Ytterligare en månad har gått och på självaste midsommarafton hämtade jag ut det senaste paketet från Kökets box! Tänk att det är lika spännande varje gång då man inte vet alls vad som ligger i paketet förens man öppnat det. Denna gången var temat Piknick precis som jag förutspådde förra månaden. Så roligt när man träffar rätt, undrar vad nästa tema blir? :)
Gillade verkligen denna boxen med det fina hushållspappret, en flaska alkoholfri fläder sparkling (som var jättegod), en påse jordnötter med rödpeppar och lök smak (väldigt annorlunda och goda dom också), kakor från marabou, jordgubbsmer, oliver med vitlök och örter, majsmjöl, proteinshakes, bars och linsblandning.
söndag 25 juni 2017
onsdag 21 juni 2017
Midsommartårta till tidningen!
För tre veckor sen bakade jag denna midsommartårtan på uppdrag av tidningen VF som hälsade på hos mig och tog lite bilder och intervjua mig. Tanken var egentligen att Gunilla Wall (vinnaren av Tårtslaget förra året som också bor i värmland) skulle ha varit med i samma artikel men med en egen tårta, men reprtern Victoria fick tyvärr inte tag på henne.
Jag fick då i uppdrag att baka en enkel midsommartårta som alla ska klara av att kunna baka, därav en lite enklare variant men guud så god! Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm som spacklades med en god chokladsmörkräm, dekorerad med massa jordgubbar och hasselnötsrån.
Det som kanske är svårast på denna är egentligen midsommarstången som jag gjort i sockerpasta runt en grillpinne. Men om man inte klarar göra en sån så finns det ju även färdiga bordsdekorationer som garanterat funkar att ställa som pynt på en tårta också..
Jag trodde detta skulle visas först på torsdag så jag blev lite chockad när jag kollade VF på internet igår och helt plötsligt såg min tårta, men himla rolig känsla att köpa tidningen när man är med på en stor bild på framsidan ;)
Jag fick då i uppdrag att baka en enkel midsommartårta som alla ska klara av att kunna baka, därav en lite enklare variant men guud så god! Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm som spacklades med en god chokladsmörkräm, dekorerad med massa jordgubbar och hasselnötsrån.
Det som kanske är svårast på denna är egentligen midsommarstången som jag gjort i sockerpasta runt en grillpinne. Men om man inte klarar göra en sån så finns det ju även färdiga bordsdekorationer som garanterat funkar att ställa som pynt på en tårta också..
Jag trodde detta skulle visas först på torsdag så jag blev lite chockad när jag kollade VF på internet igår och helt plötsligt såg min tårta, men himla rolig känsla att köpa tidningen när man är med på en stor bild på framsidan ;)
Receptet och beskrivning på hur man gör tårtan hittar du längre ner i inlägget!
Insidan matchade utsidan :)
Tog ett roligt kort på fotografen Helena när hon fotograferar mig ;)
Fotograf Helena Dahlgren tog detta kortet på mig :)
Så här såg det ut i tidningen, för dom som vill läsa hela artikeln så kan ni se den här.
Citrontårtbotten: (20-22cm)
4 ägg
socker
mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Finrivet skal från en halv citron
Pressad citronsaft från en halv citron
Blå och gul karamellfärg/gelefärg
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset (när glasen står brevid varandra ska mängden vara helt i linje med mängden ägg). I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Finriv citronen och pressa ut saften.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösig. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och citronsaft + citronskal, dela upp smeten i 2 skålar där det ska vara 2/3 delar i den ena skålen och färga den blå och 1/3 del i den andra skålen som du färgar gul, blanda runt och häll smeten i varsin smord form. Grädda längst ner i ugnen i cirka 35 minuter, den gula går snabbare att grädda ca 17-23 minuter.
Jordgubbsdröm (fyllning)
400 g färskost
3 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
3,2 dl grädde
500g Jordgubbar, hackade
2-3 msk kallrörd marsanpulver (ekströms)
+ ca 500g jordgubbar till dekorering
Gör så här: Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Tillsätt ovispad grädde och vispa tills det tjocknar. Hacka jordgubbarna som ska vara i fyllningen och blanda ner i frostingen, tillsätt marsanpulver för att få en härlig tjock kräm igen. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner. Låt stå i kylskåpet några minuter så den stelnar lite mer.
Chokladsmörkräm
175 gram rumsvarmt smör (normalsaltat)
350 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kokhett vatten
Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa ihop, smaka av så du är nöjd med smaken, tillsätt sist de varma vattnet lite i taget och vispa tills smörkrämen gått ihop och blivit mjuk.
Lycka till och njut av provsmakningen!
Så här såg det ut i tidningen, för dom som vill läsa hela artikeln så kan ni se den här.
Milli´s Midsommartårta
Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm som spacklades med en god chokladsmörkräm, dekorerad med massa jordgubbar och hasselnötsrån.
Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm som spacklades med en god chokladsmörkräm, dekorerad med massa jordgubbar och hasselnötsrån.
Citrontårtbotten: (20-22cm)
4 ägg
socker
mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Finrivet skal från en halv citron
Pressad citronsaft från en halv citron
Blå och gul karamellfärg/gelefärg
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset (när glasen står brevid varandra ska mängden vara helt i linje med mängden ägg). I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Finriv citronen och pressa ut saften.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösig. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och citronsaft + citronskal, dela upp smeten i 2 skålar där det ska vara 2/3 delar i den ena skålen och färga den blå och 1/3 del i den andra skålen som du färgar gul, blanda runt och häll smeten i varsin smord form. Grädda längst ner i ugnen i cirka 35 minuter, den gula går snabbare att grädda ca 17-23 minuter.
Jordgubbsdröm (fyllning)
400 g färskost
3 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
3,2 dl grädde
500g Jordgubbar, hackade
2-3 msk kallrörd marsanpulver (ekströms)
+ ca 500g jordgubbar till dekorering
Gör så här: Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Tillsätt ovispad grädde och vispa tills det tjocknar. Hacka jordgubbarna som ska vara i fyllningen och blanda ner i frostingen, tillsätt marsanpulver för att få en härlig tjock kräm igen. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner. Låt stå i kylskåpet några minuter så den stelnar lite mer.
Chokladsmörkräm
175 gram rumsvarmt smör (normalsaltat)
350 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kokhett vatten
Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa ihop, smaka av så du är nöjd med smaken, tillsätt sist de varma vattnet lite i taget och vispa tills smörkrämen gått ihop och blivit mjuk.
Garnering:
* 2 pkt Hasselnötsrån (finns på glassavdelningen i mataffärer)
* Midsommarstång handgjord i sockerpasta eller i trä (bordsdekoration)
* Band
Beskrivning på hur du gör tårtan:
Baka bottnar enligt receptet, låt svalna och dela den blåa tårtbotten så det blir 2 lager. Gör i ordning fyllningen och ställ in i kylskåpet en stund så den stelnar till lite. Lägg en blå tårtbotten på en tårtbricka, häll på hälften av fyllningen och bred ut så det ser jämnt och snyggt ut, tillsätt ett lager gul tårtbotten och sen resten av fyllningen, lägg på sista blåa lagret tårtbotten. Plasta in hela tårtan och låt stå och stelna i kylskåpet några timmar (går även ha den så här över natten om man har tid). Gör sen i ordning smörkrämen enligt receptet och spackla den runt tårtan så det ser rakt och snyggt ut, låt stå kallt några timmar. Spara överbliven smörkräm till att fästa hasselnötsrånen, om du ska göra som denna designen. Klicka dit en rand smörkräm i en rand i mitten av tårtan, cirka en centimeter bred, lägg dit rånen och tryck till, återupprepa detta hela varvet runt. Knyt ett band runt om tårtan (valfritt) och dekorera efter tycke och smak. Eller som jag gjorde med en hög jordgubbar och en midsommarstång gjord i sockerpasta som legat och torkat några dagar. Men det finns ju även färdiga små bordsdekorationer som en midsommarstång som säkerligen också kan användas som dekor om man har ont om tid.
* 2 pkt Hasselnötsrån (finns på glassavdelningen i mataffärer)
* Midsommarstång handgjord i sockerpasta eller i trä (bordsdekoration)
* Band
Beskrivning på hur du gör tårtan:
Baka bottnar enligt receptet, låt svalna och dela den blåa tårtbotten så det blir 2 lager. Gör i ordning fyllningen och ställ in i kylskåpet en stund så den stelnar till lite. Lägg en blå tårtbotten på en tårtbricka, häll på hälften av fyllningen och bred ut så det ser jämnt och snyggt ut, tillsätt ett lager gul tårtbotten och sen resten av fyllningen, lägg på sista blåa lagret tårtbotten. Plasta in hela tårtan och låt stå och stelna i kylskåpet några timmar (går även ha den så här över natten om man har tid). Gör sen i ordning smörkrämen enligt receptet och spackla den runt tårtan så det ser rakt och snyggt ut, låt stå kallt några timmar. Spara överbliven smörkräm till att fästa hasselnötsrånen, om du ska göra som denna designen. Klicka dit en rand smörkräm i en rand i mitten av tårtan, cirka en centimeter bred, lägg dit rånen och tryck till, återupprepa detta hela varvet runt. Knyt ett band runt om tårtan (valfritt) och dekorera efter tycke och smak. Eller som jag gjorde med en hög jordgubbar och en midsommarstång gjord i sockerpasta som legat och torkat några dagar. Men det finns ju även färdiga små bordsdekorationer som en midsommarstång som säkerligen också kan användas som dekor om man har ont om tid.
Lycka till och njut av provsmakningen!
söndag 18 juni 2017
Pyjamashjältarnas överraskningskakor fyllda med minismarties!
Att jag aldrig lär mig?! Jag tror hela tiden att nej men detta går fort...! Hade en ide om att göra kakor i form av pyjamashjältarna inför dotterns kalas med just pyjamashjältarna som tema, och fylla med minismarties som lixom ramlar ut när barnen tar en tugga. Tänkte att detta går väl fort, det såg ju så enkelt ut, bara 3 delar å limma ihop.. Men något som jag återigen måste lära mig är att ALLT tar mycket längre tid än man tror! 8 timmar tog dessa att göra från början till slut så var lite sleten efter detta. Men barnen blev nöjda och för dom som följer min FB sida så har ni säkert redan sett den roliga videon där min minsta dotter visar hur man äter överraskningskakorna med jordgubbssmak :)
Beskrivning på hur jag gjorde kakorna:
Bakade 3 satser av detta receptet som jag använt sååå många gånger (se bilder och länkar längst enr), superbra recept eftersom det inte innehåller bakpulver så håller dom formen superbra vilket är extra viktigt när man ska bygga kakorna ovanpå varandra. Sen färgade jag varje varje sats i varsin färg (röd, blå och grön för att likna Ugglis, Kattpojken och Gecko) med gelefärg som jag tycker ger bäst resultat. Sen fick dom vila i kylskåpet en timma. Började sen kavla ut en del av degen på ett bakplåtspapper och tryckte ut figuren med mina formar som jag köpt på ebay för 130kr, fast dessa formarna var inte spetsiga i kanten utan helt raka vilket gjorde att skärsnittet inte blev så snyggt så jag fick gå runt om varje kaka och slipa till den med ett verktyg så att säga. Sen frös jag in kakorna några minuter så att man lätt kunde flytta över dom till ungsplåten utan att dom rör sig och tappar formen. Vill ju tex att svansen ska ligga exakt likadant på alla tre kakorna som ligger ovanpå varandra och inte att svansen pekar åt olika håll för då skulle det inte se så bra ut. Hur som helst, en del tryckte jag ut helt slät, en tryckte jag ut likadan men tryckte på det enbossade mönstret ovanpå, sen gjorde jag en tredje kaka som var ca 8-10 mm hög istället och skar ut ett litet hål inuti och sparade en tunn kant runt om för att ha något att fästa kakorna med.
Sen när jag äntligen gjort färdigt alla kakorna (blev 52 stycken helt färdiga kakor så var ju ändå 156 delar jag tryckte ut och slipa till) så gjorde jag en glasyr på florsocker och vatten, lite tjockare, färgade i den färgen kakan hade så limmade jag fast mitten delen på den understa delen, sen fyllde jag med några minismarties som finns att köpa antingen på Lidl eller Gottefabriken i storpack, sen spritsade jag på glasyr runt om hålet och la på den översta kakan med det embossade mönstret. Sen efter det stelnat så var det klart!
Funkar utmärkt att frysa ner i förväg (som tur är) :)VANILJKAKOR UTAN BAKPULVER
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör
(eventuellt valfri essence, jag använde 24 droppar jordgubbsessence per sats)
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. I originalreceptet står det att kakorna ska gräddas 15-20 minuter, men mina började få färg redan efter 8-9 minuter, så det beror nog mycket på storleken av kakorna. Titta på kakorna istället för tiden när ni gräddas dem. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.
Här är några andra kakor jag gjort efter detta receptet, flera av dom var många år sen jag gjorde och alla har jag smaksatt på olika vis, recept finns i länkarna nedanför..
Enhörningklubbor, lilla gubben kakor, bebiskakor, hello kitty kakor, halloween kakor, bebiskakor till scandinavian cake show.
Beskrivning på hur jag gjorde kakorna:
Bakade 3 satser av detta receptet som jag använt sååå många gånger (se bilder och länkar längst enr), superbra recept eftersom det inte innehåller bakpulver så håller dom formen superbra vilket är extra viktigt när man ska bygga kakorna ovanpå varandra. Sen färgade jag varje varje sats i varsin färg (röd, blå och grön för att likna Ugglis, Kattpojken och Gecko) med gelefärg som jag tycker ger bäst resultat. Sen fick dom vila i kylskåpet en timma. Började sen kavla ut en del av degen på ett bakplåtspapper och tryckte ut figuren med mina formar som jag köpt på ebay för 130kr, fast dessa formarna var inte spetsiga i kanten utan helt raka vilket gjorde att skärsnittet inte blev så snyggt så jag fick gå runt om varje kaka och slipa till den med ett verktyg så att säga. Sen frös jag in kakorna några minuter så att man lätt kunde flytta över dom till ungsplåten utan att dom rör sig och tappar formen. Vill ju tex att svansen ska ligga exakt likadant på alla tre kakorna som ligger ovanpå varandra och inte att svansen pekar åt olika håll för då skulle det inte se så bra ut. Hur som helst, en del tryckte jag ut helt slät, en tryckte jag ut likadan men tryckte på det enbossade mönstret ovanpå, sen gjorde jag en tredje kaka som var ca 8-10 mm hög istället och skar ut ett litet hål inuti och sparade en tunn kant runt om för att ha något att fästa kakorna med.
Sen när jag äntligen gjort färdigt alla kakorna (blev 52 stycken helt färdiga kakor så var ju ändå 156 delar jag tryckte ut och slipa till) så gjorde jag en glasyr på florsocker och vatten, lite tjockare, färgade i den färgen kakan hade så limmade jag fast mitten delen på den understa delen, sen fyllde jag med några minismarties som finns att köpa antingen på Lidl eller Gottefabriken i storpack, sen spritsade jag på glasyr runt om hålet och la på den översta kakan med det embossade mönstret. Sen efter det stelnat så var det klart!
Funkar utmärkt att frysa ner i förväg (som tur är) :)VANILJKAKOR UTAN BAKPULVER
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör
(eventuellt valfri essence, jag använde 24 droppar jordgubbsessence per sats)
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. I originalreceptet står det att kakorna ska gräddas 15-20 minuter, men mina började få färg redan efter 8-9 minuter, så det beror nog mycket på storleken av kakorna. Titta på kakorna istället för tiden när ni gräddas dem. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.
Här är några andra kakor jag gjort efter detta receptet, flera av dom var många år sen jag gjorde och alla har jag smaksatt på olika vis, recept finns i länkarna nedanför..
Enhörningklubbor, lilla gubben kakor, bebiskakor, hello kitty kakor, halloween kakor, bebiskakor till scandinavian cake show.
Inlägget är uppdaterat med fler bilder olika år.
onsdag 14 juni 2017
Glass i stora Lass :)
Ni har väl inte missat att jag har massvis med olika recept här på bloggen. För att hitta alla goda glassrecept så ber jag er att kika in här!
tisdag 6 juni 2017
Somrig enkel choklad & jordgubbstårta
Ibland är det skönt att få göra en lite enklare tårta men ack så god, bara för att ta med som fikabröd till makens ena arbetskamrat när vi hälsade på i söndags :)
Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm och spacklades med en god chokladsmörkräm som nästan smakade som nutella, just denna på bilden var bara 7 portioner mne receptet avser en större tårta.
Citrontårtbotten: (20-22cm)
4 ägg
socker
mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Finrivet skal från en halv citron
Pressad citronsaft från en halv citron
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset (när glasen står brevid varandra ska mängden vara helt i linje med mängden ägg). I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Finriv citronen och pressa ut saften.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösig. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och citronsaft + citronskal och häll smeten i smord form. Grädda längst ner i ugnen i cirka 35 minuter.
Jordgubbsdröm (fyllning)
400 g färskost
3 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
3,2 dl grädde
500g Jordgubbar, hackade
2-3 msk kallrörd marsanpulver (ekströms)
Gör så här: Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Tillsätt ovispad grädde och vispa tills det tjocknar. Hacka jordgubbarna som ska vara i fyllningen och blanda ner i frostingen, tillsätt marsanpulver för att få en härlig tjock kräm igen. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner. Låt stå i kylskåpet några minuter så den stelnar lite mer innan du fyller tårtan.
Chokladsmörkräm
175 gram rumsvarmt smör (normalsaltat)
350 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kokhett vatten
Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa ihop, smaka av så du är nöjd med smaken, tillsätt sist de varma vattnet lite i taget och vispa tills smörkrämen gått ihop och blivit mjuk.
Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen och smöret. Rör runt tills allt smält och blivit jämnt och blankt. Skulle chokladen bli för fast så värm mer grädde och häll i försiktigt, känns den för lös så ha i mer choklad, man får helt enkelt känna sig fram. Låt sedan chokladen svalna lite. Känn på den med skeden så den är lite trögflytande men ändå så den liksom rinner ut. Sen är det bara att skeda ut ganachen över tårtan. Jag började med kanterna, hällde försiktigt lite i taget en bit in och hjälpte sedan till med en sked att liksom putta chokladen över kanten och sen jobbar man sig inåt och runt tårtan, går även att spritsa ut den. Det är bra om tårtan är helt kall, eventuellt stått lite i frysen innan man häller på ganachen så den stelnar till innan den runnit hela vägen ner.
Innehåller saftiga citronbottnar fyllda med en härlig jordgubbsdröm och spacklades med en god chokladsmörkräm som nästan smakade som nutella, just denna på bilden var bara 7 portioner mne receptet avser en större tårta.
Citrontårtbotten: (20-22cm)
4 ägg
socker
mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Finrivet skal från en halv citron
Pressad citronsaft från en halv citron
Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett av glasen. Mät sedan upp lika mycket socker i det andra glaset (när glasen står brevid varandra ska mängden vara helt i linje med mängden ägg). I det tredje glaset mäter du upp mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Finriv citronen och pressa ut saften.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge tills det är vitt o pösig. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och citronsaft + citronskal och häll smeten i smord form. Grädda längst ner i ugnen i cirka 35 minuter.
Jordgubbsdröm (fyllning)
400 g färskost
3 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
3,2 dl grädde
500g Jordgubbar, hackade
2-3 msk kallrörd marsanpulver (ekströms)
Gör så här: Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Tillsätt ovispad grädde och vispa tills det tjocknar. Hacka jordgubbarna som ska vara i fyllningen och blanda ner i frostingen, tillsätt marsanpulver för att få en härlig tjock kräm igen. Eventuellt kan det behövas lite mer marsanpulver, detta beror på hur vattniga jordgubbarna är vilket gör att fyllningen blir lite lösare i konsistensen när dom blandas ner. Låt stå i kylskåpet några minuter så den stelnar lite mer innan du fyller tårtan.
Chokladsmörkräm
175 gram rumsvarmt smör (normalsaltat)
350 gram florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kokhett vatten
Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa ihop, smaka av så du är nöjd med smaken, tillsätt sist de varma vattnet lite i taget och vispa tills smörkrämen gått ihop och blivit mjuk.
Choklad ganache
0.5 dl grädde
100 g choklad
en klick smör
0.5 dl grädde
100 g choklad
en klick smör
Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen och smöret. Rör runt tills allt smält och blivit jämnt och blankt. Skulle chokladen bli för fast så värm mer grädde och häll i försiktigt, känns den för lös så ha i mer choklad, man får helt enkelt känna sig fram. Låt sedan chokladen svalna lite. Känn på den med skeden så den är lite trögflytande men ändå så den liksom rinner ut. Sen är det bara att skeda ut ganachen över tårtan. Jag började med kanterna, hällde försiktigt lite i taget en bit in och hjälpte sedan till med en sked att liksom putta chokladen över kanten och sen jobbar man sig inåt och runt tårtan, går även att spritsa ut den. Det är bra om tårtan är helt kall, eventuellt stått lite i frysen innan man häller på ganachen så den stelnar till innan den runnit hela vägen ner.
lördag 3 juni 2017
Kökets box - sjätte utgåvan
Har nyss kommit hem från en utomlandssemester och när jag var på semestern fick jag sms två gånger om att jag hade ett nytt paket från Kökets box at hämta ut :)
Känner mig så lyckligt lottad som månad efter månad får testa dessa fina paket med mycket spännande innehåll som man kanske inte annars skulle ha köpt.
Hämtade ut lådan först idag, en hel vecka har den legat och väntat på mig och äntligen var jag ledig så jag kunde åka till stan och hämta ut den :) Månadens tema är Vårfest som tydligt syns på innehållet för visst passar, chips, cider och chokladsås till en vårfest! Här ska det mumsas!
Älskar Boxzine magasinet som man får varje gång med massa spännande tips, recept med mera.
Har återigen fått en superbra rabattkod att ge till mina följare där ni får 30% rabatt på första boxen. Kika in på Kökets box och beställ din box redan idag. använd koden "Köketvänner" för att få tillgång till rabatten så kostar lådan bara 89kr istället för 129.
Känner mig så lyckligt lottad som månad efter månad får testa dessa fina paket med mycket spännande innehåll som man kanske inte annars skulle ha köpt.
Hämtade ut lådan först idag, en hel vecka har den legat och väntat på mig och äntligen var jag ledig så jag kunde åka till stan och hämta ut den :) Månadens tema är Vårfest som tydligt syns på innehållet för visst passar, chips, cider och chokladsås till en vårfest! Här ska det mumsas!
Älskar Boxzine magasinet som man får varje gång med massa spännande tips, recept med mera.
Jag gissar på att nästa tema är Picknick, vi får väl se om jag får rätt ;)
Har återigen fått en superbra rabattkod att ge till mina följare där ni får 30% rabatt på första boxen. Kika in på Kökets box och beställ din box redan idag. använd koden "Köketvänner" för att få tillgång till rabatten så kostar lådan bara 89kr istället för 129.
Obs, gäller endast i juni.