I helgen gjorde jag denna konfirmationstårta med havstema till Nathanael, vilket kändes extra roligt att göra då jag för många år sen även gjorde hans doptårta med brandbilstema 🎂 Så roligt med lite annorlunda uppdrag 😎 Alla dekorationerna är handgjorda och tårtan fylldes med Kinderäggsmousse och Oreo and cookies cream. Vill du se fler tårtor jag gjort så hittar du alla i denna kategorin!
tisdag 27 augusti 2024
Konfirmationstårta havstema
söndag 11 augusti 2024
Kombinerad bröllop och doptårta
I helgen gjorde jag denna kombinerade bröllopsdoptårta plus en liten matchande gluten/laktosfri tårta 🎂 Inte nog med att brudparet fick denna tårtan så sålde jag faktiskt även en brudklänning till blivande bruden, den oddsen kändes liten men såå roligt att vara så inblandad i supertrevliga Matti och Josephines bröllop där dom samtidigt döpte sonen Colin 👗👶 Jag känner ju flera i Mattis släkt så jag tror säkert dom hade en kanondag!
Tårtorna pyntades med 160 stycken handgjorda blommor och fylldes med jordgubbsmousse + mango och passionsfruktsmousse.
Vill du se fler bröllopstårtor som jag gjort så hittar du dom i denna kategorin eller om du vill se blandade tårtor jag gjort så hittar du 356 stycken blogginlägg i denna kategorin!
fredag 2 augusti 2024
Blåbärskladdkaka
Lindas blåbärskladdkaka
ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1–2 tsk potatismjöl
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ta fram frysta eller färska blåbär.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
Receptet kommer från Lindas bakskola!