tisdag 28 juni 2016
Enhörning kak-klubbor med jordgubbsmilshake kristyr, tog 6h att göra!
Här kommer lite mer sneak peak inför dotterns enhörningkalas. Jag har använd mig av ett standard recept på vaniljkakor utan bakpulver som gör att kakorna håller formen superbra, detta har jag använt i flera år men jag kopierar in receptet här iaf (jag brukar dock göra halva receptet då det blir så himla många kakor ändå! Kristyren har jag gjort med jordgubbsmilkshake florsocker så dom blev väldigt goda. Tog ca 6h att göra dessa då jag dessutom skärt ut alla enhörningar med skalpell då jag inte hittade någon pepparkaksform som bara var ett enhörnings huvud!
Gjorde 25 stycken och frös in, så tar jag fram dom dagen innan kalaset :)
VANILJKAKOR UTAN BAKPULVER
100 g strösocker (1,1 dl)
100 g florsocker (1,7 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
450 g vetemjöl (7,5 dl)
200 g smör
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare (eller använd rumsvarmt smör och kör med elvispen). Låt degen stå i kylskåpet minst en timme.
Ta lite deg i taget från kylskåpet och kavla ut degen på mjölat bakbord. Degen ska vara ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med kaksmått. Lägg kakorna på en plåt och grädda 8-15 minuter i 170 grader. Ta ut kakorna när de börjar få lite färg i kanten. Låt de ligga på plåten någon minut, använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över kakorna till ett galler och låt dem svalna där.
Vill du sätta kakorna på pinne? Då lägger du pinnen under degen och trycker ner degen runt pinnen. Grädda som ovan och var extra försiktig när du lyfter över kakan till gallret, använd stekspade. Se till att inte lyfta i pinnen innan kakan har svalnat helt.
Receptet är hämtat från Oförglömliga tårtor
måndag 27 juni 2016
Regnbågsmaränger med smak av JordgubbsMilkshake
De närmar sig kalas och inför det har jag bland annat gjort dessa härliga maränger i 6 färger med smak av jordgubbsmilkshake :) För att få fram smaken så använde jag ett smaksatt florsocker med just den smaken men det finns flera andra smaksättningar också, tror det var ca 60kr för en förpackning och den finns att köpa på bland annat Tantfondant och Kakburken. Sen använde jag min colour swirl som man kan ha 3 färger i men jag spritsade i 2 färger i varje påse så jag kunde få sex färger samtidigt fast det syns lite dåligt. Receptet kommer nedanför ;)
Separera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjat bilda sig rör man försiktigt ner resten av sockret lite i taget. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 80-100 grader i 1,5-2h, stäng av ugnen och låt dom stå kvar där en timme till.
Spröda Maränger
4 äggvitor
1,5 dl smaksatt florsocker
Separera äggvitorna från äggulan, tillsätt 0,5dl florsocker till äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjat bilda sig rör man försiktigt ner resten av sockret lite i taget. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 80-100 grader i 1,5-2h, stäng av ugnen och låt dom stå kvar där en timme till.
torsdag 23 juni 2016
Doptårta med svävande socker ros
Hoppas inte det syns allt för väl att jag hade en miljon krångel med att göra denna doptårtan. Har en grej väl börjat krångla så fortsätter det gärna krångla hela vägen har jag märkt. Först fick jag stressa med att baka bottnarna på bara en timma och kom på sen när jag fyllt alla bottnar att jag glömt av att det skulle vara ett lager brownie lager fast som tur var så tyckte inte Astrids mamma att det gjorde något ;) Och i och med att jag skulle spritsa den nedersta våningen så tänkte jag att jag inte behövde spackla den innan men det kom jag på i efterhand att det hade behövs då det blev lutande tornet i Pisa trots tjocka stödpinnar i varje tårta men den rena tårtbotten var inte 100 % plan så hade jag haft smörkräm så hade ju den byggt upp den bättre, sen blev inte frostingen så tjock att den gick att spritsa med så jag gjorde smörkräm som jag gjort tusen gånger innan men den skar sig, gjorde ytterligare en ny sats sent på kvällen och då gick det bra men då fäste inte rosorna direkt mot tårtbotten så jag blev tvungen att spackla den med alla tårtorna ovanpå som stod på plats redan. var inte helt enkelt och det gick åt mer smörkräm än jag trott så det var på håret att det räckte. Rosorna blev inte heller så fina som jag önskat. Men jag tycker ändå jag fick ihop den någorlunda trots allt och det verkar inte som att folk kunde se allt krångel jag faktiskt har haft med denna skapelse! :)
Fylld med Hallonmousse + Mango & Passionfruktsmousse, beräknad till 42 personer. Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta!
Fylld med Hallonmousse + Mango & Passionfruktsmousse, beräknad till 42 personer. Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta!
söndag 19 juni 2016
Mini tårta med mini Oreo
Gjorde denna lilla tårta mest som en test för att prova en ny fyllningskombination, nämligen Chokladmousse med crisp och oreomousse. En kombination som verkligen var en höjdare =)
Tårtan är bara 12cm i diameter och är spacklad med hallonsmörkräm och dekorerad med mini oreos (som var sååå söta då dom är så små) :) Älskar oreos!
Tårtan är bara 12cm i diameter och är spacklad med hallonsmörkräm och dekorerad med mini oreos (som var sååå söta då dom är så små) :) Älskar oreos!
torsdag 16 juni 2016
Tårtmästare 2016
Jag skulle bli superglad ifall ni ville rösta på mina bidrag så att jag kanske kunde bli "tårtmästare 2016" och dessutom vinna en Kitchen Aid bakmaskin! :)
TUSEN TACK PÅ FÖRHAND :)
- Det går bra att rösta på flera bidrag -
För att komma till rätt tårtor, tryck på länkarna nedanför:
söndag 12 juni 2016
Frost tårta med Olof och Tiara! - Airbruch -
Denna lilla 7 portioners Frost tårta gjorde jag för ett tag sen :) Dock blev inte Tiaran riktigt som jag tänkt mig, men det blir inte alltid som man vill ;) Den är iaf airbrushad silver och glitter vilket inte syns så bra på bilden tyvärr. Det blåa är också airbrushat med ätbar färg.
Fylld med Jordgubbsmousse och Kinderäggsfluff. Allt är ätbart!
Fylld med Jordgubbsmousse och Kinderäggsfluff. Allt är ätbart!
torsdag 9 juni 2016
Trav tårta till Molly
Molly som kört trav i flera år (hon började köra strax innan hon fyllde 5 år och har sen fortsatt med det) hade länge bestämt att hon i år skulle ha en Trav tårta med en häst liknande den hon brukar köra. Och eftersom hon gjorde sin första tävling dagen innan kalaset och kom på 3e plats så gjorde jag dessutom en prisrosett med en 3a i :)
Denna tårtan var inte så lätt att täcka som man kanske kan tro, sen är den airbruchad med silver och glitter så den var väldigt effektfull iaf. Hästen och sulkyn är handmodellerad i sockerpasta.
Tårtan innehöll vaniljbottnar, Chokladmousse med crisp och Oreomousse, en kombination som fick väldigt bra betyg=)
Antal bitar: 15
Molly å hennes familj är verkligen supergoa hela bunten, å nu har jag gjort tårtor till alla hennes syskon. Hennes lillebror är lika gammal som min äldsta dotter och dom säger att dom är ihop och är så kära <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Denna tårtan var inte så lätt att täcka som man kanske kan tro, sen är den airbruchad med silver och glitter så den var väldigt effektfull iaf. Hästen och sulkyn är handmodellerad i sockerpasta.
Tårtan innehöll vaniljbottnar, Chokladmousse med crisp och Oreomousse, en kombination som fick väldigt bra betyg=)
Antal bitar: 15
Molly å hennes familj är verkligen supergoa hela bunten, å nu har jag gjort tårtor till alla hennes syskon. Hennes lillebror är lika gammal som min äldsta dotter och dom säger att dom är ihop och är så kära <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Tyvärr är inte bilderna dom bästa då denna tårtan var skitsvår att fotografera. Vet inte om det har med allt shimmer att göra..
tisdag 7 juni 2016
Enklare Frost tårta med foto
Med kort varsel gjorde jag en lite enklare Frost tårta än de ja är van till :) Den bestod utav chokladbottnar, Kinderäggsfluff och Glasscreme precis som hennes styvsyster som också fick en Frost tårta med dessa fyllningar för ett par månader sen :)
söndag 5 juni 2016
Tårta: Thomas och vännerna (Tåg)
En Thomas tåget (och vännerna) tårta fick det bli till Tristan på hans kalas. Allt är som vanligt handgjort och ätbart!
Fylld med Jordgubbsmousse och Glasscreme, antal bitar: 13.
Fylld med Jordgubbsmousse och Glasscreme, antal bitar: 13.
torsdag 2 juni 2016
Tårtöversikt 18
Då
har jag gjorde tio tårtor till sedan förra översikten, detta är nummer
18 och visar tårtorna jag gjort i ordning från 171-180 =)
Har dessutom gjort ännu fler tårtor som jag inte hunnit visa er ännu ;)
Resten av tårtöversiktsbilderna i miniformat hittar du här!
Glöm inte att alla tårtor finns att se i större format både här och på min FB sida med samma namn som bloggen ;)