lördag 28 januari 2017

Kalas planering låååångt i förväg..!

Är inte bara jag som gillar att planera och fixa grejer. Märker att barnen går i mina fotspår och dom har nu bestämt vilka teman dom ska ha på sina kalas om 6 och 8 månader och dom är fast beslutna om sitt val! 😎 Antar att alla vet vilket tema som är på nedersta bilden men hur bra koll har ni på den översta bilden? Är från ett relativt nytt barnprogram som började visas på svenska för bara två månader sen så de finns inte speciellt mycket att köpa i det temat men då blir de desto mer pyssel åt mig 😃😃 Barnen har dessutom redan sagt vilka barn dom vill bjuda och tycker vi ska skicka ut inbjudningskort nu men där bromsar ja, är nog lite väl tidigt ;)


onsdag 25 januari 2017

Semmelhysteri eller inspiration..

Är det någon mer än mig som märkt av all semmelhysteri som blivit efter att Mattias Ljungberg gjorde semmelwrappen? I år är väl största semmelnyhetern "prinsesssemlan" och efter det så ploppar det upp nya ideer överallt, vissa kanske spårar ut mer än andra? ;) Vad sägs om en semmelpizza, semmelburgare, korvsemla med mos, macarons semla, våningssemla, lussesemla, chokladsemla, rawfood semla, cakepop semlor eller en muffinssemla (även kallas Muffla) :) Undrar vad nästa semmeluppfinning blir?? :)

Ps, jag har klippt ihop dessa bilder utifrån bilder jag hitta på google, det är alltså inte jag som gjort någon av dessa..

söndag 22 januari 2017

Hocketårta till Elis - FBK Färjestad

En nygjord tårta till supercharmige Elis som jag ju gjort tårtor till nästan varje födelsedag. Han är väldigt sportig av sig och håller på både med fotboll, slalom och hockey. Och i år ville han ha just Hockey tema på tårtan och då med hans favoritlag färjestad. Allt på tårtan är ätbart! Tårtan innehöll chokladbottnar, hallonmousse + vitchokladfluff med ett lager vita chokladknappar. 







torsdag 19 januari 2017

Kökets box - Andra utgåvan

Känner mig lyckligt lottad när jag häromdagen fick veta att jag skulle få min andra Kökets Box med temat "Nystart" :) När man lixom går och väntar på ett paket som man inte har en aning om vad det innehåller för något. Så det var minst lika spännande som förra månaden. Dock var det ett par dagar sen jag fick smsét om att paketet fanns att hämta på affären men det var först idag som jag hann åka och hämta ut det. Var väldigt mycket nyttiga grejer med denna gången, och många saker som jag aldrig tidigare testat så det ska bli himla spännande att få testa.
Teman för kommande boxar är Utflykt, Baka/fika, Grilla, Sommarfest, Pic-nic. Visst vill man ha varenda box? JAG VILL I ALLA FALL HA ALLA :-)


För att se vad jag fick i första boxen kan ni kolla här! Vill ni själva prenumerera på boxen för bara 129kr i månaden så är det bara att gå in på Köket.se :)

söndag 15 januari 2017

Kladdkakeglass i chokladvåffelskål

Det är inte ofta vi har efterätt två fredagar i rad men nu blev det så. Denna gången provade jag att göra kladdkakeglass då jag ändå hade en halv kladdkaka över. Var inte helt fel detta inte ;) Dock tyckte jag nog det var lite stark chokladsmak på våran chokladsås men det är säkert olika från märke till märke, annars kan jag tänka mig det blir väldigt gott med nutella i istället :) 


Kladdkakeglass

Du behöver:

  • 1 förpackning (2,5 dl) vaniljvisp
  • 1 bit (valfri storlek) kladdkaka
  • 1/2 dl chokladsås eller Nutella

Så gör du:

  1. Vispa vaniljvispen i en bunke
  2. Smula ner halva biten kladdkaka i vaniljvispen
  3. Häll ett lager (ca 2 cm) vaniljkaksmet i en form
  4. Smula på lite kladdkaka
  5. Spruta på lite chokladsås
  6. Upprepa prodeduren tills alla ingredienser är slut
  7. Rör om lite lätt i formen 
  8. In i frysen minst två timmar
  9. Tina ca 10-15 minuter
  10. Klart att frossas
Receptet kommer från Fixasjälv

fredag 6 januari 2017

Bamsestor Snickerskladdkaka - Supergod!

Sent igår kväll gjorde jag i ordning denna supergoda bamsestora snickerskladdkakan, som jag hade med till några kompisar idag. Efter att barnen åkt pulka och vi hade grillat korv och varit ute i 11 minusgrader i några timmar så var det skönt att komma in i värmen och fika med denna kakan. Och den fick väldigt bra betyg och vissa sa till och med att den var godare än vanlig Snickers :) 

Man gör Snickersen i en brödform och startar med det understa lagret, kladdkaka. Enligt orginalreceptet (följ länken för att komma till sidan) så skulle den gräddas i 12-14 minuter men i min ugn som ändå bara är några månader gammal så var den helt flytande då så jag körde 3 minuter till och kände med provsticka och sen ytterligare 3 minuter osv så höll jag på så ända tills den kändes bra, lite kladdig ska den ju vara. Extra roligt blir det ju när man kunde skriva ut en så fin bild och vika till så det ser ut som ett snickerspapper :) Egentligen ska man skriva ut på ett vanligt papper men jag valde ett blankt fotopapper så det skulle blänka lite mer :)



Så här såg den ut innan jag täckte den med choklad!

Fixasjalvs himmelska Snickerskladdkaka

Du behöver:

  • KLADDKAKA
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • NOUGATLAGER
  • 1 burk marshmallow fluff
  • 1 dl jordnötssmör
  • NÖTKOLALAGER
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 200 g salta jordnötter
  • CHOKLADTÄCKE
  • 250 g blockchoklad (jag använde 300g och tyckte det var knappt)

Så gör du:

1 stor Snickerskladdkaka
KLADDKAKA
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl
  3. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord avlång form (ca 30 x 11 cm) med bakplåtspapper som sticker upp över kanten
  4. Grädda mitt i ugnen 12- 14 minuter (i min ugn var den fortfarande helt flytande efter 14 minuter så jag körde några minuter till)
  5. Håll koll- den ska vara lite kladdig
  6. Låt kallna helt
NOUGATLAGER
  1. Rör ihop marshmallow fluff och jordnötssmör
  2. Kör 30 sekunder i mikron om den känns hård
  3. Häll nougaten på den kalla kladdkakan
  4. Låt nougaten sätta sig. 
NÖTKOLA
  1. Blanda ihop den karamelliserade mjölken och jordnötterna
  2. Häll nötkolan på nougatlagret
  3. Låt stå kallt ca 30 minuter. Den stelnar inte helt, men blir ganska fast

CHOKLAD
  1. Smält blockchokladen i mikron eller i vattenbad
  2. Ta ur kakan ur formen och lägg den på ett bakgaller med ett bakplåtspapper under. Häll på chokladen och sprid ut med en slickepott
  3. Gör Snickers karakteristiska mönster (fyra "vågor") med en sked på kakan
  4. Ställ svalt för att stelna
GODISPAPPER (OM DU VILL)
  1. Skriv ut Snickerspappret som du hittar här!
  2. Klipp kanten efter sista s:et i sicksack-mönster
  3. Vira pappret runt kladdkakan och vik in där det behövs
  4. Voila! Färdig att imponera på gästerna 

söndag 1 januari 2017

Vår 30 års / nyårsfest med massa glitter och 150m ljusslinga!

Så var 2016 slut och ett nytt år har börjat! Jag är säker på att det nya året kommer bli väldigt spännande :) Jag vill tacka för alla fina kommentarer jag får från er följare hela tiden :D TACK! God fortsättning på det nya året! 

Och så måste jag ju givetvis visa tårtan jag gjorde igår då jag och maken hade dubbel 30 års fest på självaste nyårsafton med massa glitter och 150 meter ljusslinga i taket. Var första gången jag gjorde en nyårstårta :)




Tårtan bestod utav red velvet bottnar och en creams chees fyllning med färska hallon och jordgubbar i 2 lager. Tårtan var ganska liten då den ena botten var 15cm och den andra var 10cm så sammanlagt beräknat för 11 portioner vilket räckte gott och väl då vi bjöd på så mycket mat innan.. :)

I flera dagar pyntade vi lokalen, tog några timmar att sätta upp 150 meter ljusslinga och sen tog det bara en kvart att ta ner, konstigt de där ;)

Fick återanvänd lite grejer från vårat bröllop också som ljusstakarna vi gjorde och blomarrangemangen :) "Den som spar han har" :)