hade tårtställning för den hade ni då köpt en ställning som beställaren kunde lånat/hyrt eller skulle ni be kunden att själva kolla om det finns möjlighet att hyra en ställning på exempelvis konditori.?
6. Hur många tårtböcker har ni för inspiration?
7. Har du även dvd filmer inom tårtmakeri? Isf vilken/vilka? Brukar kolla på många klipp på internet men de kanske är lika bra att köpa dvd film då man kanske får mer tips..
8. Ser ni på något bak eller tårtprogram? Isf vilken/vilka? Mamma har berätatt att hon brukar kolla på ett program där de gör exklusiva tårtor men jag har ju tyvärr inte den kanalen :( Annars hade jag nog absolut följt de för vad vore väl bättre än ett program fyllt med tårtor :)
9. Finns de fler tårtmässor i Sverige än Scandinavian Cake Show? Och finns de andra stora mässor runt om i norden som kan vara värt ett besök?
torsdag 5 maj 2011
Gravid tårta med porträtt på mig =)
Igår var de min sista arbetsdag innan jag gick på havandeskapsledighet och jag tog med en tårta till arbetskamraterna med ett porträtt på mig själv för att de inte ska glömma mig =) Nu tror jag ju inte att de glömmer mig ändå men tyckte de var ett passande tillfälle att bjuda på tårta och vilket tema passar då inte bättre än mig med magen och shoppingpåsar ;)
Arbetskamraterna blev iaf väldigt överraskade och jätteglada och ville till en början inte ens skära i tårtan ;) De tyckte tårtan var jättegod och ville veta i detalj vad allt på varenda lager var och hur jag hade gjort :) Fick sms även nu på morgonen av chefen att tårtan var ännu godare idag när den stått och dragit till sig i nästan två dygn =)
Eftersom alla arbetskamrater är över 40 och inte sådär jättegodissugna så bestämde jag mig för att göra en lite vuxnare smak på tårtan och inte full av sött godis. Fyllde den med chokladmousse + mango & passionsmousse. Var väldigt syrlig och god =)
Och ibland när tårtor ska levereras så måste man operera om kartongerna lite ;)
tisdag 3 maj 2011
Här bakas det något alldeles speciellt...
Baka, baka liten kaka.
Knåda, knåda liten deg.
Baka bullar, stora, som små och låta degen jäsa.
Baka länge, baka kort, det beror på vilken sort.
Blanda degen, knåda degen, baka liten bulle.
Man kan baka flera, eller bara en, eller så bakar man en enda stor!
Jag håller på att baka, men inte en sån där bulle som är gjort på mjöl.
Nej, för i min ugn bakas ett litet mirakel.
Många av er vet kanske redan om det eller har iaf misstänkt det och det är helt sant. Här väntas det komma en bebis om ungefär 8 veckor =) I morgon gör jag min sista arbetsdag innan jag går på havandeskapsledighet och tänkte då överraska arbetskamraterna med en tårta. Har försökt modellera av mig själv med magen och shoppingväskor för att visa att nu är jag ledig och kan gå och shoppa massor ;)
Eftersom jag fått karpaltunnelsyundromet och två fingrar sover dygnet runt och händerna somnar lite då och då så kan jag meddela att de inte är de lättaste att modellera men jag är nöjd ändå :)
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)