Titta vilken snygg kompis ja fått till köket (förälskad) :))))))))
onsdag 31 augusti 2016
söndag 28 augusti 2016
Bröllopstårta med fågelbur och airbrushad text!
Då var sommarens sista bröllopstårta levererad :) Den påminner en del om förra helgens bröllopstårta som också hade en fågelbur på toppen :D Roligt att äntligen få göra en sådan variant :)))
Denna var till ca 40 personer och fylldes med bröllopsfavoritkombinationen Chokladmousse med crisp + Mango och Passionfruktsmousse. Texten är airbrushad! Alla dekorationer är handgjorda!
Denna var till ca 40 personer och fylldes med bröllopsfavoritkombinationen Chokladmousse med crisp + Mango och Passionfruktsmousse. Texten är airbrushad! Alla dekorationer är handgjorda!
onsdag 24 augusti 2016
Romantisk Bröllopstårta med Lysande Bling-Bling fat till 84 personer
Fick äran att göra Pernilla å Reggie´s bröllopstårta som hade bröllopet
på "stefan på statt" som var en supermysig lokal på andra våningen här i Arvika :D Fick ganska fria
händer förutom att det skulle vara väldigt romantiskt, mycket bling och
stilrent, å så visste jag att Pernilla gillade fågelbur så en sån kändes
självklar :) Åh så fick jag pysslat ihop ett bling-bling tårtfat med
ljus också som jag blev helt kär i =) Å jag håller med brudparet om att den
var helt magisk i verkligheten! :))
Något udda å kul var att Pernillas tärnor hade svarta klänningar på sig på bröllopet. Funderade på att ha med någon svart detalj på tårtan men kom inte på något som hörde ihop med det romantiska då hon inte ville ha griffeltavla. Men jag blev jättenöjd och även brudparet som tur var :) Var dock inte så enkelt att täcka själva bur delen men bra att få öva lite för nästa helg ska jag göra en liknande tårta igen :)
Innehöll Chokladmouse med Crisp + Mango och passionsfruktsmousse, den stora tårtan var till ca 80 personer och den lilla som var glutenfri var till 4 personer.
Något udda å kul var att Pernillas tärnor hade svarta klänningar på sig på bröllopet. Funderade på att ha med någon svart detalj på tårtan men kom inte på något som hörde ihop med det romantiska då hon inte ville ha griffeltavla. Men jag blev jättenöjd och även brudparet som tur var :) Var dock inte så enkelt att täcka själva bur delen men bra att få öva lite för nästa helg ska jag göra en liknande tårta igen :)
Innehöll Chokladmouse med Crisp + Mango och passionsfruktsmousse, den stora tårtan var till ca 80 personer och den lilla som var glutenfri var till 4 personer.
söndag 21 augusti 2016
Paw Patrol tårta till Connor
I flera år har jag fått äran att göra Connor´s spännande födelsedagstårtor, i år blev temat Paw patrol och önskemålet var just precis dessa hundarna :)
Fyllningarna var denna gången Glasscreme och Jordgubbsmousse, antal portioner 18.
Fyllningarna var denna gången Glasscreme och Jordgubbsmousse, antal portioner 18.
tisdag 16 augusti 2016
Bröllopstårta med murgröna och guldpärlor
En enklare bröllopstårta som är ruffsigt spacklad enligt brudens önskemål. Precis som i brudens blombukett så fanns vita rosor, murgröna och guldpärlorna med även på tårtan :)
Tårtan bestod utav 2 lager browniebotten + ett lager chokladbotten, Hallonmousse + Mango och Passionfruktsmousse. Den stora tårtan var beräknad till 59 personer och den lilla för 4 personer som var laktosfri!
Tårtan bestod utav 2 lager browniebotten + ett lager chokladbotten, Hallonmousse + Mango och Passionfruktsmousse. Den stora tårtan var beräknad till 59 personer och den lilla för 4 personer som var laktosfri!
måndag 15 augusti 2016
Lemoncurd och blåbärsbullar
Har ju glömt visa er dessa lemoncurd och blåbärsbullarna jag och barnen
gjorde för ett par veckor sen, efter att vi tillsammans plockat blåbär
här i skogarna :)
Dock var jag för lat för att göra egen lemoncurd så jag köpte 2 färdiga burkar istället men det blev kanske lite väl mycket citron men det blev gott ändå :) Tog inte på någon glasyr heller eftersom dom skulle stoppas ner i frysen i väntan på kalas..
Citronkräm/Lemoncurd:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ha socker, citronsaft, zest, och ägg i en kastrull. Värm på medelvärme medan du rör hela tiden, tills att krämen börjar tjockna. Ta då av från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma krämen. Rör till dess att de smält.
Tillsätt smöret när krämen är ca 60 grader. Använd en stavmixer och mixa krämen i några minuter till dess att den är slät.
Plasta och låt stå i kyl till dess att den svalnat av.
Bullarna
Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i en stor skål, tillsätt socker och torrjästen och låt stå på köksbänken tills att jästen har aktiverats – den ska börja bubbla.
Tillsätt äggen, smält smör och salt och vispa det lätt samman.
Tillsätt lite mjöl i taget tills att du får en fin deg. Du kan göra det för hand eller i en maskin, men det går mycket bättre att knåda degen i maskin. Kör i ca 5 minuter.
Täck skålen med en handduk i ca 45 minuter, degen ska bli dubbelt så stor.
Sätt ugnen på 180°C.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre på citronkrämen och strö över blåbär.
Rulla ihop degen till en lång korv. Skär upp i önskad storlek. Lägg på plåt med mellanrum och lägg en handduk över och låt dem stå och jäsa i ytterligare 45 minuter.
Baka av dem i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta sedan ut plåten och pensla bullarna med grädde ca 1 – 2 msk per bulle. Sätt in den i ugnen igen och baka i ytterligare 10 – 15 min., tills de fått färg.
Glasyren
Rör ihop citronsaft och florsocker. När bullarna är ute ur ugnen, värm upp glasyren i 30 sekunder i mikron. Ringla glasyren över bullarna.
Såg på Tv när Manuela bakade dessa och blev bara tvungen att testa, receptet kommer alltså från hennes blogg.
Dock var jag för lat för att göra egen lemoncurd så jag köpte 2 färdiga burkar istället men det blev kanske lite väl mycket citron men det blev gott ändå :) Tog inte på någon glasyr heller eftersom dom skulle stoppas ner i frysen i väntan på kalas..
Citronsnurror med blåbär
2 ½ dl Mjölk
2 ½ tsk Torrjäst
1 dl Strösocker
2 st Ägg
80g Smält smör
7 ½ dl Vetemjöl
Citronkräm
1 ½ dl Strösocker
Finrivet skal från 2 citroner
1 ¼ dl Citronsaft
7st äggulor
2 st Gelatinblad
150g Osaltat smör
Blåbär
Glasyr
150g Florsocker
3-4 msk Citronsaft
2 ½ dl Mjölk
2 ½ tsk Torrjäst
1 dl Strösocker
2 st Ägg
80g Smält smör
7 ½ dl Vetemjöl
Citronkräm
1 ½ dl Strösocker
Finrivet skal från 2 citroner
1 ¼ dl Citronsaft
7st äggulor
2 st Gelatinblad
150g Osaltat smör
Blåbär
Glasyr
150g Florsocker
3-4 msk Citronsaft
Citronkräm/Lemoncurd:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Ha socker, citronsaft, zest, och ägg i en kastrull. Värm på medelvärme medan du rör hela tiden, tills att krämen börjar tjockna. Ta då av från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma krämen. Rör till dess att de smält.
Tillsätt smöret när krämen är ca 60 grader. Använd en stavmixer och mixa krämen i några minuter till dess att den är slät.
Plasta och låt stå i kyl till dess att den svalnat av.
Bullarna
Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i en stor skål, tillsätt socker och torrjästen och låt stå på köksbänken tills att jästen har aktiverats – den ska börja bubbla.
Tillsätt äggen, smält smör och salt och vispa det lätt samman.
Tillsätt lite mjöl i taget tills att du får en fin deg. Du kan göra det för hand eller i en maskin, men det går mycket bättre att knåda degen i maskin. Kör i ca 5 minuter.
Täck skålen med en handduk i ca 45 minuter, degen ska bli dubbelt så stor.
Sätt ugnen på 180°C.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bre på citronkrämen och strö över blåbär.
Rulla ihop degen till en lång korv. Skär upp i önskad storlek. Lägg på plåt med mellanrum och lägg en handduk över och låt dem stå och jäsa i ytterligare 45 minuter.
Baka av dem i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta sedan ut plåten och pensla bullarna med grädde ca 1 – 2 msk per bulle. Sätt in den i ugnen igen och baka i ytterligare 10 – 15 min., tills de fått färg.
Glasyren
Rör ihop citronsaft och florsocker. När bullarna är ute ur ugnen, värm upp glasyren i 30 sekunder i mikron. Ringla glasyren över bullarna.
Såg på Tv när Manuela bakade dessa och blev bara tvungen att testa, receptet kommer alltså från hennes blogg.
lördag 13 augusti 2016
Tårtöversikt 19 = 190 tårtor
söndag 7 augusti 2016
Airbrushad Doptårta med Dinosaurier
Förra helgen gjorde jag även denna superroliga å annorlunda doptårtan med dinosaurietema. Så himla roligt att göra något som inte är så vanligt ;) Om ni undrar hur det kommer sig att dom ville ha dinosaurie tema så är det för att Theo´s pappa älskade dessa djur som liten å samlade på dom och det första gosedjuret han köpte till Theo då han föddes var just en dinosaurie, så himla sött :D
Tårtan innehöll vaniljbottnar, Dumlefluff och Hallonmousse, 42 portioner. Alla dekorationer är gjorda i SP och alla är handmålade.
Tårtan innehöll vaniljbottnar, Dumlefluff och Hallonmousse, 42 portioner. Alla dekorationer är gjorda i SP och alla är handmålade.