50 gram | jäst |
125 gram | smör |
3,5 dl | mjölk |
1 dl | socker |
0,5 tsk | bakpulver |
12 dl | vetemjöl |
1 st | ägg, till pensling |
5 dl | Ekströms kokmarsánkräm, till fyllning |
3 dl | florsocker |
2 msk | äggvita |
kokos, att doppa bullarna i |
Smarriga vetedegsbullar med vaniljkräm, florsockerglasyr och massor av kokos! Yummie! Titta in på jexxicaa.blogg.se för fler smaskiga recept!
Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 60 min.
Etiketter: Billigt, vetedeg, bullar,kokos, lättbakat, marsánkräm
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 60 min.
Etiketter: Billigt, vetedeg, bullar,kokos, lättbakat, marsánkräm
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 225 grader, smält smör, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
- 2. Smula ner jästen i degbunken, tillsätt den ljumna mjölkblandningen och rör till jästen löst upp sig. Blanda ner socker och bakpulver och tillsätt mjölet, lite åt gången.
- 3. Arbeta ihop degen så den precis släpper från bunken, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Koka under tiden marsánkrämen. Stjälp upp degen på bakbord, knåda ut degen och dela i ca 15-20 bullar.
- 4. Rulla till små bollar och gör en liten grop i mitten, fyll med marsánkräm. Låt bullarna jäsa ca 20 minuter, pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen i ugnen i ca 15 minuter.
- 5. Låt bullarna svalna, pensla på florsockersmeten och doppa bullarna i kokosflingor.
- Receptet är taget ifrån kokaihop.se
Bilderna är dock mina!